• دوشنبه / ۴ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99010401454
  • خبرنگار : 71282

چرا برخی از کارگران هنوز عیدی نگرفته‌اند؟

چرا برخی از کارگران هنوز عیدی نگرفته‌اند؟

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با انتقاد از عدم پرداخت عیدی و پاداش پایان سال برخی از کارگران گفت: کارفرمایانی که از پرداخت عیدی کارگران خود خودداری کرده‌اند باید بدانند که عدم پرداخت آن جزو دیون سال گذشته محسوب شده و در صورتی که با حقوق فروردین ماه پرداخت نشود، قابل پیگیری در مراجع قضایی و هیاتهای حل اختلاف است.

فتح‌الله بیات در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ما همواره توصیه می کنیم عیدی و پاداش کارگران را اواخر بهمن ماه پرداخت کنند تا خانوارهای کارگری بتوانند مایحتاج مورد نیاز خود را تا قبل از شب عید تهیه کنند ولی جای تاسف است که می شنویم برخی از کارگران هنوز عیدی خود را دریافت نکرده اند و یا به بعد از عید موکول شده است.

وی ادامه داد: کارفرمایان باید بدانند که عیدی جزو دیون آنها به کارگران است و اگر تا اسفند سال گذشته پرداخت نشده بدهی محسوب می شود و باید در اولین فرصت آن را به حساب کارگران واریز کنند تا در شرایط حاضر بتوانند به لحاظ اقتصادی سرپا بمانند.

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه بسیاری از کارگران به امید گرفتن عیدی و پاداش پایان سال شرایط سخت کار را تحمل می‌کنند، گفت: متاسفانه وضع معاش کارگران به گونه‌ای است که حقوق و دستمزد کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد و ناچارند یا به شیفتهای طولانی تن بدهند یا از طریق مسافرکشی و شغل دوم هزینه‌های زندگی خود را تامین کنند.

بیات از شرکتها و کارخانه‌های بزرگ و معتبر که طی یکسال تولید و فروش خوبی داشته و از تمکن مالی بالایی برخوردار هستند، خواست تا عیدی و پاداش را به کارگران پرداخت کنند.

به گفته این مقام مسئول کارگری، دادن عیدی به صورت پرداخت در شش ماهه اول و شش ماهه دوم سال ایرادی ندارد ولی عدم پرداخت عیدی پایان سال و موکول کردن آن به سال جدید، خلاف عرف و قانون است و نمی توان آن را به سال بعد انتقال داد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عیدی حق قانونی کارگران است و نپرداختن آن اجحاف بزرگی در حق کارگر است، کارفرمایان باید در اولین فرصت و با حقوق فروردین ماه آن را بپردازند، چون جزو دیون سال گذشته محسوب می شود و کارگران می توانند با مراجعه به هیاتهای حل اختلاف و مراجع قضایی، شکایت و عیدی خود را از کارفرما مطالبه کنند.

بیات از کارفرمایان خواست نگران تولید نباشند و گفت: ما سختی‌های بدتر از شرایط امروز را تجربه کردیم،کارخانه‌ها در زمان جنگ تعطیل شده بودند و تولیدی نداشتند ولی کارفرمایان با همراهی کارگران از این سختی‌ها عبور کردند؛ امروز هم تحریم‌ها ما را خم نخواهد کرد لذا اگر کارفرمایان دل به کارگران بدهند با پشتکار و تلاش بسیار می‌توانیم بر سختی ها غلبه کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۰۴ ۱۵:۴۶

حاجی چرا حالیت نیست همه چیز رو که نمیشه با دار و درفش به دست اورد.چرا نگرفتن چون کارفرما نداره و ضع اقتصاد خرابه زیاد فشار بیاری کارگران را اخراج می کنند بفهم ما در عالم واقعیت هستیم نه عالم خیال

avatar

فروشگاه پارچه ای در فلکه اول صادقیه خ گلناز پیامک فرستاده که به طور یکسره باز هست حالا این یکی ش هست مابقی رو من بیرون نیستم اطلاع بدم اف بر تدابیر شل و ول...

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۰۴ ۱۸:۰۴

چرا نداره. وایسادن ببینن چه تعداد از دست کرونا قسر در میرن به همونا عیدی بدن. آدم مرده که عیدی نمی گیره ببم.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۰۵ ۰۳:۰۱

كارفرماها هم همچين حال و روز خوشي ندارن