• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۵:۰۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99023021966
  • خبرنگار : 71038

روایت ظریف از رد پذیرش نمایندگی ایران در سازمان ملل از سوی کاظم‌پور

روایت ظریف از رد پذیرش نمایندگی ایران در سازمان ملل از سوی کاظم‌پور
مرحوم کاظم پور اردبیلی

ظریف با گرامیداشت یاد «حسین شیخ الاسلام » و «حسین کاظم‌پور اردبیلی» دو دیپلمات با سابقه کشورمان که اخیراً فوت کرده اند ، اظهار کرد: این دو بزرگوار با دو تفکر مختلف ، عاشق خدمت به کشور بودند و نشان دادند برای خدمت به مردم راست و چپ بودن مهم نیست ، مهم آن است که دل در گرو مردم داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف روز سه شنبه در مراسم نکوداشت مرحوم حسین کاظم پور اردبیلی که در اوایل هفته جاری  در اثر بیماری فوت کرد ، خاطر نشان کرد : مرحوم کاظم‌پور اردبیلی مردی خوش فکری، تیزبین، شجاع و بی تکلف بود.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان  با بیان اینکه  در طول سال های حضور در  وزارت خارجه سعادت داشتم که  در خدمت دو  برادر بزرگوارم حسین کاظم‌پور اردبیلی و حسین شیخ الاسلام  باشم و از آنها به عنوان دو الگو ، درس بگیرم، ادامه داد: این دو برادر بزرگوار از نظر فکری دارای دو دیدگاه متفاوت بودند ، ولی هردو عاشق هم بودند چرا که هر دو برای ایران و سربلندی آن تلاش می کردند.  وقتی حسین شیخ الاسلام فوت کرد مرحوم حسین کاظم‌پور اردبیلی چه متنی را در وصف حسین شیخ الاسلام نوشت .

وی با بیان اینکه در راستای گرامیداشت این دو عزیز قرار است، امروز دو سالن وزارت امور  خارجه  به نام این دو دیپلمات نامگذاری شود، تاکید کرد: حسین شیخ الاسلام  و حسین کاظم‌پور اردبیلی نشان دادند برای خدمت به مردم راست و چپ بودن مهم نیست بلکه مهم این است که دل در گرو مردم داشته باشیم  و عاشق این آب و خاک باشیم.

ظریف در ادامه صحبت‌های خود به چگونگی آشنایی‌اش با حسین کاظم‌پور اردبیلی اشاره کرد و گفت: من سعادت داشتم موقعی که در نیویورک به عنوان یک دانشجوی دکتری بین‌الملل مشغول فعالیت بودم و به عرصه دیپلماسی به تازگی ورود پیدا کرده بودم در محضر دکتر کاظم پور باشم. ایشان به همراه وزیر خارجه به عنوان معاون وزیر به نیویورک آمده بودند. ایشان با آنکه معاون وزیر بودند تا پاسی از شب مشغول تهیه متن صحبت‌های وزیر بودند و در این ارتباط زحمت می‌کشیدند. ایشان مردی خوش فکر، تیزبین، شجاع و بی‌تکلف بودند و ایشان با من کارمند در سطح خودشان رفتار می‌کردند و من در آن سفر از ایشان بسیار آموختم. در سال 1367 بعد از مشغول شدن در دستگاه وزارت خارجه در تهران در یک اتاق 4*3 دو میز روبروی هم بود که در پشت یک میز من و در پشت میز دیگر آقای کاظم‌پور به عنوان مشاور وزیر مشغول به کار بودیم ولی ایشان کجا و من کجا بودم. من از ایشان بسیار آموختم. او درس انسانیت، بزرگی و شجاعت به ما آموخت. انشاءالله مثل حسین شجاع و بی‌تکلف باشیم و برای سربلندی این آب و خاک از همه چیزمان مایه بگذاریم. کاری که حسین می‌کرد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: در ابتدای دوران وزارتم وقتی پیشنهاد نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد را به او دادم گرچه حسین سختی‌های زیادی کشیده بود و به او ناروا کرده بودند و کسانی که به او ناروا کرده‌اند باید در برابر خدا توبه کنند و از همسر حسین حلالیت بطلبند و عذربخواهند او علیرغم این ناروایی‌ها این پیشنهاد را پذیرفت ولی فردای آن روز مراجعه کرد و گفت خانمم گفته دیگر طاقت اذیت شدن تو را ندارم.

ظریف در این مراسم که سیدعباس عراقچی معاون وزیر خارجه و تعداد دیگری از معاونان و مدیران دستگاه دیپلماسی کشور نیز حضور داشتند، گفت: خدایا تو می‌دانی که هیچ یک از ما جز خوبی از حسین ندیدیم. او برای خدمت به مردم و سربلندی این آب و خاک تلاش کرد و از هیچ کوششی دریغ نکرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha