• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99031810348
  • خبرنگار : 71402

تظاهرات بزرگ آمریکا مقابل "قلعه" کاخ سفید

تظاهرات بزرگ آمریکا مقابل "قلعه" کاخ سفید

اعتراضات در سراسر آمریکا تمامی ندارد و ده‌ها هزار معترض برای دوازدهمین روز پیاپی به خیابان‌ها آمدند تا مرگ خشونت‌بار جورج فلوید را محکوم کنند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل،‌ روز شنبه نیروهای گارد ملی آمریکا اطراف کاخ سفید را تحت کنترل خود درآوردند و این عمارت را با حصارهای مشکی‌رنگ با ارتفاع بیش از دو متر به سنگرگاه تبدیل کردند.

ده‌ها هزار معترض آمریکایی روز شنبه به خیابان‌های واشنگتن آمدند که بزرگترین گردهمایی مردمی علیه خشونت پلیس و بی‌عدالتی نژادی روزهای اخیر تبدیل شد. اعتراضات به مرگ جورج فلوید برای دوازدهمین روز پیاپی ادامه دارد.

پیش از آغاز اعتراضات، خودروهای نظامی و افسرانی با لباس‌های جنگی بیشتر محوطه را بسته بودند که همین امر ترافیک ایجاد کرد و مقام‌ها انتظار داشتند که بین ۲۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن در اعتراضات حاضر شوند.

به‌رغم شیوع کرونا و محدودیت‌ها تردد، انتظار آن می‌رفت که جمعیت انبوهی در پایتخت ایالات متحده تجمع کنند. هنوز برآورد رسمی از میزان شرکت‌کنندگان در اعتراضات روز شنبه در آمریکا منتشر نشده است اما برخی  باور دارند ده‌ها هزار تن در اعتراضات شرکت داشتند.

در همین حال موریل بوزر، شهردار واشنگتن دی‌سی رسما خیابانی مقابل کاخ سفید را به نام "بلک لایوز مَتر پلازا" نامگذاری کرد. پیتر نیوشم، رئیس پلیس واشنگتن دی‌سی گفت تحولات روز شنبه "احتمالا یکی از بزرگترین اعتراضات در این شهر" بوده است.

اعتراضات واشنگتن دی‌سی با اعتراضات دیگری در نیویورک، شیکاگو، لس آنجلس و دیگر شهرهای سراسر این کشور همراه شد. در فیلادلفیا، یک عروس و داماد به اعتراضات پیوستند و نوشته "زندگی همه مهم است" در دست داشتند.

معترضان آمریکایی خواستار اصلاح پلیس و خاتمه نژادپرستی سیستماتیک شدند. اعتراضات در چند روز اخیر عمدتا به طور مسالمت‌آمیز برگزار شده است.

تد ویلر، شهردار پورتلند هم نیروهای پلیس در بزرگترین شهر اورگان را موظف کرد تا تنها در واکنش به اقدامات خشونت‌باری که جان مردم را تهدید می‌کند، از گاز اشک‌آور استفاده کنند.

حدود ۳۰ هزار معترض شنبه در خیابان‌های شیکاگو حضور داشتند تا به خشونت پلیس و نژادپرستی اعتراض کرده و بر لزوم اصلاح سیستم پلیس در ایالات متحده تاکید کنند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا که به مقام‌ها دستور سرکوب ناآرامی‌ها را داده است، در پیامی توییتری نوشت که تجمع روز شنبه به آن بزرگی که انتظارش می‌رفت، نبود. او نوشت: جمعیتی کمتر از انتظار در واشنگتن دی‌سی بود. گارد ملی، سرویس مخفی و پلیس دی‌سی کار فوق‌العاده‌ای انجام دادند. متشکرم!

گارد ملی آمریکا در واشنگتن دی‌سی اطراف بناهای مهم را بست و گشت‌زنی انجام شد. اعتراضات روز شنبه در سراسر آمریکا با دومین مراسم یادبود جورج فلوید ۴۶ ساله هم‌زمان شد که در تاریخ ۲۵ می، زمانی که در بازداشت پلیس بود، با خشونت بی‌حدی کشته شد.  

معترضان ماسک‌پوش که خواستار اصلاحات در ساختار پلیس هستند، در آمریکا و چهار قاره دیگر اعتراضات مسالمت‌آمیزی برای تحقق عدالت برگزار کردند. در واشنگتن هزاران تن در پایتخت، در نشنال مال، بنای یادبود لینکلن و محله‌های مسکونی تجمع کردند.  

هم‌زمان تظاهرات مشابهی در شهرهای دیگر آمریکا از جمله نیویورک، فیلادلفیا، لس آنجلس، سانفرانسیسکو، شیکاگو و کارولینای شمالی برگزار شده است.

معترضان روز شنبه از جمله در نزدیکی ساختمان کنگره، بنای یادبود آبراهام لینکلن و پارک لافایت که ماموران در آن راه نزدیک شدن معترضان به کاخ سفید را سد کرده بودند، تجمع کردند. هم‌زمان در کارولینای شمالی که زادگاه فلوید بود، مردم پیش از یک مراسم یادبود به او ادای احترام کردند.

روز شنبه همچنین در برخی دیگر از نقاط جهان از جمله لندن، ملبورن و سیدنی تظاهرات ضدنژادپرستی برگزار شد. تظاهرات استرالیا بر نحوه رفتار با بومیان این کشور متمرکز بود.

در ریفورد کارولینای شمالی صدها تن با گذاشتن گل در کنار تابوت فلوید در یک کلیسا در نزدیکی محل تولدش به او ادای احترام کردند. بعد از آن مراسمی خصوصی با حضور اعضای خانواده‌اش در کلیسا برگزار شد. روی کوپر، فرماندار این ایالت دستور داد پرچم‌ها به احترام فلوید روز شنبه به حالت نیمه برافراشته درآیند.

در بوفالو، دو مامور پلیس به تعرض درجه دو متهم شدند. این‌ها مامورانی بودند که یک مرد ۷۵ ساله را هل دادند و باعث جراحت شدید او شدند. اداره پلیس این ماموران را بعد از انتشار ویدئویی از صحنه حادثه روز پنجشنبه به مرخصی بدون حقوق فرستاد. مارتین گوگینو، تظاهرکننده مضروب با جراحات شدید اما وضعیت پایدار در بیمارستان بستری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۰۹:۴۳

همین که حق اعتراض دارن نشون دهنده خیلی از مسائله به نظرتون اونجا هم به سر مردم شلیک میکنن؟

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۰:۵۶

حق اعتراض به چی میگن؟ به اینکه بتونی از خونه بیای بیرون فریاد بزنی؟ خب اینو که تو ایران هم داشتیم سال 88 و 96 و 98 و ... اگه اینه که با شورش ها مقابله نشه، ظاهرا شما به طور کلی از اخبار آمریکا دورید و فیلم هاشو ندیدی که چطور معترضین و شورشی هارو نوازش میکنند! شلیک به سر هم اتفاقا بله چندین بار اتفاق افتاده! دوست عزیز اول اخبار آمریکا رو رصد کن بعد بیا با اشراف کامل آمریکا رو بزک کن که اینطور سوتی ندی!!

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۱:۰۵

ببینید چقدر جان براشون ارزش داره واسه 1نفر که کشته شده بی گناه چیکار دارن میکنن ولی ما................................................

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۲:۳۲

برو آمار کشته شده ها توسط پلیس آمریکا رو در بیار ببین چقدر زیاد بوده!!! برو آمار تیر اندازی ها در مدارس رو در بیار ببین چقدر زیاد بوده! برو آمار جنایات رژیم آمریکا در دور تا دور کره زمین رو در بیار ببین چقدر بوده! بعد بیا از اهمیت جان انسان حرف بزن! دلیل این اعتراضات فقط حالت مظلومانه ای هست که کشته شده، وگرنه اگه با تیر کشته میشد کسی ککشم نمیگزید!

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۱:۲۰

آیا وضعیت آمریکاه شباهتهایی باامروز ایران دارد؟

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۳:۳۴

It's not the White but the Dark House.

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۱۸ ۱۵:۵۹

مديونى اقاى حامد دفعه بعدى اعتراضات خبرنگار بفرستى بين معترضان و يا اينترنت را باز بگذارى اصلا خودتونو ناراحت نكنيد ما ميدونيم شما خيلى منطقى و خوب عمل ميكنيد تو كشور ما هيچ موردى وجود نداره مثل خودكشى و تير اندازى و قتل فاميل و ....