• شنبه / ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99032414831
  • خبرنگار : 71523

سهام‌داران باید خودشان دریافت سود از طریق سجام را بخواهند!

سهام‌داران باید خودشان دریافت سود از طریق سجام را بخواهند!

یکی از نکات نهفته شده در دل محاسبه سود و زیان شرکت‌ها، نحوه واریز سود مجامع به حساب سهام‌داران است؛ موضوعی که یکی از دلایل تاسیس شرکت سپرده‌گذاری مرکزی است اما کمتر به آن توجه شده و همین بی‌توجهی باعث شده است سود مجامعی که باید نصیب سهام‌دار شود، به مبلغ هنگفتی تبدیل شده و به جیب شرکت‌ها برود. در این راستا مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی بر این باور است که سهام‌داران باید از شرکت‌ها بخواهند تا سود را از طریق سجام واریز کنند.

به گزارش ایسنا، یکی از این نکات واریز سود مجامع بلوکه شدن و رسوب ارقام بسیار بزرگ به نفع و توسط حقوقی‌ها و صاحبان شرکت‌ها، از جمع شدن  مطالبات کوچک سهامداران خرد است. در واقع برخی شرکت‌ها سهام‌دار را به بانک خاصی ارجاع می‌دهند تا با ارائه کدملی و مدارک سود را دریافت کند. این درحالی است که برای سهامداران خرد، مراجعه به بانک و دریافت سودی که مبلغ ان بسیار ناچیز است، نمی ارزد و به همین دلیل بسیاری از افراد از خیر دریافت سود می‌گذرند.

این مباحث درحالی مطرح می‌شود که یکی از دلایل تاسیس شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز سود مجامع به حساب سهام‌داران است و اصلا به همین دلیل بوده که از سهام‌داران شماره شبا نیز دریافت شده است!

بر این اساس، این سوال مطرح است که چرا سهامدار باید پیگیری مکرر از مبالغ کم و زیاد سود سهام خود داشته باشد؟ در حالی که به سادگی و زمانی که فرد سهامی را خریداری می‌کند، علاوه بر کد سهامداری، اطلاعات حساب مربوط به همان کد نیز می‌تواند به سیستم حسابداری شرکت مربوطه منتقل شود و بعد از مجمع و تقسیم سود، سهامدار از واریز سود سهامش به حساب مربوطه اطمینان  داشته باشد. در واقع  شرکت می‌تواند سود را به شماره حساب‌های اعلام شده  سهامداران در سجام واریز کند. چنانچه شیوه مذکور اجرایی شود، حق کامل سهامدار به او پرداخت می‌شود، از اتلاف  وقت، در سیستم اداری شرکت‌های بازار سرمایه و اشخاص جلوگیری می‌شود، سهام‌داران خرد اعتماد بیشتر به بازار سرمایه پیدا می‌کنند.

زیرساخت توزیع سود بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانه سجام آماده است

در این راستا، حسین فهیمی - مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زیرساخت توزیع سود بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانه سجام آماده است، اظهار کرد: در این راستا سالانه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان سود اوراق با درآمد ثابت و وجوه حاصل از سررسید اسناد خزانه از طریق سامانه سجام به ذی‌نفعان پرداخت می‌شود. درمورد پرداخت سود شرکت‌ها نیز تا کنون پرداختی‌ها محدود به حدود ۱۰ شرکتی بوده که سود پرداختی‌شان را به ما محول کردند.

وی ادامه داد: بنابراین پرداخت سود از طریق سامانه سجام منوط به این است که ناشران و شرکت‌های بورسی این سود را به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و این شرکت سود را از طریق سامانه سجام به به حساب ذی‌نفعان واریز می‌کند و از این طریق تمرکز در پرداخت سود به وجود می‌آید.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در مورد اینکه ناشران چگونه باید سود را به سپرده‌گذاری مرکزی برای پرداخت از طریق سجام بدهند؟ گفت: یکی از افرادی که می‌توانند ناشران را ملزم به این کار کنند خود سهام‌داران هستند. در واقع زمانی که سهام‌داران در مجمع شرکت می‌کنند می‌توانند درخواست کنند که شرکت سود را از طریق سجام توزیع کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۴ ۲۲:۳۸

پس دولت و وزرات اقتصاد این همه شعار اقتصاد دیجیتال ووزیر ارتباطات شعار دولت الکترونیک می دهند پی چی شد؟

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۰۸:۳۵

...

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۰۸:۵۴

پس این همه وزیر اقتصا شعار اقتصاد دیجیتال می دهد و ووزیر اراتباطات شعار دولت الکترونیک می دهند پس چی شد؟ مردم را برای چندر غاز سود باید بکشانند شعبه بانکها. ان هم در عصر اقتصاد دیجیتال داداستان کل به عنوان مدعی العموم باید ورود کند و نگذارد شرکتها سود مردم رابخورند.

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۱۲:۵۰

با تشکر از پوشش خبری -.شرکتهای متاسفانه معدودی که به حق سهامداران احترام گذاشته و سود نقدی را بطریق متمرکز پرداخت میکنند حالا شدند حدود 12شرکت و اخیرا شامل قند نیشابور ،پتروشیمی شگویا،نفت شرانل آهن ارفع انشاالله بعد از اتمام همه مجامع احتمالا حداکثر تا هفته اول شهریور و مشخص شدن تمام اینگونه شرکتها، خواهشمند است خبرگزاری نام همه آنها را یکجا تیتر خبری نماید تا سهامداران از آن شرکتها بنحوی و اگر امکانش هست از طریق خبرگزاری تقدیر کنند تا آنموقع هم لطفا بطور موردی بعد از هر مجمع یکایک آنها را که قانونمدار هستند و به همه سهامداران خود احترام میگذارند و بعد از مجمع سود را واریز میکنند خبررسانی فرماید اینگونه شرکتها درواقع خود به اعتبارشان نزد سهامدار میافزایند و سهامشان از سوی سهامدار مورد حمایت میباشد .با تشکر مجدد

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۱۲:۵۵

با تشکر از پوشش خبری -.شرکتهای متاسفانه معدودی که به حق سهامداران احترام گذاشته و سود نقدی را بطریق متمرکز پرداخت میکنند حالا شدند حدود 12شرکت و اخیرا شامل قند نیشابور ،پتروشیمی شگویا،نفت شرانل آهن ارفع انشاالله بعد از اتمام همه مجامع ، احتمالا حداکثر تا هفته اول شهریور و مشخص شدن تمام اینگونه شرکتها، خواهشمند است خبرگزاری نام همه آنها را یکجا تیتر خبری نماید تا سهامداران از آن شرکتها بنحوی و اگر امکانش هست از طریق خبرگزاری تقدیر کنند خواهشمندیم تا آنموقع هم بطور موردی یکایک آنها را که قانونمدار هستند و به همه سهامداران خود احترام میگذارند و بعد از مجمع سود را واریز میکنند خبررسانی فرماید. اینگونه شرکتها درواقع خود به اعتبارشان نزد سهامدار میافزایند و سهامشان از سوی سهامدار مورد حمایت میباشد .با تشکر مجدد

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۵ ۱۳:۲۶

اولا ،زیر ساخت واریز سود الان هم آماده است بیش از ۱۲ شرکت یعلاوه صندوقهای ثابت اینکار را انجام میدهند همچنین از ظرفیت موجود بانکها هم میتوان استفاده کرد . ثانیا ،خودشان بهتر میدانند تصمیم گیری نهایی با سهامدار عمده است و به ضرر خود و نفع سود حقه سهامدار خرد نظر نمیدهد، لطفا ایشان اصل کلام را بگویند! و خیل عظیم سهامدار را که الان سهامدار عدالت که روش مستقیم را انتخاب کرده هم به آنها اضافه شده ، بیش از این خسته و نگران نکنند

avatar
۱۳۹۹-۰۳-۲۹ ۱۳:۵۷

اولا ،زیر ساخت واریز سود الان هم  آماده است حدود ۱۲ شرکت بعلاوه صندوقهای ثابت اینکار را انجام میدهند همچنین از ظرفیت موجود بانکها هم میتوان استفاده کرد . ثانیا ،خودشان بهتر میدانند تصمیم گیری نهایی با سهامدار عمده است و به ضرر خود و نفع سود حقه سهامدار خُرد نظر نمیدهد، لطفا ایشان اصل کلام را بگویند! و خیل عظیم سهامدار را که الان سهامدار عدالت که روش مستقیم را انتخاب کرده هم به آنها اضافه شده ، بیش از این خسته و نگران نکنند

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۱ ۰۹:۵۶

باید از طریق سجام باشه یا بدن کارگزاری تا به حساب واریز کنه ... افرادی که مانع این کار هستند قطعا کلاهبرداران واقعی هستن

avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۵ ۱۶:۴۲

آیاآقای فهیمی ازتعدادسهامداران مطلع هستندکه میفرماینددرمجامع حاضروتقاضاکنندسودسهام بحسابشان واریزگرددتعدادفقط سهامداران عدالت حدود۵۰ملیون نفره

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۴ ۱۰:۳۶

همیشه همین بوده. مردم الان ماشین نخرند مردم موبایل نخرند مردم خونه نخرن مردم فعلا ازدواج نکنن مردم گوشت نخورن مردم مرغ نخورن مردم لبنیات نخورن و هزار یک چیز دیگه که چون مسئولین ... حواله میدن به مردم، اینم یکی از اون مسائل. تو سر کاری و شرکت عریض و طویل به نام سپرده گذاری مرکزی برای همین موضوع تاسیس شده. تو باید شرکتها رو ملزم کنی طبق قانون پول مردم رو از طریق همین سامانه پرداخت کنن. اگر شرکتی امتناع کرد هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت باید مورد پیگرد قانونی قرار بگیره!