• شنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۷:۱۵
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99051612427
  • خبرنگار : 71368

جزئیات طرح ارتقای امنیت بانوان در محیط‌های شهری/حل مشکل معابر ناامن برای زنان

جزئیات طرح ارتقای امنیت بانوان در محیط‌های شهری/حل مشکل معابر ناامن برای زنان

مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران از شناسایی و بهسازی محیط‌های شهری و معابر ناامن برای زن‌ها خبر داد.

زهرا بهروز آذر در گفت وگو با ایسنا، با بیان طرح ارتقای امنیت بانوان در محیط‌های شهری که به صورت پایلوت در منطقه ۱۰ اجرایی شده است، گفت: برای اولین بار سعی کردیم با استفاده از ظرفیت زنان در خانه‌های تسنیم در سرای محلات، معابر و محیط‌های ناامن برای زنان را شناسایی کنیم.

وی با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در منطقه ۱۰ اجرایی شده است، تصریح کرد: در ابتدا با روش فوکوس گروپ یا گروه کانونی با حضور جمعی از زنان در محلات مختلف منطقه ۱۰ نقاط، معابر و موقعیت هایی که در محله برای آنها احساس ناامنی ایجاد می‌کند مشخص و شناسایی شد.

مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه از زنان سوال پرسیده شده که در مسیر مبداء و مقصد کجا احساس ناامنی کرده و چرا؟ گفت: نکته قابل توجه اینکه زنان از آزار کلامی و متلک، نگاه نامناسب و خیره، خلوتی معابر، فرو رفتگی‌های شهری و حتی شمشاد و برخی از مدل‌های فضای سبز احساس ناامنی می‌کنند که در همین راستا از دو منظر اصلاح کالبد شهر و اقدامات فرهنگی حل این مسئله را در دستور کار قرار دادیم . چرا که اصلاح معابر دندانه‌ای یا اصلاح فضای سبز اقدامی عاجل و در اختیار شهرداری است؛ اما آزارهایی مثل متلک گویی و.. نیازمند کار فرهنگی است که در مورد نحوه اجرای آن باید به پروتکل و ساز و کار موثری برسیم.

مدیرکل بانوان شهرداری تهران افزود: به عبارتی دیگر بخشی از این ناامنی‌ها با نصب و افزایش روشنایی، کوتاه‌کردن شمشادها و... برطرف می‌شود و هم‌اکنون نیز در حال اجراست. بخش دیگر نیز نیازمند اقداماتی همچون ایجاد فضاهای مکث و تعامل یا دایرکردن محل بازی کودکان است تا زنان برای عبور از این معابر، احساس امنیت بیشتری داشته باشند.

به گفته وی، برخی دیگر از اقدامات باید در حوزه فرهنگی اجرایی شود؛ چرا که در بسیاری از اوقات، مردان و پسرانی که با کلام خود موجب آزار روحی زنان می‌شوند، مورد آموزش قرار نگرفته و از تأثیرات آن رفتار بی‌اطلاعند و این کار را صرف یک تفریح و وقت‌گذرانی انجام می‌دهند و این در حالی است که بررسی‌های ما نشان داد در برخی از این نقاط ارتباط این افراد با مراکز سرگرمی و تفریحی در محله قطع است یا اصلا چنین مراکزی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است تا پایان سال معابر و نقاط ناامن در مناطق ۲۲ گانه تهران و با کمک زنان ساکن در همان مناطق شناسایی شده و سپس اقدامات اجرایی در حوزه کالبدی برای رفع مشکلات و تامین امنیت زنان اجرایی شود، گفت: تا پایان شهریور ماه پایلوت اجرای طرح در منطقه 10 به جمع بندی می‌رسد و برای مهرماه دستورالعمل اجرایی این طرح برای مناطق ۲۲ گانه ارسال می‌شود تا در فازاول نسبت به شناسایی معابر و نقاط ناامن با همراهی و مشارکت زنان در منطقه اقدام کنند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha