• پنجشنبه / ۶ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۲:۰۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 99060504602
  • خبرنگار : 71594

آذربایجانی:

تشکیل نشدن کمیسیون حقوقی مجلس منجر به تضعیف قانون‌مداری می‌شود

تشکیل نشدن کمیسیون حقوقی مجلس منجر به تضعیف  قانون‌مداری می‌شود

یک حقوقدان گفت: روند عدم تشکیل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس منجر به تاخیر در وضع و اصلاح مقررات و به تبع آن تضعیف حقوق و قانون مداری خواهد شد.

علیرضا آذربایجانی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی از تشکیل نشدن کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تاکنون، اظهار کرد: با گذشت بیش از دو ماه از شروع به کار مجلس یازدهم و فعالیت کمیسیون‌های تخصصی، متاسفانه نصاب اعضای کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس کامل نشده است؛ کمیسیونی با ویژگی‌های خاص و با اهمیت بسیار که فقط چند نفر محدود از نمایندگان مجلس متقاضی جدی عضویت در آن هستند.

وی با اشاره به اینکه "کمیسیون‌های تخصصی با تشکیل جلسات کارشناسی و با بررسی طرح‌ها، لوایح و مسائل روز، مبانی و پایه‌های اصلی بررسی‌های بعدی مجلس را در صحن مجلس ایجاد می‌نمایند"، عنوان کرد: در این رابطه و در مقایسه نقش و اهمیت وظایف کمیسیون حقوقی و قضایی نسبت به سایر کمیسیون‌ها، اشاره به این نکته کافی است که عمده مصوبات آن ملی و فرا وزارتخانه‌ای است.

این وکیل دادگستری یادآور شد: به عنوان نمونه تبعات و آثار بررسی و تصویب اولیه مقررات دادرسی، جزایی و یا تجارت و... عمومی و واجد ابعاد قضایی، اقتصادی،‌ اجتماعی و... است،‌ اما چگونه است که نمایندگان در همه ادوار و خصوصا این دوره با حدود پنجاه حقوقدان تمایلی برای عضویت در این کمیسیون ندارند؟

آذربایجانی در ادامه به برخی علل تشکیل نشدن کمیسیون حقوقی و قضایی تاکنون اشاره کرد و گفت: شاید بتوان گفت که این کمیسیون بیشترین ارتباط را با وزارت دادگستری دارد و این وزارتخانه به دلیل وجود قوه مستقل قضایی از اقتدار و استقلال کمتری بهره مند است. همچنین کمیسیون قضایی و حقوقی کمترین سفر خارجی را دارد.

وی افزود: در مقایسه با کمیسیون‌‎های اقتصادی مجلس، کمیسیون حقوقی از تسهیلات غیر مستقیم و وام بانکی بهره مند نیست و قوه قضاییه نیز به دلیل بهره مندی از قضات و حقوقدانان، اعضای محترم این کمیسیون را ضمن حفظ استقلال قوا، مشارکت جدی نمی‌دهد.

این حقوقدان در ادامه خاطرنشان کرد: نمایندگان عضو این کمیسیون به دلیل اقتدار قضایی قوه قضاییه در طرح سوال و یا استیضاح وزیر دادگستری احتیاط بیشتری دارند و همچنین بسیاری از کارهای این کمیسیون مثل تدوین و اصلاح مقررات جامع وکالت و... کاملا تخصصی و وقت گیر است.

آذربایجانی در پایان گفت: این روند منجر به تاخیر در وضع و اصلاح مقررات و به تبع آن تضعیف حقوق و قانون مداری خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha