• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۴:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99061813090
  • خبرنگار : 71616

دلیل افزایش قیمت خودرو از زبان یکی از مدیران وزارت صمت

دلیل افزایش قیمت خودرو از زبان یکی از مدیران وزارت صمت

مدیرکل صنایع حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ضمن اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۸۰ درصد خودروهای تحویلی توسط خودروسازان مربوط به تعهدات معوق این شرکت‌هاست، خاطرنشان کرد که به همین دلیل خودروسازان نمی‌توانند پاسخگوی تعهدات جدید ایجادی باشند.

به گزارش ایسنا، سهیل معمارباشی دوشنبه شب با حضور در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با علت افزایش قیمت خودروها در بازار اظهار کرد: اتفاقاتی که در بازار خودرو می‌افتد تابعی از شرایط عرضه خودرو نیست و از شرایط فعلی اقتصاد کلان کشور پیروی می‌کند؛ بنابراین بخش عظیمی از افزایش قیمت‌ها به حوزه بانک مرکزی و تامین نقدینگی و بخش دیگری به تعهدات معوق خودروسازان برمی‌گردد.

به گفته وی در حال حاضر ۸۰ درصد خودروهای تحویلی به بازار توسط خودروسازان مربوط به تعهدات معوق آن‌هاست.

مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت افزود: چنانچه خودروهای عرضه شده به بازار به تعهدات و تقاضاهای جدید تعلق گیرد، قیمت در بازار خواهد شکست اما طبق برآوردها میزان تقاضای خودرو در کشور سالانه حدود یک میلیون دستگاه است که روزانه حدود ۲۶۰۰ تا ۲۷۰۰ تقاضای جدید برای خودرو ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه تولید خودرو در سال جاری در مقایسه با سال گذشته، افزایش ۲۰ درصدی و عرضه آن نیز افزایش حدود پنج درصدی داشته است، گفت: ۱۵ درصد مابقی مربوط به تولید ناقص خودروسازان بوده است. خودروسازان به دلیل کاهش تولید طی سال گذشته، نتوانسته‌اند تعهدات قبلی خود را پاسخ دهند؛ بنابراین بخش زیادی از تحویل‌های روز مربوط به تعهدات قبلی است و تقاضاهای جدید را پوشش نمی‌دهد.

معمارباشی تاکید کرد: خودروسازان طرح‌های توسعه‌ای را متوقف نکرده و ملزم به عرضه خودروی ارزان قیمت با موتور کم‌مصرف هستند که هردو خودروساز بزرگ کشور در حال پیگیری آن هستند و تا پایان امسال نمونه این خودروها به بازار عرضه خواهند شد.

مدیرکل صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت در رابطه با داخلی‌سازی قطعات، تاکید کرد: داخلی‌سازی قطعات تا جایی که صرفه اقتصادی داشته باشد، به نفع تولید داخل خواهد بود اما  باید عمق ساخت داخل هم مشخص شود که قرار است تا کجا پیش رود. در همه دنیا برخی قطعات چنانچه در تیراژ بالا و بین‌المللی تولید نشوند، صرفه اقتصادی نخواهند  داشت.

وی همچنین در رابطه با آینده بازار خودرو گفت: در بازار آزاد نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی داشت؛ چرا که بازار تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. در حوزه تولید و عرضه به طور قطع افزایش خواهیم داشت که امید است با افزیش تولید و به‌تبع آن عرضه، قیمت‌ها کاهش یابد. ضمن اینکه با وجود شرایط کرونا، در کل دنیا تولید خودرو کاهش یافته اما تولید خودرو در ایران ۲۰ درصد رشد نیز داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۰۸:۰۶

جمع کنید بابا این وضع و مردم و بیچاره کردین

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۰۹:۰۸

خیلی عجیبه خودرو ساز ها سالها نتوانسته اند خودر و باکیفیت تولد کننند اما الان ادعا میکنند ظرف یک سال خودرو های خوبی طراحی و تولید و به بازار عرضه می کنند ! مردم را چی فرض کرده اید ؟

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۰۹:۱۱

. رکورد زدیم تو صنف تولید کارخانه ها . پیکان 16 هزار تومان بود الان پراید که قوطی مرگه شده 150 میلیون .

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۱۲:۴۵

وقتى براى اجازه خونه وام ميدن و منت سر مردم اين كشور با اين همه ثروت ميزارن ديگه چند روز ديگه براى پرايد وام ميدن بعد براى خريد موبايل وام ميدن بعد هم براى خوراك و پوشاكمون ....

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۱۳:۲۲

دنا پلاس دنده اتومات شده 500 میلیون. با دلار 25000 تومانی میشه 20 هزار دلار. با 20 هزار دلار میشه. با 20 هزار دلار میشه ماشینهای خارجی مدل2020 زیر را خرید: Kia Rio , Honda fit , Honda Civic, Hyundai Elentra, Chevrolet Sonic, و ... , chevrolet sonic, Toyota Yaris

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۱۴:۰۵

بسه بابا دیگ جمع کنین این وضع مسخره رو

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۱۵:۰۰

بالاخره یک روزی صبر مردم به اتمام می رسد ...

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۱۸ ۱۵:۱۷

مسخرشو در اوردین.پس این نمایندگیها که خودرو صفر دارن تحویل روز میدن هر چقدرم بخوای دارن.ولی به قیمت بازار از کجا اوردن.

avatar
۱۳۹۹-۰۶-۲۰ ۰۸:۵۲

با حرف‌های بدون سند و مدرک و با حواله به آینده مردم را مسخره نکنید. جایگزین پراید در سایپا چه خودرویی است و به چه تیراژ؟ نیاز سالیانه بازار به چه تعداد خودرو است؟ میزان تولید سالیانه خودرو چه میزان است؟ سهام مدیریتی خودرو سازی‌ها مال چه کسی است؟