• دوشنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۹ / ۱۵:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99072115795
  • خبرنگار : 71604

یک روش ساده و کم‌هزینه برای از بین بردن آلاینده‌های آب

یک روش ساده و کم‌هزینه برای از بین بردن آلاینده‌های آب

پژوهشگران کره جنوبی، روش جدیدی برای تصفیه آب ابداع کرده‌اند که به سادگی انجام می‌شود و هزینه کمی دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌کدکس، "شکوفایی جلبکی"(algal bloom)، به پدیده‌ای گفته می‌شود که در آن فیتوپلانکتون‌ها از جمله جلبک‌های سبز آبی به سرعت در تابستان تکثیر می‌شوند. این پدیده اخیرا به بروز نگرانی‌هایی منجر شده است. بخشی از نگرانی‌ها به این دلیل است که گونه‌های خاصی از جلبک‌های سبز آبی، موادی را تولید می‌کنند که طعم و بوی خاک یا کپک را دارند و همچنین حاوی مواد سمی هستند. از آنجا که نمی‌توان این مواد را به سادگی و با یک روند پاکسازی معمولی از بین برد، استفاده از تجهیزات پیشرفته تصفیه آب ضروری است.

پژوهشگران "موسسه علم و فناوری کره جنوبی"(KIST)، نوعی روند تصفیه ابداع کرده‌اند که می‌تواند مواد سمی ناشی از جلبک‌های سبز آبی و موادی که طعم و بوی بدی به آب می‌دهند را از بین ببرد. این روند جدید، به نصب تجهیزات پیشرفته تصفیه نیازی ندارد. معمولا برای تصفیه آب از این نوع آلودگی، کربن فعال پودر شده به ریزآلاینده‌های جلبکی افزوده می‌شود و کلر نیز برای افزایش قدرت اکسید کردن اضافه می‌گردد اما اطلاع از زمان کافی برای تماس با کربن پودر شده و کاهش میزان جذب ریزآلاینده‌های جلبک، دشوار است و به مقدار زیادی کربن پودر شده نیاز دارد.

پژوهشگران در این پروژه، نوعی کربن فعال پودر شده ابداع کرده‌اند که می‌تواند میزان جذب را بهبود ببخشد و شکوفایی جلبکی در آب را بهتر کنترل کند. آنها ابتدا با ساییدن پودر کربن فعال، اندازه ذرات آن را کاهش دادند و توانستند ناحیه بزرگتری را برای جذب آلاینده‌های جلبک پوشش دهند. این پژوهش نشان می‌دهد موادی که طعم و بوی بدی به آب می‌دهند و مواد سمی ناشی از جلبک‌ها نسبت به انواع متداول کربن فعال پودر شده، قدرت جذب سریع‌تری دارند.

دکتر "کیانگ گوئن سانگ"(Kyung-Guen Song)، سرپرست این پژوهش گفت: این نوع جدید از کربن فعال پودر شده نه تنها با روش ساده‌تری ساخته می‌شود، بلکه قدرت جذب بالاتری نیز دارد و به نظر می‌رسد که بتواند شکوفایی جلبکی را بدون نیاز به تجهیزات پرهزینه کنترل کند. اگر این فناوری به صورت گسترده مورد استفاده قرار بگیرد، اضطراب بسیاری از مردم را در مورد نوشیدن آب لوله‌کشی کاهش خواهد داد.

این پژوهش، در مجله "Water Research" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha