• سه‌شنبه / ۲۷ آبان ۱۳۹۹ / ۱۶:۳۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99082718994
  • خبرنگار : 30057

تشخیص و معدوم‌سازی پرندگان مبتلا به آنفلوآنزا در ۷۲ ساعت

تشخیص و معدوم‌سازی پرندگان مبتلا به آنفلوآنزا در ۷۲ ساعت

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه در حال حاضر در ۱۷ استان کشور امکان تشخیص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان امکان پذیر شده است، گفت: در گذشته تشخیص و معدوم سازی پرندگان بیمار ناشی از این بیماری ۱۰ تا ۱۲ روز زمان نیاز داشت، ولی با قابلیت‌های ایجاد شده این زمان بین ۱۵تا ۷۲ ساعت کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا خالد خداوردی امروز در مراسم رونمایی از بذر واکسن فوق حاد پرندگان، تولید این واکسن را موجب ایجاد امنیت و اعتمادسازی برای ذی نفعان و تولید کنندگان طیور دانست و افزود: معمولا مخاطرات در طیور به صورت بحران بروز می‌کند و یکی از وظایف سازمان دامپزشکی واکنش سریع به این بحران‌ها است که برای این منظور اقدام به راه‌اندازی شبکه ملی گسترده آزمایشگاه در سطح کشور کردیم.

وی با بیان اینکه ۳۷۵ آزمایشگاه با این شبکه همکار هستند، اظهار کرد: علاوه بر آن ۴۵ آزمایشگاه نیز با اخذ مجوز به عنوان آزمایشگاه‌های همکار با این سازمان همکاری دارند.

خداوردی با بیان اینکه تا سال ۹۷ کیت‌های تشخیصی مورد نیاز از طریق مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی تهیه می‌شد، ادامه داد: در حال حاضر ۷۰ درصد کیت‌های مورد نیاز با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور تولید می شود.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی با اشاره به اقدامات عدم تمرکزگرایی در این سازمان، خاطر نشان کرد: در حال حاضر در ۱۷ استان کشور امکان تشخیص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان امکان‌پذیر شده است.

به گفته وی در گذشته تشخیص و معدوم سازی پرندگان بیمار ناشی از این بیماری ۱۰ تا ۱۲ روز زمان نیاز داشت ولی با قابلیت‌های ایجاد شده این زمان بین ۱۵ تا۷۲ ساعت کاهش یافته است.

خداوردی با تاکید بر اینکه تشخیص بیماری تب برفکی در ۵ استان، مشمشه در ۴ استان و PPR و هاری در ۱۳ استان امکان پذیر شده است، یادآور شد: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری‌های مخاطره‌آمیز از لحاظ اقتصادی و بهداشتی است که ما برای تولید واکسن آن نیازمند ماده اولیه بودیم که در مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی تولید شد و می‌توانیم دانش فنی آن را در اختیار شرکت‌های دانش بنیان برای تولید قرار دهیم، ضمن آنکه آنتی ژن H۵ نیز برای تشخیص را به تولید رساندیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha