• سه‌شنبه / ۱۸ آذر ۱۳۹۹ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 99091813930
  • خبرنگار : 71368

در شورای شهر تصویب شد؛

 ساماندهی ۵ آرامستان تاریخی تهران در دولاب

 ساماندهی ۵ آرامستان تاریخی تهران در دولاب

اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ارائه پیشنهادات مختلف کلیات طرح ساماندهی ۵ آرامستان تاریخی محدوده دولاب در منطقه ۱۴ را به تصویب رساندند.

به گزارش ایسنا، صبح امروز اعضای شورای شهر تهران ادامه بررسی طرح ساماندهی گورستان های تاریخی دولاب را در دستور کار خود قرار دادند و به بیان پیشنهادات خود پرداختند. به گونه ای که محمد جواد حق شناس در ابتدا گفت: پیشنهادی با امضای ۸ نفر از اعضای شورای شهر مطرح شده که براین اساس مایلند که عنوان طرح تغییر کند و علاوه بر آرامستانهای تاریخی دولاب که ۵ گورستان می شود آرمستان ابن بابویه و امامزاده عبدالله نیز مشمول این ساماندهی شوند.

وی با بیان این که برای امامزاده عبدالله و ابن بابویه در بودجه سال  ۹۹ و برای آرمستان های محدوده دولاب دو ردیف بودجه مجزا در سال ۹۹ در نظر گرفته شده بود گفت: حالا پیشنهاد شده که این ساماندهی کلی تر باشد و ساماندهی ابن بابویه و امامزاده عبدالله نیز مشمول این طرح پیشنهادی شود.

احمد مسجد جامعی نیز با بیان این که امامزاده عبدالله و ابن بابویه برای ما مهم هستند و توجه به این دو آرامستان تاریخی در این طرح نشان دهنده رویکرد ما است گفت: تاریخ تهران در این دو آرامستان تاریخی قرار دارد و متاسفانه برخی فکر می کنند که ساماندهی به معنای یکسان سازی است. اما این گونه نیست و باید حداقل تغییر و دخالت در ساماندهی این آرامستان ها را داشته باشیم.

محمد سالاری در واکنش به این سخنان گفت: این طرح در مورد میدان صلح جهانی دولاب است و جلسات مختلفی را در خصوص این طرح برگزار کرده ایم و جای سوال است که چرا اعضای شورا این پیشنهادات را همان موقع مطرح نکردند و حالا با اضافه کردن دو کلمه ابن بابویه و امامزاده عبدالله کل موضوع  به هم می ریزد و نمی شود که در دقیقه ۹۰ این همه کار کارشناسی را زیر سوال برد.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران به پیشنهاد تغییر نام طرح به ساماندهی ۵ گورستان دولاب و آرامستان تاریخی امامزاده عبدالله و ابن بابویه رای ندادند و بر همین اساس ساماندهی امامزاده عبدالله و ابن بابویه در این طرح دیده نشده است.

در ادامه مسجد جامعی پیشنهاد داد که در این طرح به جای استفاده از کلمه احیا از کلمه بازآفرینی و یا باززنده سازی استفاده شود و گفت: احیا به معنای فعالیت دوباره است و ما که نمی خواهیم از این گورستان ها دوباره استفاده کنیم بلکه می خواهیم آنها را بازسازی کنیم و به همین دلیل باید کلمه احیا از سراسر این طرح حذف شود.

به گزارش ایسنا، این پیشنهاد مسجد جامعی با رای اکثریت اعضا به تصویب رسید.

در ادامه احمد مسجد جامعی پیشنهاد تغییر نام میدان صلح در این طرح را مطرح کرد و گفت: نامگذاری میدان موجود در میان این آرامستان ها به نام صلح مناسبتی ندارد. چرا که این افراد مدفون شده عمدتا سربازان جنگی هستند که برای جنگ و نه برقراری صلح جنگیده بودند و حتی بر روی سنگ قبور این سربازان نوشته شده که "کشته شده برای شوروی" و این موضوع ارتباطی به صلح ندارد به همین دلیل از آن جا که همه این مدفون شدگان معتقد به مسیح هستند می توانیم مناسبات مذهبی را در نظر بگیریم و این میدان را به نام میدان مریم نامگذاری کنیم.

حق شناس در واکنش به این پیشنهاد گفت: این میدان جدید التاسیس است و نامی هم ندارد و اگر بحث نام گذاری مطرح است باید این مسئله در کمیته نام گذاری بحث شود.

به گزارش ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران به پیشنهاد مسجد جامعی مبنی بر حذف نام میدانی برای صلح  در این طرح و همچنین ارجاع پیشنهاد نام گذاری این میدان به نام حضرت مریم و ارجاع آن به کمیته نام گذاری رای مثبت دادند.

در ادامه احمد مسجد جامعی در پیشنهاد دیگری گفت: در این طرح قید شده که سازمانهای ذی مدخل می بایست به شهرداری برای ساماندهی آرامستانهای تاریخی دولاب کمک کنند اما این سازمان ها مشخص نشدند و پیشنهاد می شود به طور مشخص نام وزارت خانه میراث فرهنگی، امور خارجه، حوزه دینی مسیحیت و ارامنه به عنوان سازمانهای ذی مدخل قید شود و دقت داشته باشید که زمین این گورستانها برای سفارت خانه های مربوطه است و بایداز کمک وزارت امور خارجه استفاده کنیم.

وی افزود: این گورستانها محلهای خاصی هستند چرا که از ۲۵ کشور ، کشته در آن جا دفن شده و می توان با راه اندازی یک تالار ملل ، دیپلماسی شهری را در آن جا فعال کرد.

همچنین ابراهیم امینی گفت: مردم کشورهای دیگر در زمان جنگ جهانی به ایران پناه آوردند و خاطره خوبی از ایران دارند و می توان با ورود وزارت امور خارجه این گورستان ها را به یک محل فراملی تبدیل کرد.

به گزارش ایسنا، پیشنهاد مسجد جامعی مبنی بر تعیین سازمانهای ذی مدخل به تصویب رسید.

همچنین در ادامه علی اعطا با ارائه یک پیشنهاد گفت: پیشنهاد می شود در تهیه طرح ساماندهی کلیه ملاحظات حفاظتی مندرج در آیین نامه حفاظت از گورستانهای تاریخی مصوبه شورای عالی شهرسازی رعایت شود که این پیشنهاد نیز با رای مثبت اعضا به تصویب رسید.

اعطا در ادامه همچنین پیشنهاد داد شهرداری طرح پایش و تعیین اثرات زیست محیطی و حفاظتی این مجموعه که کارکرد گردشگری دارد را انجام دهد و در صورت بروز آثار سوء، جهت رفع آن اقدام کند که این پیشنهاد نیز به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تهران رسید.

به گزارش ایسنا، در ادامه مسجد جامعی مجددا پیشنهاد داد که شهرداری تهران در رابطه با سوابق آرامستان و دفن شدگان خارجی این گورستان تاریخی پژوهش و مطالعه ای انجام دهند که این پیشنهاد نیز با تصویب اعضای شورای شهر تایید شد.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با اعمال پیشنهادات مطرح شده در تبصره ها و بندهای این طرح، کلیات طرح ساماندهی ۵ آرامستان تاریخی محدوده دولاب در منطقه ۱۴ را به تصویب رساندند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha