• چهارشنبه / ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 99111511494
  • خبرنگار : 71263

رشد توقف ناپذیر واردات تراشه و دستگاه تولید تراشه در چین

رشد توقف ناپذیر واردات تراشه و دستگاه تولید تراشه در چین

چین با واردات بیشتر تراشه و دستگاههای تولید تراشه، اقدامات قاطعانه ای را برای حفاظت از خود در برابر ممنوعیت رو به گسترش دسترسی به فناوری آمریکایی اتخاذ کرده است.

به گزارش ایسنا، تحلیل بلومبرگ از آمار رسمی بازرگانی نشان می دهد شرکتهای چینی در سال ۲۰۲۰ به ارزش ۳۲ میلیارد دلار تجهیزات مورد استفاده برای تولید تراشه رایانه از ژاپن، کره جنوبی، تایوان و نقاط دیگر خریداری کردند که ۲۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ رشد داشته است.

و با اقدام شرکتهایی نظیر هواوی در انبارسازی تراشه پیش از اجرای تحریمهای آمریکا، واردات تراشه رایانه به حدود ۳۸۰ میلیارد دلار رسید که ۱۸ درصد از کل واردات چین در سال گذشته بود.

آمریکا به طور پیوسته در حال محدود کردن دسترسی شرکتهای چینی به فناوری آمریکا بوده و پکن را وادار کرده است پس از سالها پیشرفت آهسته، تلاش برای توسعه صنعت داخلی تراشه را مضاعف کند. اقدامات دولت ترامپ آسیب پذیری چین در این بخش مهم را نمایان کرد و حتی با وجود این که دولت بایدن روی کار آمده است، پکن در حال پیشرفت برنامه جدید برای خودکفایی در بخش تولید نیمه رساناهاست.

شرکتهای چینی نظیر SMIC خرید دستگاههای مورد نیاز برای تولید ویفرهای سیلیکونی و تراشه های رایانه را افزایش داده اند. طبق گزارش انجمن صنعتی SEMI، چین در سال ۲۰۲۰ به بزرگترین بازار چنین تجهیزاتی تبدیل شد.

با اقدام هواوی و سایر شرکتهای فناوری چینی در انبار کردن تراشه پیش از اجرایی شدن تحریمهای آمریکا، واردات در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۴ درصد رشد کرد. هواوی در لیست سیاه آمریکا قرار گرفته که فروش تراشه و سایر قطعات آمریکایی مورد نیاز برای تولید تلفن هوشمند و تجهیزات مخابراتی را به این شرکت را ممنوع می کند. دولت ترامپ مقررات تحریمها را تشدید کرده که مانع از تامین قطعات مورد نیاز هواوی شود.

خرید تراشه چین به دلیل تقاضای جهانی قوی برای رایانه ها و رواج گسترده مدل کار از خانه در دوران همه گیری ویروس کرونا افزایش یافت. بخش زیادی از تراشه هایی که به چین وارد شده است در مونتاژ تلفنهای هوشمند و لپ تاپها بکار رفته و صادر شده است.

یکی از بزرگترین برندگان افزایش تقاضا برای تراشه، تایوان بود و افزایش سفارش به شرکت TSMC و سایر شرکتهای تایوانی باعث شد رشد اقتصادی تایوان برای نخستین بار در ۳۰ سال گذشته از رشد چین سبقت بگیرد. افزایش تقاضای چین همچنین باعث کمبود تراشه برای شرکتهای خودروسازی شده و به تعطیلی برخی از کارخانه های خودروسازی منجر شده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، انجمن صنعت نیمه رسانا در دسامبر پیش بینی کرد روند افزایش تقاضا برای تراشه در سال ۲۰۲۱ ادامه پیدا کرده و فروش جهانی تراشه ۸.۴ درصد رشد می کند که به نفع شرکتهایی نظیر TSMC، اینتل و سامسونگ الکترونیکس خواهد بود. شرکتهای چینی هم به خرید تجهیزات برای تولید بیشتر نیمه رساناهای خود ادامه خواهند داد و احتمالا به فروش شرکتهایی نظیر توکیو الکترون و ASML Holding کمک می کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha