• دوشنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99112719603
  • خبرنگار : 71600

اندیشکده آتلانتیک:

تحریم بانک مرکزی اصلی ترین مساله در مذاکرات آتی خواهد بود

تحریم بانک مرکزی اصلی ترین مساله در مذاکرات آتی خواهد بود

با تحریم بانک مرکزی ذیل عنوان حمایت مالی از تروریسم از سوی دولت ترامپ، رفع تحریم از این نهاد دشوارتر شده است.

به گزارش ایسنا، اندیشکده آتلانتیک در مقاله ای با اشاره به تحریم بسیاری از نهادهای اقتصادی ایران نظیر بانک مرکزی در دوران ریاست جمهوری ترامپ نوشت: در راستای فشار حداکثری، دولت ترامپ بانک مرکزی ایران را با تگ تحریمی تروریسم تحریم کرد که این مساله شرایط را برای دولت بایدن در رفع تحریم ها پیچیده می کند. رهبران ایران خواهان آن هستند که دولت بایدن تحریم هایی که بنگاه های تجاری ایران را از تجارت آزادانه با جهان منع می کنند، بردارد.  

در دوره ترامپ همه بخش های اقتصادی ایران با عناوین مختلف تحریم شدند تا اقتصاد ایران منزوی شود. کشتیرانی ایران، شرکت ملی نفت، بانک مرکزی، شرکت های معدنی، بانک ها و شرکت های فولادی از جمله مهم ترین شرکت های تحریم شده بودند. حتی در صورت بازگشت آمریکا به برجام این سوال مطرح است که سرنوشت نهادهای تحریم شده تحت عنوان ارتباط با تروریسم چه خواهد بود. مهم ترین تحریم ضد ایران تحریم بانک مرکزی ایران به عنوان قطب اصلی بانکی و تبادلات ارزی این کشور خواهد بود و احتمالا ایران تا زمانی که تحریم بانک مرکزی رفع نشود، به اجرای کامل تعهدات برجامی اش باز نخواهد گشت.  

با توجه به اختلاف نظر آمریکا و ایران بر سر مسایل منطقه ای، دولت بایدن به دنبال استفاده از اهرم برجام به عنوان سکویی برای مذاکرات بعدی خواهد بود و همین مساله احیای کامل برجام را دشوارتر و طولانی تر خواهد ساخت.  

به گفته برخی منابع، دولت بایدن در حال بررسی گزینه های متعددی برای احیای برجام است که یکی از محتمل ترین آن ها ارایه یک برنامه زمان بندی شده گام به گام است که در آن ایران و آمریکا متعهد می شوند گام های کوچک را برای بازگرداندن شرایط به تعهدات کامل برجامی به طور همزمان انجام دهند البته پیش از آن شماری از سیاست مداران جمهوری خواه آمریکا خواهان تداوم فشار حداکثری تا زمان رسیدن به یک توافق جامع تر شده بودند.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۰۶:۵۲

باسلام بایدن میتواندازدولت خودحسن نیت نشان دهد ومثلافروش نفت ایران رامشروط درقبال کالاهای موردنیازصنعت ویامعیشتی یاغیرپولی اعلام کندتابقول خودشان بسمت گروههای نیابتی نرود ویاهرحمایت مالی رااجراکندتاایران هم مطابق آن همگام شودوقطعااقتصادجهان باورودایران به چرخه اقتصادجهانی رونق خواهدگرفت .

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۰:۴۶

باسلام نظربه اینکه به استکبار جهانی هیچ اعتمادواعتباری نیست چنانچه باب مذاکره عادلانه باز شد بایستی در توافق آتی آمریکا بدون اجماع جهانی هیچگاه وتحت هیچ عنوانی حق تحریم بانک مرکزی ایران را نداشته باشد در غیر اینصورت فردای توافق وبا یک ترفند دیگر تحریم برمیگردد

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۲:۱۰

بله تا تحریم ها عملاً برداشته نشود برگشت به برجام و مذاکره هیچ فایده ایی نخواهد اشت