• جمعه / ۱ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99120100255
  • خبرنگار : 71282

قدر کارآفرینان را بدانیم...

قدر کارآفرینان را بدانیم...

کارآفرینان انسانهای ارزشمندی هستند که دانش و سرمایه خود را برای رونق تولید، رشد و شکوفایی اقتصاد و توسعه و آبادانی کشور به کار می گیرند؛ آنها به عشق وطن در کشور می مانند و هرگز اندیشه سرمایه گذاری در کشورهای دیگر یا سپرده گذاری در بانکها و گرفتن سود بالای بانکی را در سرنمی پرورانند؛ پس شایسته احترام و تقدیر و حمایتند.

به گزارش ایسنا، در دنیای امروز موضوع کارآفرینی به دلیل اهمیت در خلق فرصتهای شغلی جدید و رشد و توسعه اقتصادی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته است و دولتها با سرمایه گذاری روی کسب و کارهای نوپا و ایده های خلاق و نوآورانه مسیر توسعه یافتگی را با شتاب بیشتر دنبال کرده اند.

تجارب کشورهای موفق و توسعه یافته نشان می دهد که سرمایه گذاری قابل توجهی در حوزه کارآفرینی و فعالیتهای نوآورانه صورت گرفته و جریان کارآفرینی در این کشورها تنها به ایجاد فرصتهای شغلی جدید محدود نشده بلکه ایده ها و ساختارهای جدید با استفاده از خلاقیت و نوآوری به تولید ارزش پرداخته اند از این رو با توجه به اهمیت و نقش موثر کارآفرینی در توسعه و با توجه به مشکلات اقتصادی زیادی که هم اکنون با آن مواجه هستیم ضروری است تربیت تحصیلکردگان کارآفرین در سایه تقویت و ترویج فرهنگ کارآفرینی و بسترسازی برای حمایت بیشتر از فعالیتهای دانش بنیان و جریان کارآفرینی به شکل جدی تر در دستور کار قرار گیرد و افراد مبتکر و نوآور به عنوان کارآفرینان آینده سرمنشا تحولات بزرگ درعرصه های اقتصادی، اجتماعی، تولیدی و خدماتی باشند.

در حال حاضر کارآفرینان برای راه اندازی کسب و کار با مشکلات و محدودیتهایی مواجه هستند که عدم توجه به حل این مشکلات می تواند از عوامل ضد انگیزشی کارآفرینی در کشور تلقی شود.در شرایطی که قوانین زائد و بروکراسی‌ های اداری یکی از چالش‌های پیش روی کارآفرینان به شمار می رود، معاون اشتغال وزیر کار از تصویب بسته حمایتی کارآفرینان برتر در کمیسیون اقتصادی دولت خبر می دهد.

او می گوید: بسته حمایت از کارآفرینان برتر را با حمایت دستگاه‌های ذیربط و بخش خصوصی آماده کردیم که در کمیسیون اقتصادی دولت به تصویب رسید و هم اکنون برای تصویب نهایی به هیات دولت ارسال شده است.

به گفته منصوری در این بسته مشوقهایی برای حمایت از افراد کارآفرین درنظرگرفته شده و کارآفرینان با هویت رسمی در داخل کشور و عرصه جهانی معرفی می‌شوند.

آنطور که معاون اشتغال وزیر کار می گوید در این بسته حمایتی امکان صدور روادید و دریافت تسهیلات به صورت تسهیل شده برای کارآفرینان برتر فراهم می شود و مشوق های حمایتی به همه کارآفرینان برتری که در تمام دوره ها انتخاب شده اند ،تعلق می گیرد.

امروز بسیاری از کشورها در بحث حمایت از کارآفرینان پیشرو مزیتها و مشوق هایی در حوزه کارآفرینی، سرمایه گذاری و تجارت خارجی پیش بینی کرده اند که بهره مندی از اعتبارات بانکی، دریافت ویزا، حضور در رویدادهای بین المللی و استفاده از خط سبز گمرکی از جمله این مزیتها به شمار می رود.

از نگاه بسیاری از کارشناسان توسعه کارآفرینی در ایران نیازمند عزم ملی است که باید مورد توجه همه سازمانها و دستگاههای دولتی و خصوصی قرار گیرد.

وسعه کارآفرینی در ایران نیازمند عزم ملی است و برای حمایت از کارآفرینان باید معافیتهای مالیاتی و بیمه ای و مشوق های مالی در نظر گرفته شود.

رحمت اله پورموسی فعال حوزه کار در گفت وگو با ایسنا، با تاکید بر تسهیل شرایط کسب و کار و حمایت از کارآفرینان می گوید: بسیاری از کارآفرینانی که وارد فعالیتهای کارآفرینی می شوند خطرات آن را می پذیرند ولی به دلیل عدم حمایت مالی، عدم صدور مجوز کسب و کار یا طولانی شدن فرایند آن و قوانین متعدد و دست و پاگیر به تدریج دلسرد شده و انگیزه خود را برای ادامه کارآفرینی یا راه اندازی کسب و کار از دست می دهند.

وی حمایت از کارآفرینان را نیازمند عزم و اراده همه دستگاههای اجرایی و همراهی مردم و مسئولان دانسته و می گوید: در شرایط اقتصادی حاضر نباید بگذاریم تولید متوقف شود، تولیدکنندگان حرمت دارند و باید قدر آنها را دانست و با احیای مجدد کارخانه ها به رونق هرچه بیشتر تولید در کشور کمک کرد.

پورموسی معتقد است در جنگ اقتصادی حاضر  کارآفرینان باید مورد حمایت واقع شوند و برای بقای آنها معافیتهای مالیاتی و بیمه ای و مشوق های مالی درنظر گرفت.

این فعال حوزه کار درعین حال حمایت بانکها از کارآفرینان را مورد اشاره قرار داده و می افزاید: در شرایطی که کارآفرینان با مشکلات اقتصادی متعدد دست و پنجه نرم می کنند نباید به محض اینکه دچار مشکل شدند یا اقساط بانکی آنها معوق شد بانکها با بی رحمی به مصادره اموال آنها و کارخانه ها روی بیاورند و خط تولید را تعطیل و کارگران را بیکار و خانه نشین کنند.

به گزارش ایسنا، بسیاری از کارشناسان قوانین زائد و بروکراسی‌های اداری را از چالشهای پیش روی توسعه کارآفرینی در کشور می دانند که می تواند انگیزه کارآفرینی را از بین ببرد و بر این اساس بر لزوم اصلاح و بازنگری برخی قوانین و مقررات مربوطه و کاهش صدور مجوزهای کسب و کار تاکید دارند.به اعتقاد آنها تامین منابع مالی برای راه اندازی کسب و کار، حمایت از اجرای ایده های نوآورانه، کاهش ریسک فعالیتهای کارآفرینی، رفع موانع و بروکراسی های اداری و بهبود محیط کسب و کار از جمله راهکارهای موثر برای آغاز فعالیتهای کارآفرینی و حمایت از ایده های کارآفرینان در کشور به شمار می رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha