• سه‌شنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 99120503625
  • خبرنگار : 71603

رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی:

بیش از هر موقع به اخلاق آموزشی، پژوهشی و مهندسی نیازمندیم

بیش از هر موقع به اخلاق آموزشی، پژوهشی و مهندسی نیازمندیم

رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به شخصیت این دانشمند برجسته گفت: شخصیت خواجه نصیر طوسی باید مورد توجه قرار گیرد زیرا ما بیش از هر موقع به اخلاق آموزشی، پژوهشی و مهندسی نیازمندیم و وجود چنین شخصیتی در تاریخ مهندسی ایران برای جامعه ما افتخار و راهنما است.

به گزارش ایسنا، دکتر فرهاد یزدان دوست در نشست خبری که به مناسبت بزرگداشت مقام خواجه نصیرالدین طوسی ( روز مهندسی) در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، در رابطه با عملکرد این دانشگاه گفت: دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی یکی از ۱۳ دانشگاه بزرگ کشور محسوب می شود و به تایید وزارت علوم جزء ۵-۶ دانشگاه اول کشور در رتبه بندی بین المللی سازی اقتصاد مقاومتی است.با این وجود ما همواره تلاش می کنیم در رتبه های جهانی جایگاه خوبی داشته باشیم و آن را ارتقاء دهیم.

وی با اشاره به شرایط به وجود آمده در دوران پاندمی کووید- ۱۹ عنوان کرد: ما در مورد فضای جامعه دانشگاهی در ابتدا مشکل داشتیم. ولی مقایسه فضای دانشگاههای ما با کشورهای دیگر نشان از آن دارد که ما از آنها عقب نیستیم. نگرانی حال حاضر ما وضعیت روحی و زندگی دانشجویان است. چون دانشجویان به دلیل شرایط خود و سنین جوانی با تحرک و پویایی رفتار می کنند و این تحرک و پویایی با شیوع کرونا از آنها دریغ شده است. امیدواریم با ملایمتر شدن شیب ابتلا به کرونا تا حد زیادی این مشکل را مرتفع سازیم.

رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تصریح کرد: فضا فضای جدیدی است و کرونا سبب شده که اختلافات و امتیازطلبی برخی از کشورهای پیشرفته در آموزش عالی به چشم نیاید.

وی با اشاره به سند راهبردی دانشگاه خواجه نصیر گفت: بر اساس سند راهبردی دانشگاه تکیه به توانایی های داخل در اولویت است و این توفیق را داریم که نخبگان ما در راس دانشگاههای و یا در مناصب مهم مشغول فعالیت هستند. ازطرفی دیگر ما حرکت  به سمت دانشگاهههای نسل ۳ را تعریف کردیم.هدف ما این است که فعالیت هایی در صنعت داشته باشیم و تنها محدود به مهندسی نباشیم.

دکتر یزدان دوست درباره همکاری های دانشگاه با صنعت نیز گفت: در زمینه همکاری با صنعت در اوایل شیوع کرونا با منطقه ویژه پیام وارد مفاهمه عمیق شدیم و قصد داریم ناحیه نوآوری و کارآفرینی در آنجا ایجاد کردیم ایجاد کنیم و حرکتی نو در کشور شکل دهیم. همچنین با تشکیلات ارزنده و ملی گروه مپنا یک موسسه مشترک شکل داده ایم تا در مباحث برقی سازی وسایل نقلیه فعالیت داشته باشیم.

رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با اشاره به همکاری های این دانشگاه با دانشگاههای خارجی اظهار کرد: ما با دانشگاه بهانگ چین مفاهماتی داشته ایم همچنین با روسیه نیز مفاهماتی داشته ایم که به نقطه عطف مناسبی رسیده ایم.

دکتر یزدان دوست با اشاره به موفقیت دانشگاه خواجه نصیر در افزایش جذب دانشجویان خارجی اضافه کرد: دانشگاه ما این توفیق را داشته است که در جذب دانشجویان خارجی ۲۴ درصد افزایش داشته باشد. ما با ۴۳ موسسه برتر بین المللی تعامل نزدیک داشته ایم و این ها تنها به صورت تفاهم نامه نیست بلکه عملیاتی است. همچنین قریب به ۲۵۰ نفر در صنایع هوا فضای کشور داریم که از تعاملات چند ساله ما با روسیه حاصل شده است. همچنین در حال حاضر دانشجوی شاغل مشترک منتهی به مدرک دو گانه در کشورهایی نظیر هلند، فرانسه و کره جنوبی داشته ایم.

وی ادامه داد: درآمد دلاری ما که حاصل از دانشجویان بین المللی است در دی ماه ۹۸ یک میلیون بوده ولی این میزان در دی ماه ۹۹به ۸۰۶ هزار دلار رسید که کاهش حدود ۲۰ درصدی را نشان می دهد. که این میزان در مقایسه با دانشگاههای پیش روی دنیا که ۵۰ درصد کاهش درآمد دانشجویان بین المللی داشته اند کمتر است.

دکتر یزدان دوست در رابطه با دستاوردهای دانشگاه خواجه نصیر ادامه داد: در زمینه پذیرش دانشجویان شهریه پرداز خارجی ۸۳ درصد رشد داشته ایم همچنین سال گذشته تعداد اساتید مدعو خارجی  ۱۷ نفر بود که امسال به ۲۰ رسید.و

رئیس دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی گفت: امیداریم با یک سری از فعالیت های موجود و با همکاری جامعه دانشگاهی خواجه نصیر الدین طوسی و فکر و اندیشه مناسب در جامعه توسعه علمی ایجاد کنیم.

دکتر یزدان دوست در مورد فضای تجاری سازی در آموزش عالی ادامه داد: تا چندی پیش ما فاقد صندوق پژوهش و نوآوری بودیم. ولی روز گذشته تاسیس صندوق نوآوری و پژوهش دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی به تصویب رسید و در این راستا با بخش خصوصی فعالیت های ارزنده ای در زمینه تجاری سازی پژوهش انجام خواهیم داد.

وی در پایان در رابطه با جایگاه مهندسی خاطرنشان کرد: مهندسی که تنها مدرک مهندسی داشته باشد از نظر ما نکوهیده است، مهندس باید به مسائل جامعه نگاه کند و با هم اندیشی با دیگر شاخصه های جامعه نیازهای جامعه را برطرف کند. چنین فردی از نظر ما مهندس است. ما این افتخار را داریم که بسیاری از مدیران برجسته کشور خود را دانشگاه خواجه نصیری می دانند و از نقاط قابل توجه در مورد دانش آموختگان ما این است که بسیاری از آنها در سطح جهان پروژه های بزرگی را انجام دادند. ما امیدواریم شاهد شرایط مطلوبتری در کشور باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha