• دوشنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 99121813263
  • خبرنگار : 71553

قیمت پرتقال در باغ ٢٠٠٠ تومان؛ در بازار۲۰ هزار تومان!

قیمت پرتقال در باغ  ٢٠٠٠ تومان؛ در بازار۲۰ هزار تومان!

مشاور نظام صنفی کشاورزی گفت: چه دلیلی دارد باغداری که پرتقالش را بر روی درخت  ٢ تا ٣٠٠٠ تومان فروخته و قیمت آن داخل انبارهای سورتینگ و سردخانه ها کیلویی ۶ تا ٧٠٠٠ تومان  شده به دست مصرف کننده کیلویی ۲۰ هزار تومان برسد؟

محمد جواد خاکزاد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بحث گرانی در بازار ارتباط مستقیمی با حضور دلالان و سوداگران مابین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان دارد، اظهار کرد: دولت بایستی در این میان تعیین و تکلیف کند. یعنی یا ساماندهی بازار میوه را به تشکل ها و تولیدگنندگان مرتبط واگذار کند و خودش نقش نظارتی داشته باشد یا اینکه مستقیما وارد عرصه شود و بازار را کنترل کند، زیرا دلیلی ندارد باغداری که محصول پرتقالش  را بر روی درخت  ۲تا ٣٠٠٠تومان فروخته و داخل انبارهای سورتینگ و سردخانه ها  ۶ تا ٧٠٠٠ تومان شده به دست مصرف کننده کیلویی ۲۰ هزارتومان برسد.

وی ادامه داد: صاحبان سردخانه و سورتینگ داران به دنبال منافع جزیرهای خودشان هستند و وظیفه خود را در تقسیم سود با کشاورز انجام نمی دهند و با وجود اینکه تولیدکننده یکسال تمام برای کود، سم و آب هزینه پرداخت می کند و سختی زیادی می کشد ولی سود اصلی به جیب  سورتینگ داران می رود و اخیرا نیز سود به دلالانی می رسد که بازار را شناسایی کرده و در مواقعی وارد بازار می شوند.

مشاور نظام صنفی کشاورزی با اشاره به اینکه از گرانی میوه در بازار آگاه هستیم ولی این پول به جیب تولیدکننده نمی رود، افزود: متاسفانه سود اصلی حاصل از فروش محصولات کشاورزی به جیب عده ای سوداگر رفته و به جای بازگشت به بخش کشاورزی و توسعه آن، در  بخش های دیگر سرمایه گذاری می شود.

خاکزاد تصریح کرد: اوج تولید میوه در آبان و آذر است و بعد از آن بایستی کل تولیدات بخش کشاورزی از روی زمین جمع آوری شود. بیشتر کشاورزان به دلیل اینکه یکسال هزینه کرده اند بدهکار بانک، بیمه و فروشگاه های سم یا کارگزاران نهاده ها هستند و به همین دلیل مجبورند محصولاتشان را هرچه سریعتر بفروشند که بیشترین آسیب را هم می بینند. از آن طرف کشاورزانی هم که محصولاتشان را در انبار برای شب عید نگهداری می کنند  هم با پایین ترین قیمت محصولاتشان را عرضه می کنند و سودی از فروش آن نمی برند.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان مازندران با بیان اینکه گاهی دیده می شود اختلاف قیمت میوه از زمین تا کف بازار به  حدود ۱۰۰ درصد می رسد، گفت: تعدد دلالان و شناسایی بازار در مقاطع مختلف منجر به گرانی میوه شده است و دولت بایستی هرچه سریعتر در این بخش تعیین تکلیف کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۲۰

من خودم باغدارم. امسال پرتقالها بالای درخت در استان گلستان دور و بر ۷۰۰۰ تومان فروخته شد.

avatar

سلام عرض ادب و احترام خسته نباشید ببخشید من مغازدار هستم حضوری بیام ببینم کل میوه ها رو دارید از شما خرید کنم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۲۴

شهرستان ما که همون باغدار هم سر باغ کیلویی از 12000 تا 14000 تومن فروخته. دیگه سفره ای نمونده برای ما مردم. همینطور پیش بریم تا فروردین پیش رو همه سو تغذیه گرفتیم چون داریم از اقلام غذایی یکی یکی فاکتور میگیریم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۳۸

مسئولین کنترل بازار...بی انصافی را مقتدرانه کنترل کنید..حقوق مردم..ملاحظات نمی پذیره..!!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۳:۲۰

همیشه رحمت کشاورزوباغدارمیکشه نفعش هم برای دزدای بازار

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۱:۰۲

خداوکیل امسال ازگرانی پرتقال نخریدم تاحالا

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۲:۲۹

به قران دروغ میگه الان خود رامسر از خود رامسر بری از خود باغدار پرتقال بخری ۱۲ تومن کمتر عمرا بهت نمیدن من شغلم خریدن پرتقال از ساری ورامسر وفروش کیلویی درشهرستان هست ...مسئولین دیگرمون هنوز خواب تشریف دارن.قسم میخورم تا حالا خودشون حتی یک کیلو پرتقآل نخریدن که قیمتشو بدونن پرتقالا خودشون میان دم در خونش .