• دوشنبه / ۲۰ شهریور ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 91062012000

62 درصد تهرانی‌ها پوشاک داخلی می‌خرند

فروش کت و شلوارهای ترک با برند ایرانی!

فروش کت و شلوارهای ترک با برند ایرانی!

در حالی که به اعتقاد بسیاری از فعالان صنعت نساجی و پوشاک طی چند دهه گذشته مصرف پوشاک و لباس خارجی در کشور از مصرف تولیدات داخل پیشی گرفته است، نتایج نظرسنجی انجام شده از سوی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) خلاف آن را نشان می‌دهد.

در حالی که به اعتقاد بسیاری از فعالان صنعت نساجی و پوشاک طی چند دهه گذشته مصرف پوشاک و لباس خارجی در کشور از مصرف تولیدات داخل پیشی گرفته است، نتایج نظرسنجی انجام شده از سوی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) خلاف آن را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایسپا در دو بخش یعنی پوشاک آقایان و پوشاک بانوان از خانوارهای تهرانی نظرسنجی کرده که نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که در هر دو بخش بیشترین مصرف پوشاک توسط آقایان و خانمها مربوط به محصولات تولید داخل بوده است.

در بخش پوشاک آقایان بعد از محصولات ایرانی، محصولات کشور ترکیه بیشترین مصرف را در بین خانوارهای تهرانی به خود اختصاص داده‌اند، به طوری که 13.4 درصد از آنها کت و شلوار، 8.3 درصد کفش، 16 درصد پیراهن، 23.7 درصد شلوار، 22.5 درصد تی‌شرت، 21.9 درصد کاپشن و پالتو و 9.2 درصد لباس ورزشی را بیشتر از محصولات کشور ترکیه استفاده می‌کنند.

با گرفتن میانگین از درصد استفاده خانوارها از اقلام هفت گانه مربوط به پوشاک آقایان می‌توان میانگین گرفت که میانگین مصرف پوشاک ایرانی در بین آقایان برابر با 62.4 درصد است.

بعد از پوشاک ایرانی، پوشاک ترکیه با میانگین 16.4 درصد رده دوم را از نظر مصرف شهروندان تهرانی به خود اختصاص داده است. کشورهای اروپایی با میانگین 6.1 درصد و کشور چین با میانگین 5.5 درصد رتبه‌های بعدی را در اختیار دارند.

استقبال زنان ایرانی از پوشاک داخلی

در بخش پوشاک خانمها نیز نتایج نظرسنجی ایسپا نشان می‌دهد که خانوارهای تهرانی، پوشاک مربوط به خانمها را نیز بیشتر از اجناس ایرانی تهیه می‌کنند. بعد از محصولات ایرانی، محصولات کشور ترکیه رتبه دوم را به خود اختصاص داده است؛ به گونه‌ای که 18.4 درصد لباس مجلسی، 10.6 درصد کفش، 14.9 درصد پیراهن، 25.1 درصد شلوار، 15.1 درصد روسری و شال، 20.4 درصد کاپشن، پالتو و سویی شرت، 10.6 درصد مانتو، 3.4 درصد پارچه چادر مشکی، 12.2 درصد لباس مشکی و 7.4 درصد لباس ورزشی خود را از محصولات کشور ترکیه تامین می‌کنند.

با گرفتن میانگین از درصد استفاده خانوارها از اقلام هفت گانه مربوط به پوشاک خانمها می‌توان نتیجه گرفت که میانگین مصرف پوشاک ایرانی در بین خانمها برابر با 62 درصد است.

نتایج نظرسنجی ایسپا درباره نوع مصرف پوشاک در بین آقایان و خانمهای تهرانی در حالی منتشر شده که به گفته بسیاری از فعالان صنعت نساجی و پوشاک مصرف محصولات ساخت ترکیه و چین در ایران در این حوزه طی چند دهه اخیر روندی کاملا صعودی داشته و حتی این موضوع حتی باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی نیز شده است.

کت و شلوارهای ترک با نام ایرانی!

به عنوان مثال جمشید بصیری تهرانی - دبیر سابق انجمن صنایع نساجی، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که بسیاری از کت و شلوارهایی که تحت برندهای معروف داخلی در بازار عرضه می‌شوند، در واقع تولید کشور ترکیه هستند، گفت: قیمت این کت و شلوارها در ترکیه در محدوده طبیعی قرار داشته، اما پس از ورود به ایران با چندین برابر افزایش قیمت در بازار فروخته می‌شوند.

قاچاق گسترده پوشاک به ایران

از سوی دیگر پوشاک از جمله اقلامی محسوب می‌شود که بیشترین حجم قاچاق را به کشور دارد. مركز پژوشهاي مجلس در آخرين گزارش خود درباره واردات پوشاك اعلام كرده كه محموله‌های کشف شده پوشاک قاچاق در سال 1389 سه برابر کل حجم واردات قانونی این کالاها بوده است. مركز پژوشهاي مجلس همچنين با اشاره به رشد شديد قاچاق پوشاك به كشور اعلام كرده كه طي سالهاي 1385 تا 1389 قاچاق پوشاك به كشور رشد 500 درصدي داشته است.

پيشتر نيز معاون پيشگيري و هماهنگي امور استانها و سازمانهاي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز خبر داده بود كه در سال 1389 بيش از 60 هزار پرونده درباره قاچاق پوشاك تشكيل و بيش از 80 هزار نفر در اين زمينه دستگير شدند.

تازه‌ترين آمار گمرك ايران نيز حاكي از آن است كه در سه ماه نخست امسال واردات قانوني پوشاك به كشور تنها معادل حدود پنج ميليون دلار بود. اين رقم نسبت به مدت مشابه در سال قبل رشد 9 درصدي را نشان مي‌دهد. امارات، چين و ايتاليا نيز اصلي‌ترين مبادي ورود پوشاك به كشور اعلام شده‌اند.

فعالیت 9300 واحد تولید پوشاک در ايران

آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان مي‌دهد كه هم‌اكنون بیش از 9300 واحد تولیدی پوشاک با سرمایه‌گذاری 4.1 هزار میلیارد توماني در كشور فعال هستند و بالغ بر 250 هزار نفر نيز در اين صنعت فعالیت مي‌كنند.

به گفته كارشناسان در صورتی که برای معضل قاچاق پوشاک فكري نشود، واحدهاي توليدي فعال در اين حوزه که از نظر تعداد نیروی کار و میزان سرمایه‌گذاری به ترتیب 14 و 8 درصد از صنعت کشور را تشكيل مي‌دهند، تعطيل خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha