• پایگاه‌های اطلاع‌رسانی

  • پرتال امام خمینی (ره)
  • سایت مقام معظم رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • سایت مجلس شورای اسلامی
  • سایت قوه قضاییه
  • سایت شورای نگهبان
  • سایت جهاد دانشگاهی
  • خبرگزاری‌ها

  • آنا
  • ایلنا
  • ایکنا
  • ایرنا
  • تسنیم
  • تابناک
  • دفاع مقدس
  • سینا پرس
  • شانا
  • قرآنی
  • موج
  • واحد مرکزی خبر
  • هنر آنلاین
  • دانشگاه‌ها

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه علامه طباطبایی
  • دانشگاه صنعتی شریف
  • دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • دانشگاه شهید بهشتی
  • دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاه خوارزمی
  • دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
  • دانشگاه شهید چمران اهواز
  • دانشگاه فردوسی مشهد
  • دانشگاه اصفهان
  • دانشگاه تبریز
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی
  • دانشگاه پیام نور
  • دانشگاه علم و فرهنگ
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • روزنامه‌ها

  • آفرینش
  • اطلاعات
  • جمهوری اسلامی
  • خراسان
  • رسالت
  • مردم‌سالاری

isna header

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • فارسی
  • العربية
  • English
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۵
  • GMT 11:15

سرویس اجتماعی

  • جامعه، شهری
  • سلامت
  • خانواده
  • آموزش و پرورش
  • محیط زیست
  • حوادث، انتظامی
  • سبک زندگی

  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
  • پیوندها
  • شبکه‌های اجتماعی
  • ایسنا ۲۴
  • صفحه اصلی
  • علمی‌ و دانشگاهی
  • سیاسی
  • فرهنگی و هنری
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • جهان
  • ورزشی
  • استان ها
  • عکس
  • ویدئو
  • گرافیک
  • صوت
  • بازار
  • ایسنا+
  • چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۵
  • GMT 11:15

سرویس اجتماعی

  • جامعه، شهری
  • سلامت
  • خانواده
  • آموزش و پرورش
  • محیط زیست
  • حوادث، انتظامی
  • سبک زندگی

چطور از ماهی‌ قرمزهای خود نگهداری کنیم؟

با نزدیک شدن به سال جدید، «ماهی قرمز» مهمان خانه‌های اکثر مردم ایران می‌شود؛ حضوری که تاریخی چند هزار ساله را پشت سر نهاده و زینت بخش سفره‌های هفت سین نوروزی شده است؛ زینتی که در این روزها بوی تجارت گرفته در پس خود مرگ چند میلیون ماهی را بدنبال دارد اما در این بین آشنایی با نکاتی به منظور نگهداری ماهی‌های قرمز خالی از لطف نیست.

۲۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۲

با نزدیک شدن به سال جدید، «ماهی قرمز» مهمان خانه‌های اکثر مردم ایران می‌شود؛ حضوری که تاریخی چند هزار ساله را پشت سر نهاده و زینت بخش سفره‌های هفت سین نوروزی شده است؛ زینتی که در این روزها بوی تجارت گرفته در پس خود مرگ چند میلیون ماهی را بدنبال دارد اما در این بین آشنایی با نکاتی به منظور نگهداری ماهی‌های قرمز خالی از لطف نیست.

علی پرزیوند، کارشناس کشاورزی سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این که بسیاری از مردم اطلاعاتشان در مورد نحوه نگهداری و مراقبت از ماهی مختصر است و این عدم آشنایی مهمترین دلیل مرگ و میر بالای ماهیان قرمز است، افزود: ماهیان قرمز عمدتاً به علت نگهداری در ظروف نا مناسب عدم تغذیه صحیح، عدم توجه به کیفیت آب و تفاوت دمایی بالای آب و نگهداری در ظرفهای کوچک تلف می‌شوند بنابراین لازم است نکاتی را رعایت کرد.

وی ضمن تاکید بر این که بیش از یک جفت ماهی در یک ظرف نگهداری نشود، گفت: بجای نگهداری ماهی در تنگهای کوچک و نامناسب حتماً ماهی در ظروف شیشه‌ای بزرگ با دهانه گشاد، نگهداری شود.

کارشناس کشاورزی در سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با تاکید بر این که نباید از ظروف فلزی برای نگهداری ماهی استفاده کرد، گفت: انداختن سکه، ریختن نمک یا انداختن حبه قند در آب می‌تواند برای ماهیان قرمز خطرناک باشد.

به گفته وی، هر قطعه ماهی قرمز انگشت قد برای ماندگاری طولانی حداقل به یک لیتر آب نیاز دارد و باید درون ظروف نگهداری ماهی قرمز بیش از یک سوم حجم، آب ریخت.

پرزیوند با اشاره به این که ماهی قرمز باید دور از نور مستقیم خورشید و در محیط کم سروصدا و رفت و آمد نگهداری شود، گفت: بهترین دما برای زندگی ماهی حدود 25-10 درجه سانتی گراد می باشد تغییرات ناگهانی دما بخصوص در موقع تعویض آب سبب استرس و در نهایت مرگ ماهی می‌شود.

کارشناس کشاورزی در سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در ادامه اظهار کرد: ظرف نگهداری ماهی را در مکانی ثابت قرار دهید و از جابجایی مداوم و یا ضربه زدن به آن اجتناب کنید زیرا ماهی قرمز بر اثر ضربه‌ای هر چند کوچک به تنگ و یا صدای تولید شده در محیط، به شدت می‌ترسد و سکته می‌کند.

پرزیور در خصوص کیفیت آب برای نگهداری ماهی قرمز، گفت: در طول هفته یک یا دو بار آب ماهی نیاز به تعویض دارد و در صورتیکه از آب شهری استفاده می‌شود چون دارای کلر می باشد جهت کلرزدایی باید آب را قبل از استفاده برای نگهداری ماهی حداقل به مدت 48 ساعت در ظرف دهان گشاد نگهداری تا هم کلر موجود در آب خارج و هم دمایش با دمای محیط برابر شود.

وی در ادامه به شهروندان توصیه کرد: در هنگام تعویض آب، یکدفعه آب را عوض نکنید با آرامش کامل نیمی از آب را خالی کرده و سپس کم کم آب برداشته شده از ظرف را با آبی که قبلاً تهیه کرده‌اید جایگزین کنید.

کارشناس کشاورزی در سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با اشاره به لزوم ضدعفونی کردن ظرف نگهدارنده ماهی گفت: برای شستشو و ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی قرمز از محلول سه درصد نمک، ترکیبات چهار تایی آمونیم (مانند ساولون و بنزالیپ) بمقدار 1-0.1 گرم در لیتر آب بمدت 15-10 دقیقه و یا ترکیبات یددار بمقدار 200 میلی در یک لیتر آب بمدت 10 ثانیه استفاده شود البته شستشوی کامل ظرف پس از ضد عفونی کردن ظرف لازم است چراکه می‌تواند برای ماهی خطر مرگ به دنبال داشته باشد.

پرزیور با بیان این که تمامی موجودات زنده برای زنده ماندن نیاز به غذای مناسب و متنوع دارند و کمبود غذا سبب کاهش رشد و در نهایت مرگ ماهیها می‌شود، گفت: تغذیه ماهی لازم است روزانه دو بار در روز (صبح و عصر) در مدت حدود پنج دقیقه انجام شود، ماهی قرمز بایستی با غذا‌های کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات شناور در سطح آب تغذیه شود و بهتر است از غذاهای آماده مخصوص ماهی قرمز استفاده کنید ولی از خرده‌های ریز نان یا حبوبات پخته شده یا زرده تخم مرغ می‌توان به عنوان غذای ماهی استفاده کرد.

وی در این خصوص ادامه داد: همیشه به اندازه نیاز ماهی غذا بدهید چراکه غذا دهی بیش از حد باعث انباشت غذا در ظرف نگهداری و در نتیجه باعث آلودگی آب و مسموم شدن ماهی خواهد شد.

کارشناس کشاورزی در سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران به شهروندان توصیه کرد تا ماهی قرمز را از مراکز عرضه معتبر و تحت نظارت و کنترل بهداشتی تهیه کنند و از خرید ماهیانی که دارای علایمی مانند تا خوردگی باله‌ها، لکه های پنبه مانند در اطراف دهان یا سطح بدن، بیرون زدگی چشم بصورت یکطرفه یا دو طرفه و مشاهده زخم روی سطح بدن و یا لکه‌های سفید متمایل به خاکستری خودداری کنند.

پرزیور در ادامه تصریح کرد: ماهی دارای تحرک مناسب و به حالت یک پهلو و لخت در آب غوطه ور نبوده و بخشی از بدنش برآمده نباشد. همچنین ماهی‌های کوچکتر به لحاظ سن کمتر، اندازه کوچکتر و نیاز به فضای کمتر برای خرید مناسب ترند.

به گزارش ایسنا، هر سال ایام عید چند میلیون قطعه ماهی می‌میرند. چند میلیون قطعه ماهی قرمز به خاطر رنگ و لعاب سفره هفت‌سین ما جان خود ر از دست می‌دهند در حالیکه حداکثر طول و وزن اینگونه ماهی در ایران 35 سانتیمتر و 2.1 کیلوگرم بوده و طول عمر آن 10 تا 20 سال است.

انتهای پیام

  • ماهي
  • مخابرات
  • مدیران خودرو

لینکستان

    شارژر آیفون بلیط اتوبوس دانلود آهنگ خرید سرور مجازی پهنای باند اختصاصی بوکینگ تجهیزات پزشکی بهترین جراح بینی بلیط هواپیما ارزان‌ترین تورهای داخلی و خارجی بلیط استانبول به تهران رزرو هتل بلیط هواپیما خارجی ویزای دبی تور آهنگ جدید ایرانی خرید سی‌ پی کالاف دستگاه لیزر برش فلز سوالات آیین‌ نامه تور کیش با اقساط و شرایط ویژه شرکت‌های طراحی سایت در تهران خرید قسطی ساندویچ پانل پزشک 24 دانلود آهنگ جدید نرم‌افزار صورتحساب الکترونیکی
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
هاني
۱۳۹۳-۱۲-۲۷ ۰۰:۱۳

هموطن ، به ماهيهاي خود غذا بدهيد. شما وقتي ماهي را خريديد مسوول نگهداري از آن هستيد.

پاسخ
ISNA
ایسنا؛ اخلاق، امید، آگاهی
استفاده رسانه‌های داخلی دارای مجوز از محتوا، با ذکر منبع ایسنا مجاز است.
  • آرشیو
  • خط مشی
  • درباره ایسنا
  • تماس با ایسنا
علمی و دانشگاهی
  • علم
  • پژوهش
  • فناوری
  • جهاد دانشگاهی
  • هوش مصنوعی
  • آموزش
  • صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • دانش‌بنیان‌ها
  • پیشرفت
  • rubika-icon
  • eitaa-icon
  • bale-icon
  • soroush-icon
  • telegram-icon
  • youtube-icon
  • x-icon
  • instagram-icon
  • rss-icon
  • aparat-icon
Nastooh Logoنرم‌افزار تحریریهٔ نستوه
© 2025 Iranian Students' News Agency. All rights reserved