• شنبه / ۱۲ تیر ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95040106599
  • خبرنگار : 71503

"نان زنجبیلی" گرگان ثبت ملی شد

"نان زنجبیلی" گرگان ثبت ملی شد

نان زنجبیلی بین شرینی‌های مخصوص عید به عنوان میراث فرهنگی ناملموس در آثار ملی کشور ثبت شد.

به گزارش ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان در این باره گفت: در آخرین جلسه شورای ثبت میراث ملی کشور پرونده نان زنجبیلی در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد.

ابراهیم کریمی درباره انواع شیرینی‌های سنتی استان گلستان و تقسیم بندی‌ها آنها بیان کرد: شیرینی­‌های مخصوص عید در میان گرگانی­‌ها به چند گروه حلواها، شیرینی­‌ها، شکلات­‌ها تقسیم می‌شوند که شامل حلوا اُماج، نون عیدی (شامل: نان خرمایی، نان زنجفیلی (زنجبیلی)، سرغربیلی، (نان پادرازی خشک) و نان پادرازی روغنی، کلمبه، قطاب،  آب‌نبات شیری، پشت زیک و... بوده که از دیرباز بصورت کاملاً سنتی تهیه و در مراسم‌ها، جشن ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز استفاده می‌شده است.

وی همچنین درباره مواد استفاده در ترکیبات نان زنجفیلی افزود: از آرد گندم، شکر، کره محلی و زنجبیل استفاده و به شکل لوزی برش داده می‌شود. ترکیب زنجبیل در این شیرینی موجب خوش طعم شدن  و بالا رفتن ارزش غذایی و درمانی آن شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان بیان کرد: میراث فرهنگی ناملموس(میراث معنوی) این اثر را با عنوان «نان زنجبیلی» نان شیرینی سنتی (نون عیدی) گرگان به شماره 1160 در تاریخ 22/12/1394 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha