• شنبه / ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95113021119

افزایش هزینه‌های نظامی کشورهای عربی به رغم کاهش قیمت نفت

افزایش هزینه‌های نظامی کشورهای عربی به رغم کاهش قیمت نفت

کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به نظر می‌رسد با وجود کسری بودجه شدید ناشی از کاهش قیمت نفت به هزینه‌های میلیاردی خود در بودجه دفاعی خود ادامه می‌دهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بنابراین دور از ذهن نیست که این کشورها به زودی اقدامات ریاضتی را برای کاهش هزینه‌ها اجرایی کنند.

هزینه‌های نظامی جهانی حدود ۱.۵۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۱۶ رسید و هزینه‌های نظامی کشورهای عربی نیز افزایش یافت و به طور بی‌سابقه‌ای حدود ۱۵ درصد از هزینه‌های نظامی جهان را شامل شد.

نمایشگاه سالانه بین‌المللی تجهیزات دفاعی تحت عنوان "نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی دفاعی- آیدکس ۲۰۱۷" که در ابوظبی از فردا کار خود را آغاز خواهد کرد با توجه به این آمارها می‌تواند محل توافق‌های تسلیحاتی بزرگی باشد. از جمله این توافق‌ها می‌توان به تلاش امارات متحده عربی برای خرید حدود ۶۰ جنگنده اشاره کرد. احتمال داده شده، هزینه‌های دفاعی در بخش هواپیمایی و نظامی از ابتدای ۲۰۱۷ روند رو به رشدی داشته باشد.

سازمان‌دهندگان این نمایشگاه احتمال دادند، بیش از ۱۲۳۵ شرکت از ۵۷ کشور به میزبانی مرکز نمایشگاه‌های ابوظبی شرکت کنند و قراردادهایی بالای ۱۸.۵ میلیارد درهم (پنج میلیارد دلار) امضا شود.

بودجه کل نظامی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۶ حدود ۸۲ میلیارد دلار تخمین زده شد. در حالی که براساس مطالعات گروه تیل به عنوان یک شرکت تحلیل دفاعی مستقر در آمریکا این رقم در سال ۲۰۲۰ به ۸۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

همزمان امارات متحده عربی نیز در حالی که اکنون هزینه‌های دفاعی‌اش ۱۵.۱ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود پیش بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۰ به ۱۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گفته معاون رئیس گروه تیل، هزینه‌های نظامی در این کشورها به تصورات آنها از تهدیدات و مساله امنیت ملی و نه مسائل منابع مالی بازمی‌گردد.

این ارقام در حالی آورده شده است که قیمت نفت طی دو سال گذشته به شدت کاهش یافته است.

معاون رئیس گروه تیل در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به پایین بودن قیمت نفت می‌گوید، حتی اگر پایین بودن قیمت زمان توافقات نظامی را پیچیده کند در واقع اما تاثیر اندکی بر حجم مبادلات تسلیحاتی میان و بلندمدت خواهد داشت.

براساس تحقیقات موسسه تحقیقاتی صلح بین‌المللی استکهلم در میان کشورهای جهان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی با توجه به تولید ناخالص داخلی خود بالاترین میزان بودجه نظامی را دارند.

همزمان گفته می‌شود که ریاض در حالی که در میانه توافق خرید اف ۱۵ خود قرار دارد تلاش دارد تا با توجه به اهداف بلند پروازنه خود توافق‌های تسلیحاتی بیشتری منعقد کند.

علاوه بر این گفته می‌شود، کویت ۲۸ بوئینگ اف ای ۱۸ درخواست کرده است. در حالی که بحرین نیز نسبت به خرید ۴۰ جنگنده ابراز تمایل کرده است.

جدای از جنگنده‌های متعدد کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به دنبال به روز رسانی سامانه‌های موشکی خود و خرید هلی‌کوپترها، تانک، پهپاد و سایر تجهیزات نظامی هستند.

در حالی که سطح فروش سلاح در جهان افزایش یافته بودجه‌های نظامی کشورهای عربی از سطح ۲۱۰ میلیارد دلار تجاوز کرده است در حالی که بودجه نظامی مصر بین چهار تا پنج میلیارد و بودجه نظامی اسرائیل ۱۵ میلیارد و بودجه نظای ترکیه از ۱۸ میلیارد دلار تجاوز نمی‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha