• سه‌شنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400013118427
  • خبرنگار : 71402

رائول کاسترو بازنشسته شد اما حزب کمونیست کوبا بر استمرار تاکید دارد

رائول کاسترو بازنشسته شد اما حزب کمونیست کوبا بر استمرار تاکید دارد
میگوئل دیاز کانل

کوبا دوشنبه دفتر عصر کاسترو را بست و حزب حاکم کمونیست، رئیس جمهوری فعلی را برای جانشینی رائول کاسترو به عنوان رئیس حزب تعیین کرد و او گفت که همچنان در تصمیمات استراتژیک از سلف خود مشورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این جانشینی بیانگر پایان شش دهه حاکمیت برادران فیدل و رائول کاسترو است که انقلاب ۱۹۵۹ در این جزیره حوزه کارائیب با یازده میلیون جمعیت را رهبری کردند و یک کشور تحت کنترل کمونیسم در نزدیکی ایالات متحده بنا نهادند.

از پست دبیر اولی حزب کمونیست کوبا به عنوان پرنفوذترین پست سیاسی این کشور یاد می‌شود.

میگوئل دیاز-کانل، رئیس جمهوری ۶۰ ساله کوبا که پیش از پیوستن به دولت ملی در سال ۲۰۰۹ در دو استان رئیس حزب بوده است، در سال ۲۰۱۸ جانشین کاسترو ۸۹ ساله به عنوان رئیس جمهور شد و بعد همچنین نقش دبیر اول حزب که قدرتمندترین جایگاه در این کشور است، به دست گرفت.

انتخاب او بخشی از یک ترمیم گسترده‌تر دفتر سیاسی این حزب در جریان کنگره چهار روزه بود که عمدتا پشت درهای بسته تحت عنوان "وحدت و استمرار" برگزار شد.

دیاز-کانل در اولین سخنرانی خود به عنوان رئیس حزب در جمع صدها هیات گفت: رفیق رائول... در مهمترین تصمیمات استراتژیک که اهمیت بالایی برای سرنوشت کشورمان دارند، طرف مشورت قرار می‌گیرد. او همواره حاضر خواهد بود. در صورت بروز هرگونه خطا یا نقص، او همچنان به راهنمایی و هشدار ادامه خواهد داد.  

دیاز-کانل از زمان رسیدن به ریاست جمهوری بر استمرار تاکید می‌کند و انتظار نمی‌رود که او کوبا را از سیستم سوسیالیستی تک حزبی دور کند، با این حال برای اجرای اصلاحات اقتصادی تحت فشار قرار خواهد گرفت.

رئیس جمهوری کوبا که دوشنبه بر خلاف پوشش نظامی کاسترو کت و شلوار به تن داشت، گفت که اقتصاد کشورش دوام داشته است، کوبا به دستاوردهای اجتماعی نظیر بهداشت و آموزش سراسری رسیده و در دوران پاندمی با دیگر کشورها همبستگی داشته و پزشک اعزام کرده است.  

او همچنین به فعالان اپوزیسیون هشدار داد، به ویژه با رشد جنبشی از هنرمندان و روزنامه‌نگاران مخالف که اجراهای تحریک‌آمیز یا اعتراضات کوچک برگزار می‌کنند. رئیس جمهوری کوبا ادامه داد: آن مزدوران لومپن که از سرنوشت همه پول در می‌آورند، کسانی که خواستار حمله می‌شوند، کسانی که مرتباً با گفتار و عمل توهین می‌کنند... به شما توصیه می‌کنیم که صبر این مردم حدی دارد.

از  دیاز-کانل به عنوان کسی که به برادران کاسترو وفادار و به مدل اقتصادی مورد توجه آنها معتقد است یاد می‌شود.

روز جمعه  که هنوز سمت دبیر اولی حزب کمونیست کوبا رسما به دیاز-کانل منتقل نشده بود رائول کاسترو گفت رهبری حزب را به نسل جوانتر که "سرشار از انگیزه و روحیه ضد امپریالیستی" است، واگذار خواهد شد.

میگوئل دیاز-کانل که حدود ۶۰ سال سن دارد اکنون جایگزین رائول کاسترو شده که ۳۰ سال از او مسن‌تر است.

رائول کاسترو، ۸۹ ساله، از سال ۲۰۱۱ که فیدل کاسترو از این سمت کنار کشیده بود سمت دبیر اولی حزب کمونیست را در دست داشت. او برای ۵ دهه قبل آن هم به عنوان دبیر دوم حزب در کنار بردار بزرگش، فیدل، رهبری این حزب را در دست داشت.

با این انتصاب برای نخستین بار حساس‌ترین سمت‌های حکومتی کوبا به کسی غیر از برادران کاسترو سپرده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۱-۳۱ ۰۹:۵۴

نگرانی کوبا از خروج امریکا از برجام جالب می باشد. چرا کوبا نگران است و چرا کوبا اصرار دارد برجام حفظ شود؟. چه ریگی به کفش دولت کوباست که اینقدر از نابودی برجام واهمه دارد.؟ برجام چه ربطی به کشور گرسنه و بدبخت کوبا دارد.؟ و چرا کاستروها همزمان با تضعیف برجام از قدرت کنار رفتند؟ متاسفانه تاریخ پر است از قهرمانان دروغینی که امپراطوری رسانه ای گلوبالیستها با تبلیغات دروغین و غیرواقعی از انها در ذهن مردم قهرمان ساختند. یک مورد پررنگ ان قهرمان سازی از رهبر کوبا فیدل کاسترو می باشد. فیدل کاسترو در سال 1962 با امریکا پنهانی وارد معامله شد و بحران موشکی کوبا را که یک بحران ساختگی و کنترل شده بود راه انداختند و با وانمود به وجود 80 موشک اتمی شوروی در خاک کوبا چند ماه دنیا را در ترس و وحشت نگاه داشتند. بعد از این قضیه اقای کاسترو  مزد کارش را گرفت و تا پایان عمرش بر کوبا حکومت کرد و بعد از مرگش برادرش حکومت را در دست گرفته است. در سال 93 میلادی میخائیل گورباچف رهبر شوروی کاسترو را خائن به بشریت معرفی نمود و این می تواند اشاره اقای گورباچف به بحران موشکی کوبا و همکاری پنهانی کاسترو با امریکا برای القای ترس از سلاح اتمی به کشورهای جهان باشد. و الا چه خیانتی می تواند از سوی کاسترو رهبر کشور کوچک و بی اهمیت کوبا صورت گرفته باشد و انقدر این خیانت بزرگ باشد که اقای گورباچف چنین حرفی بزنند و این خیانت را متوجه همه جهانیان بدانند.