• دوشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1400020603998
  • خبرنگار : 71219

یک واکنش صنفی به مصوبه دولت برای مستندسازها

یک واکنش صنفی به مصوبه دولت برای مستندسازها

رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند ایران با استقبال از مصوبه اخیر هیات وزیران در ارتباط با الزام دستگاه‌های اجرایی به مستندسازی حرفه‌ای گفت: به زودی اسامی اعضای انجمن خود را به وزارت ارشاد ارائه می‌دهیم تا همکاری برای ارگان‌هایی که قرار است مستند بسازند، برقرار شود.

بابک بهداد - رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند ایران - در واکنش به اجرایی شدن الزام دستگاه‌های اجرایی به مستندنگاری و ثبت تصویری پروژه‌های مهم کشور به ایسنا گفت: این مصوبه که با تلاش‌ها و پیگیری‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (عباس صالحی) در هیات وزیران برای حفظ تجارب تخصصی کشور مصوب شد، قدم رو به جلو و مثبتی برای بدنه مستندسازی ایران است. این تصمیم یعنی پس از مدتها ما شاهد اتفاقی هستیم که بناست بر مبنای آن کار به کاردان سپرده شود.

وی ادامه داد: ما و همکاران مستندسازمان سالها بود از روند غیر تخصصی حاکم بر تولید مستندسازی در بسیاری از سازمان‌ها و نهادها گله مند بودیم و این نقد و چالش مهم را در جلسات با ارگان‌های مختلف مطرح می‌کردیم مبنی بر اینکه پروژه‌هایی که مستندسازی می شود باید توسط مستندسازان حرفه‌ای و وابسته به صنف مستندسازان انجام شود و تنها به ثبت تصاویر توسط بخش روابط عمومی بسنده نشود زیرا به عقیده ما مستندسازی، تخصصی و کاملا حرفه‌ای است و کسی که مستندساز است می تواند در پروسه صحیح تولید برای یک پروژه قرار گیرد و یک مستند موثر و عمیق‌تری درباره موضوع مورد نظر تولید کند.

وی یادآور شد: در تاریخ سینمای مستند فیلمسازانی هستند که از پروژه‌های صنعتی و پروژه‌هایی که مربوط به ارگان‌های مختلف می‌شد، مستندهای ماندگاری تهیه کرده‌اند و فیلمسازانی هستند که مستندهایشان جزء فیلم‌های مهم تاریخ سینما قرار گرفته است. البته از این نکته هم غافل نشویم که در ایران هم ارگان‌هایی بودند که از فیلمسازان و مستندسازان کشور برای ساخت مستندهایی استفاده کردند. به عنوان مثال شرکت ملی نفت ایران که از تجارب ابراهیم گلستان برای تولید فیلم‌های مستندشان بهره مند شد. همچنین ایران خودرو که کامران شیردل مستند پیکان را برای آنجا ساخت و فولادمبارکه ، جهاد دانشگاهی و سازمان فرش ایران از جمله نهادهای دیگری هستند که در پیوند با مستند سازان آثار ماندگاری در تاریخ سینمای مستند از خود به جا گذاشته اند و این نشان از مدیریت هوشمندی است که می‌داند کار را باید به کاردان سپرد اما این موضوع در سال‌های اخیر به تدریج کمرنگ شده است.

بهداد ادامه داد: انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند به زودی فهرست کاملی از تمامی اعضای محترم انجمن را در اختیار وزارت ارشاد قرار می دهد تا با ارگان هایی که قرار است فیلم های مستند کار کنند متصل شوند و همکاری های لازم صورت گیرد. 

وی در پایان بیان داشت: به نمایندگی از طرف انجمن صنفی کارگردانان مستند سینمای ایران از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پیگیری‌های این مصوبه تشکر می‌کنم و امیدوارم در این همکاری دوجانبه به نتایج و دستاوردهای خوبی برسیم و با این تصمیم گیری کارآمد از این پس ارگانها بی شک با مستندهای مقبول تری از لحاظ فرم و محتوی روبه رو خواهند بود.

روز گذشته، سیدعباس صالحی در جدیدترین توییت خود از دستور جلسه پنجم اردیبهشت هیات دولت مبنی بر الزام دستگاه‌های اجرایی به مستندنگاری سینمایی طرح‌های بزرگ و پروژه‌ای مهم خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha