• جمعه / ۷ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400030705144
  • خبرنگار : 71191

«برج طغرل» را بابتن و سنگ‌های مرمر گره زدند!

«برج طغرل» را بابتن و سنگ‌های مرمر گره زدند!

نامش را «مجموعه تاریخی و گردشگری رازی» گذاشتند و درست بیخ گوش «برج طغرل» یعنی یکی از قدیمی‌ترین برج‌های ری باستان آن را ساختند، حتی به کج شدن آن و آسیب‌هایی که احتمالا به دنبال گودبرداری و این ساخت‌وساز در عرصه و حریم یکی از قدیمی‌ترین برج‌های ری باستان رخ داد، اعتنایی نکردند.

به گزارش ایسنا، به دنبال این ساخت و ساز، بیش از ۱۱ سال هر نوع آسیبی که امکان داشت به برج ۸۰۰ ساله طغرل وارد شد، از فرونشست‌های پی‌در پی در اطراف برج طغرل گرفته تا کج شدن چند میلی‌متری برج، اقدامات اولیه‌ای که برای ایجاد ایستگاه مترو در چند متری آن انجام شد و نصب پست گاز در عرصه‌ی این اثر تاریخی؛ اما سرانجام مجتمع گردشگری شهرداری تهران ساخته شد و شهردار تهران که در زمان تصدی‌اش در  وزارت راه وشهرسازی، تلاش‌های زیادی برای حفاظت از بناهای تاریخی سراسر کشور کرده بود و حتی هنوز هم از پیگیری‌هایش برای ثبت جهانی خیابان ولی‌عصر خبر می‌دهد، چهارشنبه پنجم خرداد آن را افتتاح کرد، در حالی که تابلوی رونمایی از این مجتمع گردشگری درست پشت به برج طغرل قرار داشت.

در حالی شهردار تهران در زمان افتتاح این مجموعه؛ ری باستان را یکی از نقاط عطف تمدن و شهرنشینی کشور معرفی کرد که گویا از وجود برج طغرل در چند متری این مجتمع تازه‌ساز که نخست گفته می‌شد قرار است نام «طغرل» را هم یدک بکشد، بی‌خبر بود.

او در صحبت‌هایش در آیین افتتاح این برج؛ در حالی که از طرح جامع تهران در محدوده منطقه ری از چشمه علی تا حرم عبدالعظیم حسنی به عنوان محور تاریخی فرهنگی ری صحبت می‌کرد و ایجاد موزه فرهنگ در قدیمی‌ترین کارخانه سیمان را نگاهی فرهنگی می‌دانست، نه حرفی از وضعیت برج طغرل و قول و قرارهایی که مدیران زیر دست‌اش و حتی مدیریت شهری ری برای بررسی انحنای برج مطرح کرده بودند، زد و نه صحبت‌هایش سمت بهره‌برداری چند ده ساله از معادن  اطراف کوه بی بی شهربانو رفت!

در ای شرایط شاید باید گفت که حالا تقریبا حرف و حدیث‌ها خوابیده‌اند، حرکت دستگاه‌های مختلف گودبرداری از جمله برای مترو که پایش را روی گلوگاه آب چشمه‌علی گذاشته بود تمام شده است. آب باستانی چشمه هم گاهی اوقات نشانه‌هایی از حیات بروز می‌دهد. انفجارهای پی در پی در کارخانه‌های اطراف در دل زمینِ باستانی «ری» دیگر برای متولیان شهری هم عادت شده و مهمتر از همه ساخت مجتمعِ فرهنگی رازی یا همان طغرل سابق که به خاطر گودبرداری‌هایش آسیب‌های زیادی به تاریخِ ری در این منطقه وارد کرد، تمام شده‌اند.

اما به نظر می‌رسد هیچ کدام به آسیبی که به ری باستان در طول این سال‌ها وارد شده حتی فکر هم نکرده‌اند، فقط برخی ری‌شناسان در طول این سال‌ها با گذر از کنار هر کدام از بناهای تاریخی هشدارهای جدی را مطرح کرده‌اند و درخواست ایجاد پایگاه ری را داده‌اند، اما به آن هم وقعی گذاشته نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۷ ۱۶:۲۲

برای نابود کردن اثار تاریخی خطر تفکر داعشی لازم نیست ، بی تفاوتی هم کفایت می کند.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۸ ۰۰:۰۳

اتفاقا پشتوانه همین بی تفاوتی عمدی همان تفکر داعشی است

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۸ ۰۰:۱۵

چی کار می کنید دقیقا! چرا باید در معرض تخریب قرار بگیر اثار باستانی تو هر جای ایران!! چه جور ادم هایی هستید، بی سوادید، بی ریشه اید، بی خردید، چی دقیقا! کشورهای دیگه یک مجسمه دارن مال ۱۰۰ سال پیش خودشونو میکشنن میگن ۱۰۰ سااال باید حفظش کرد... این جا میگن ۸۰۰ سال دیگه وقتش خراب بشه! تاسف اور واقعا. تیشه بستید تمام ریشه و قدمت این مملکت رو دارید به فنا میدید...خدا ازتون نگذره... خدا ازتون نگذره... خد ازتون نگذره.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۸ ۰۰:۱۷

چه جمله قابل تاملی بود. واقعا موافقم.

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۸ ۰۲:۳۵

خدالعنت‌کند‌باعث‌وبانی‌را

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۸ ۲۳:۲۲

دیگه انتقاد بسه باید عمل کرد

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۹ ۰۱:۲۵

قصد اونها استخراج دفینه و گنج اونجاست و این کار و پروژه ی اونها فقط یه پوششه و اونها مجبورن نزدیک به این اثر بشن چون دفینه تقریبا همان اطراافه

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۹ ۰۱:۳۰

سالهاست با این کار واین روش دفینه و گنج ها را به تاراج میبرن و دست خود میراث فرهنگی هم تو کاره و باساختن یه پروژه ی این چنینی از اون به عنوان پوشش استفاده میکنند تا بدون درد سر دفینه و گنج اونجا را به تاراج ببرند

avatar
۱۴۰۰-۰۳-۰۹ ۰۲:۴۰

این نتیجه دید دوگانه یا بهتر بگم دید نژاد پرستانه بعضی از مسئولین ماست آیا کنار تخت جمشید هم همچین ساخت و سازها و بیفاوتیها وجود داره ؟! صد البته که خیر جون اون یک بنای به اصطلاح پارسی و این یک‌ بنای سلجوقی ( ترکی ) هست یعنی تو قرن بیست و یک شاهد تفکرات و دیدگاه های فوق نژادپرستی و قرون وسطی ایی هستیم . واقعا برا انسانیت متاسفم که چطور تو این جامعه سلاخی میشه .