• جمعه / ۱ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۵:۵۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400043122347
  • خبرنگار : 71432

خوراکی‌هایی که به سلامت دندانها آسیب می‌زند

خوراکی‌هایی که به سلامت دندانها آسیب می‌زند

غذاها و نوشیدنی هایی که در رژیم غذایی گنجانده می‌شوند همگی بر سلامت دندان ها و لثه های فرد تاثیرگذار هستند.

به گزارش ایسنا، در حالیکه برخی از انواع غذاها و نوشیدنی ها سلامت دندان ها و لثه ها را بهبود می‌دهد بعضی انواع دیگر ممکن است منجر به پوسیدگی دندان، فرسایش و ایجاد بیماری دهان شود.

سایت هلث لاین در گزارشی به برخی انواع مواد غذایی و نوشیدنی اشاره کرده که ممکن است سلامت دندانها را تحت تاثیر قرار دهد:

ـ نوشابه و نوشیدنیهای شیرین: نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، قهوه شیرین و نوشیدنی های انرژی زا تاثیرات منفی بر سلامتی دارند این نوع از نوشیدنیها خاصیت اسیدی دارند و شرایط لازم را برای باکتری های ایجاد کننده حفره و پوسیدگی فراهم می کنند. باکتری های تقویت کننده پوسیدگی مانند استرپتوکوک موتانس از قند تغذیه کرده و اسیدهایی تولید می کنند که مینای دندان را از بین برده یا تجزیه می کند.

ـ قند، شکلات: همانطور که گفته شد، قند باکتری های مضر دهان را تغذیه می کند که منجر به تولید اسید شده و مینای دندان را از بین میبرد. به همین دلیل است که مصرف مواد قندی مهمترین عامل خطر پوسیدگی محسوب می شود. هرچند ثابت نشده است که قندهای طبیعی موجود در غذاهایی مانند میوه ها و لبنیات به طور قابل توجهی در ایجاد حفره و پوسیدگی دندانی نقش داشته باشند.

ـ نان سفید و خوراکیهای حاوی نشاسته تصفیه شده: کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان و برنج سفید و برخی غذاهای حاوی نشاسته مانند چیپس سیب زمینی ممکن است سلامت دهان و دندان را تحت تاثیر قرار دهد. همانند مواد قندی، باکتری های موجود در دهان به سرعت قندهای موجود در منابع کربوهیدرات مانند نان سفید و چیپس را تحریک کرده تا اسید فرسایش دهنده مینای دندان تولید کنند.

ـ آبمیوه: اگرچه ۱۰۰ درصد آب میوه حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مهم است، نوشیدن زیاد آن ممکن است برای دندان ها مضر باشد. آب میوه ها خاصیت اسیدی دارند و می توانند مینای دندان را فرسایش دهند.

ـ خوراکیهای چسبناک و سفت: بعضی از غذاها ممکن است احتمال خرد شدن دندان یا بیرون آوردن مواد پر کننده دندان را افزایش دهند. به عنوان مثال، جویدن خوراکیهای سفت مانند آب نبات ممکن است باعث آسیب دیدن دندان شود. عادت به جویدن یخ ممکن است به ترک دندان منجر شود. علاوه بر این، آب نبات ها و شکلاتهایی مانند کارامل و تافی که به دندان می‌چسبند ممکن است احتمال بیرون آمدن مواد پر کننده دندان را افزایش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha