• دوشنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400050402060
  • خبرنگار : 30054

درمان کمردرد ناشی از دیسک، سیاتیک و آرتروز

درمان کمردرد ناشی از دیسک، سیاتیک و آرتروز

۸۰ درصد بزرگسالان در طول زندگی خود از کمردرد رنج می‌برند. کمردرد دومین علت شایع در ناتوانی شغلی و اجبار در گرفتن مرخصی از محل کار است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دکتر پور قاسمیان، روش‌های مختلفی برای درمان کمردرد وجود دارند. پزشک معالج در خصوص درمان محافظه‌کارانه (بدون نیاز به عمل جراحی) یا انجام عمل جراحی در موارد جدی تصمیمات لازم را می‌گیرد.

کمردرد چیست؟

از نظر متخصصین جراح ارتوپدی کمردرد به دو دسته تقسیم می‌شود:

· کمردرد تحت حاد - این وضعیت ۴ تا ۱۲ هفته طول می‌کشد و با درمان‌های غیر جراحی برطرف می‌شود.

· کمردرد مزمن - این مشکل حتی پس از درمان آسیب اولیه بیمار سه ماه یا بیشتر طول می‌کشد. حدود ۲۰ درصد بیماران از درد مزمن رنج می‌برند.

عوامل خطر کمردرد

هشت عامل خطر وجود دارند که می‌توانند احتمال ابتلا به کمردرد را در فرد افزایش دهند. این عوامل عبارتند از:

· سن - بیشتر بیماران با افزایش سن کمردرد را تجربه می‌کنند. احتمال ایجاد پوکی استخوان و در نتیجه شکستگی وجود دارد. علاوه بر این تنگی نخاع با افزایش سن به دلیل از بین رفتن اثرات محافظتی اندام‌های حمایت‌کننده و کاهش خاصیت ارتجاعی عضلات در مهره‌ها، افزایش می‌یابد.

· تناسب اندام – شیوع کمردرد در افراد فاقد تناسب اندام بیشتر است. عضلات ضعیف شکمی باعث فقدان حمایت مناسب از ستون فقرات می‌شوند.

· بارداری - تغییرات لگن ناشی از افزایش وزن در دوران بارداری می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی در ناحیه کمر شوند. این مشکل همیشه بعد از زایمان برطرف نمی‌شود.

· چاقی - اضافه وزن می‌تواند باعث بروز کمردرد شود.

· ژن‌ها – بیماری‌های ارثی می‌توانند باعث کمردرد شوند. اسپوندیلیت آنکیلوزان نوع ژنتیکی از بیماری آرتروز است که می‌تواند باعث بروز کمردرد شود. در این بیماری مفاصل ستون فقرات به یکدیگر متصل می‌شوند.

دلایل شایع کمردرد

· دژنراسیون دیسک - دیسک‌های بین‌مهره‌ای سالم انعطاف‌پذیر هستند و به بدن امکان خم شدن می‌دهند. با افزایش سن این دیسک‌ها تحلیل رفته و قابلیت حفاظتی خود را از دست می‌دهند.

· فتق و پارگی دیسک- یکی دیگر از دلایل رایج کمر درد فشرده شدن و بیرون‌زدگی دیسک‌ها به سمت خارج است.

· آسیب ریشه عصب نخاعی (رادیکولوپاتی) - این آسیب‌ها باعث بروز التهاب و در نتیجه فشردگی ریشه عصب نخاعی می‌شوند. بیمار احساس درد، بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در اندام‌ها می‌کند. بیرون‌زدگی دیسک عامل درصد بیشتر آسیب‌های ریشه عصب نخاعی است.

· سیاتیک - این آسیب عصب نخاعی هنگام فشردگی عصب سیاتیک در اثر التهاب ایجاد می‌شود. بیماران در کمر، باسن و پاهای خود دردی سوزش آور همانند شوک را تجربه می‌کنند. همچنین ممکن است علائم دیگری مانند بی‌حسی، ضعف عضلانی و وقفه در پیام‌رسانی عصبی در بیماران مشاهده شوند. تومورها، کیست‌ها یا صدمات ممکن است باعث بروز سیاتیک شوند.

تشخیص

دکتر جعفر پورقاسمیان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اختلالات استخوان‌ها، مفاصل، عضلات، رباط‌ها و تاندون‌ها را تشخیص می‌دهد. متخصصین ممکن است از آزمایشات زیر جهت تدوین یک برنامه درمانی برای بیمار استفاده کنند.

· اشعه ایکس - این روش تصویربرداری استخوان‌های شکسته و مهره‌های آسیب‌دیده را شناسایی می‌کند. همچنین می‌تواند ناهماهنگی یا شکستگی‌های ساختاری و مهره‌ای را نشان دهد.

· توموگرافی رایانه‌ای (سی تی) - این تصویربرداری به جراحان ارتوپدی در شناسایی آسیب بافت نرم که منشاء احتمالی درد است، کمک می‌کند. سی تی می‌تواند بیرون‌زدگی دیسک‌ها، تنگی نخاع، پارگی دیسک، تومورها و سایر بیماری‌ها را نشان دهد.

· میلوگرام - میلوگرام تصاویر حاصل از اشعه ایکس و سی تی اسکن را بهبود می‌دهد. تکنسین‌ها یک ماده حاجب را به ستون فقرات تزریق می‌کنند. این ماده حاجب اجازه می‌دهد هر گونه فشردگی ستون فقرات و اعصاب در سایر آزمایش‌ها مشاهده شود.

· دیسکوگرافی - هنگامی که آزمایش‌های دیگر نتوانند به یافتن منشاء کمردرد کمک کنند، متخصصین جراح از این روش تشخیصی استفاده می‌کنند. پزشک یک ماده حاجب را در ناحیه ستون فقرات جایی که درد احساس می‌شود تزریق می‌کند. فشار مایع علائم را برای شناسایی دیسک‌های آسیب‌دیده همانندسازی می‌کند. این اطلاعات به بیمارانی که پس از عدم موفقیت درمان‌های معمول به انجام عمل جراحی کمر نیاز دارند، کمک خواهند کرد.

درمان‌های غیر جراحی

پزشک معاینه‌ای را برای شناسایی علت بیماری انجام می‌دهد. پزشک متخصص می‌تواند برای کمردرد غیر مزمن (۱۲ هفته و کمتر) داروهایی را تجویز کند. این درمان‌ها ممکن است شامل تجویز مسکن‌ها، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، داروهای ضدتشنج و ضد تحریک باشند.

علاوه بر این پزشک شما می‌تواند فیزیوتراپی را به عنوان گزینه برتر درمانی در نظر بگیرد. متخصصین فیزیوتراپی برای تسکین درد و مشکلات حرکتی از تکنیک‌هایی از جمله کشش، ماساژ، درمان دستی عضلات و بیوفیدبک استفاده می‌کنند.

قبل از توصیه گزینه‌های عمل جراحی، پزشک ممکن است چندین روش غیر جراحی برای تسکین درد پیشنهاد دهد. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

· درمان‌های انسداد عصبی - یک متخصص ارتوپدی می‌تواند از داروهای بی‌حسی موضعی، سموم بوتولینوم یا استروئیدها برای انسداد درد عصب استفاده کند. مهارت یک متخصص ارتوپدی تعیین‌کننده موفقیت‌آمیز بودن این روش است. متخصص باید در خصوص شناسایی عصب‌های صحیح و درمان مشکل آگاهی کافی داشته باشد. به علاوه پزشکان ممکن است مقادیر کم مسکن را (با استفاده از کاتتر) برای انسداد درد عصبی تزریق کنند.

· تزریق اپیدورال استروئید – متخصصین جراح ارتوپدی از این گزینه درمانی کوتاه مدت برای تسکین دردهای کمر مرتبط با سیاتیک استفاده می‌کنند. NINDS این روش درمانی را برای بیماران مبتلا به تنگی نخاع توصیه نمی‌کند زیرا اکثر این افراد نتایج طولانی مدت ضعیفی را تجربه می‌کنند.

· تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) - الکترودهای دارای باتری با ایجاد یک سری ایمپالس موجب انسداد درد اعصاب محیطی می‌شوند. همچنین تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست باعث افزایش اندورفین، مواد شیمیایی تسکین‌دهنده درد در بدن می‌شود. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که این روش نتایج متفاوتی را در بیماران دارد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha