• سه‌شنبه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ / ۲۱:۰۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400062317542
  • خبرنگار : 71402

بلینکن در سنای آمریکا هم از سیاست بایدن در افغانستان دفاع کرد

بلینکن در سنای آمریکا هم از سیاست بایدن در افغانستان دفاع کرد

وزیر خارجه آمریکا امروز سه‌شنبه مقابل کمیته روابط خارجی سنا حاضر شد و برای دومین روز متوالی با سوالات قانونگذاران جمهوریخواه که شدیدا منتقد تصمیم دولت بایدن در خروج از افغانستان هستند، مواجه شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری آکسیوس، باب منندز، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در سخنان آغازین خود تهدید کرد که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا و دیگر مقام‌های دولت بایدن را که از حضور مقابل این کمیته خودداری کنند، احضار می‌کند.

منندز در ادامه خطاب به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفت: اجرای برنامه خروج آمریکا به وضوح دچار نقص مرگبار بود. این سیاستمدار آمریکایی گفت مقام‌هایی که درباره ثبات دولت افغانستان "دروغ" گفتند، پاسخگو خواهند شد و امتناع لوید آستین بر "قضاوت شخصی من روی گزینه‌های وزارت دفاع" تاثیر خواهد داشت.

بلینکن در صحبت‌هایش گفت که دولت آمریکا در بهار و تابستان برای "بدترین سناریوها" در افغانستان برنامه‌ریزی‌ها را آغاز کرد و این شامل برنامه تخلیه سفارت آمریکا در کابل ظرف ۴۸ ساعت و گرفتن کنترل فرودگاه کابل می‌شد.

وزیر خارجه آمریکا از ارائه سندی مورخ ۱۳ ژوئیه که این وزارتخانه منتشر کرد و درباره سقوط قریب‌الوقوع دولت افغانستان اندکی بعد از خروج آمریکایی‌ها هشدار می‌داد، خودداری کرد و گفت این مطالب برای ارائه به مقام‌های ارشد این وزارتخانه آماده شده بود.

آنتونی بلینکن همچنین درباره تجهیزاتی که به دست طالبان افتاده است گفت، بیشتر این تجهیزات به ارزش ۸۰ میلیارد دلار "غیر قابل راه‌اندازی" است و هیچ کدام از آنها "تهدید استراتژیک" علیه آمریکا یا همسایگان افغانستان به شمار نمی‌روند.

وزیر خارجه آمریکا درباره سوال سناتور کریس مورفی که از متحدان کلیدی بایدن در تصمیم به خروج به شمار می‌رود، گفت ۲۴۰۰ نظامی آمریکایی برای جلوگیری از سقوط این کشور و افتادن آن به دست طالبان کافی نبود و تعداد بیشتری نیاز بود.

روز دوشنبه بلینکن در جلسه پنج ساعته با اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تقریبا از تمام جنبه‌های خروج و عملیات تخلیه دفاع کرد و با وجود انتقادات گسترده و درخواست‌های جمهوریخواهان خشمگین برای استعفایش، حرفی مبنی بر اینکه اوضاع را می‌شد به گونه دیگری مدیریت کرد، بیان نکرد.

این دیپلمات آمریکای با انتقادات شدید جمهوری‌خواهان دو مجلس کنگره مواجه شد که او را به ناکامی در درک عناصر اطلاعاتی و ایفای نقش در شکست طولانی‌ترین کارزار نظامی آمریکا در افغانستان متهم کردند.

بلینکن تاکید کرد که تصمیم برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از افغانستان تصمیم درستی بود و بایدن چاره‌ای جز اجرای برنامه خروج طبق توافقی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا با رهبران طالبان در فوریه ۲۰۲۰ بسته بود، نداشت. او اذعان کرد که مقام‌ها پیروزی سریع طالبان را که منجر به تعطیلی سفارتخانه آمریکا و تخلیه فوری بیش از ۱۲۰ هزار تن ظرف چند هفته شد، پیش‌بینی نکرده بودند.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت، امتناع دولت افغانستان از توجه به توصیه آمریکا و تحکیم نیروهای افغان در اطراف کابل در طول بهار و تابستان "منشاء سرخوردگی شدید" بود. او گفت: ما مرتبا دولت افغانستان را برای تحکیم نیروهایش تحت فشار می‌گذاشتیم که نیروهایش را در کل این کشور پخش نکند. متاسفانه تحکیم نیروها و این برنامه‌ای که ما روی آن تاکید داشتیم، هرگز اجرا نشد.

بلینکن همچنین گفت، فساد همه‌گیر توانایی دولت افغانستان برای حفظ نیروهای وفاداری که مایل به مبارزه با طالبان و دفاع از شهرهای کلیدی بودند، تضعیف کرد.

وزیر خارجه آمریکا همچنین با سوال سناتور رند پل جمهوریخواه مواجه شد که از او پرسید آیا اطلاع دارد که در جریان حمله پهپادی واشنگتن در کابل به تاریخ ۲۹ اوت یک عامل داعش کشته شده است یا یک نیروی امدادی. بلینکن پاسخ داد: نمی‌دانم.  

همچنین عصر سه‌شنبه به وقت آمریکا ژنرال آستین میلر، آخرین فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در افغانستان به کمیته سرویس‌های مسلح سنای کشورش می‌رود تا در جلسه‌ای خصوصی با اعضای این کمیته درباره نقش خودش در برنامه‌ریزی خروج صحبت کند. میلر تا ژوئیه نیروهای آمریکایی را در افغانستان رهبری کرد. دیگر رهبران نظامی شامل لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا قرار است اواخر همین ماه در جلسه‌ای علنی صحبت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha