• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۲۱:۰۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400070301823
  • خبرنگار : 71145

مقامات اطلاعاتی ترکیه و سوریه با میانجیگری الکاظمی در بغداد دیدار می‌کنند

مقامات اطلاعاتی ترکیه و سوریه با میانجیگری الکاظمی در بغداد دیدار می‌کنند

منابع آگاه اعلام کردند که مسؤولان ارشد اطلاعاتی ترکیه و سوریه برای حل و فصل اختلافات با میانجیگری الکاظمی در بغداد دیدار خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از میدل ایست نیوز، منابع آگاه اعلام کردند که مسؤولان ارشد اطلاعاتی ترکیه و سوریه به زودی برای حل و فصل اختلافات با میانجیگری «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق در بغداد دیدار خواهند کرد.

منابع یاد شده تصریح کردند «هاکان فیدان»، ریاست دستگاه اطلاعاتی ترکیه ریاست هیئت این کشور و «علی مملوک»، رئیس دستگاه امنیت ملی سوریه ریاست هیئت سوری را برعهده خواهند داشت.

مجله فرانسوی متخصص در امور اطلاعاتی «اینتلیجنس آنلاین» نوشت: الکاظمی از زمانی که ریاست دستگاه اطلاعاتی عراق را برعهده دارد با فیدان و مملوک آشناست و ارتباط دارد و از نفوذ خود برای ترتیب دادن این دیدار استفاده کرده است که دومین دیدار در نوع خود به شمار می‌رود چرا که این دو پیشتر با میانجیگری «سرگئی شویگو»، وزیر دفاع روسیه در ماه دسامبر در مسکو دیدار کرده بودند.

اینتلیجنس آنلاین ادامه داد: پس از کنفرانس بغداد، دیدار فیدان و مملوک می‌تواند جایگاه الکاظمی در مقام میانجی منطقه‌ای را ارتقا بخشد، نخست‌وزیر عراق تیمی از مسؤولان نظامی، اطلاعاتی و دیپلماتیک دارد که در حال تنظیم همه جزئیات دیدار مملوک و فیدان هستند.

به نوشته این مجله فرانسوی، دو طرف در این دیدار درباره پرونده مورد اختلاف میان دو طرف از جمله بحران پناهندگان، وضعیت ادلب و وضعیت کُردها در شمال سوریه رایزنی خواهند کرد.

در این میان، برخی ناظران از جمله «اسماعیل حقی»، رئیس پیشین دستگاه اطلاعات نظامی ترکیه معتقدند که این دیدار به مثابه مقدمه‌ای برای برقراری مناسبات رسمی میان آنکارا و دمشق خواهد بود.

منطقه هم‌مرز سوریه با ترکیه از جمله مهم‌ترین پرونده‌های مورد اختلاف در روابط آنکارا و دمشق است و ترکیه بیم آن را دارد که حمله جدید نیروهای سوری به این منطقه منجر به بروز موج جدید آوارگان به این کشور شود.

همچنین سرنوشت منطقه تحت کنترل نیروهای قسد یکی از محورهای اصلی مذاکرات فیدان و مملوک خواهد بود و دمشق امیدوار است که کنترل این منطقه را که از سال 2012 میلادی از دست دولت سوریه خارج شده است، بازیاید؛ منطقه‌ای که به دلیل حضور گروه‌های مسلح کُرد، ترکیه آن را تهدیدی علیه امنیت ملی خود می داند.

منابع آگاه پیش‌بینی کردند که به دلیل برنامه‌های آمریکا برای خارج کردن نیروهای خود از سوریه، دو طرف به «سازوکاری اضطراری» برای همکاری دوجانبه به منظور پرهیز از درگیری نظامی در این منطقه دست یابند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha