• یکشنبه / ۷ آذر ۱۴۰۰ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1400090704721
  • خبرنگار : 71342

«سیاه» را به اندرونی سلطان راهی نیست

«سیاه» را به اندرونی سلطان راهی نیست

گروهی مطرب قصد اجرای برنامه در اندرونی شاه را دارند ولی از آنجا که سیاه زبانی سرخ و آتشین دارد، او را به اندرونی شاه راه نیست.

این خلاصه‌ای است از داستان نمایش «پری» که برای شرکت در جشنواره تئاتر آیین سنتی آماده می‌شود.

به گزارش ایسنا، متن این نمایش نوشته خیرالله تقیانی‌پور است که پیش از این هم خودش آن را روی صحنه برده و حالا قرار است با کارگردانی احسان جانمی ریزی در بخش صحنه‌ای بیستمین جشنواره تئاتر آیینی سنتی روی صحنه برود.

کارگردان این نمایش در توضیح بیشتر جزییات آن می‌گوید : این نمایش داستان گروهی مطرب است که قصد اجرای نمایش در اندرونی پادشاه را دارند اما از آنجا که سیاه به عنوان یکی از اعضای این گروه زبانی سرخ دارد، موفق به راه یافتن به اندرونی پادشاه نمی‌شود و در ادامه‌ این ماجرا اتفاقاتی رخ می‌دهد.
جانمی ریزی با اشاره به اینکه نمایش «پری» درباره هنر و هنرمند است، ادامه می‌دهد: این اثر به نفس اجرای هنر در ملا عام و میان مردم و فلسفه پشت آن می‌پردازد و به نوعی حدیث نفس یک گروه نمایشی است.
او درباره شیوه اجرای این نمایش توضیح می‌دهد: در این نمایش به اتفاق دیگر دوستانم در گروه نمایشی «کاوش» از شیوه‌های اجرایی متنوعی همچون سیاه‌بازی، نقالی، بقال بازی و معرکه گیری بهره گرفتیم و بر این باور هستیم که باید از مسیر این آثار به احیای آئین‌ها و سنت‌های نمایشی دست یابیم.
کارگردان نمایش «پری» تصریح می‌کند: نکته مهمی که در ارتباط با جریان اجرای نمایش‌های آئینی و سنتی وجود دارد، ایجاد فضاها و جایگاه‌های ویژه به منظور اجرای هر چه بهتر و اصولی این دست آثار است. حال آنکه به طور مثال در شهر تهران، تالار «سنگلج» برای همین منظور کاربرد دارد اما متأسفانه در شهرهای دیگر از جمله اصفهان علی‌رغم داشتن قدمت تاریخی در زمینه اجرای این آثار نمایشی، وجود چنین سالن‌هایی را شاهد نیستیم.

کارگردان نمایش «پری» درباره تاثیر جشنواره آیینی سنتی بر توجه بیشتر به نمایش‌های ایرانی می‌گوید: جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی فرصتی ارزشمند را برای گروه‌های نمایشی متعدد از سراسر کشور فراهم می‌آورد تا گامی هر چند کوچک در مسیر احیای آیین‌ها و سنت‌های نمایشی بردارند.
جانمی ریزی تأکید می‌کند: با این همه، جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی غنیمتی بوده و فرصتی ارزشمند را برای گروه‌های متعدد از سراسر کشور فراهم می‌آورد تا گامی هر چند کوچک در مسیر احیای آئین‌ها و سنت‌های نمایشی بردارند؛ این در حالی است که طی دیگر ایام سال متأسفانه گاه شاهد آنیم که با موضوع نمایش‌های آئینی و سنتی به دو شیوه برخورد می‌شود؛ یکی آنکه این حوزه در دست گروه‌های غیرحرفه‌ای و در قالب تئاترهای آزاد به ابتذال کشیده می‌شود یا گروه‌هایی که به دلیل دغدغه‌مندی و دلسوزی برای این عرصه منزوی شده و به محاق رفته‌اند.
او  اضافه می‌کند: به عقیده من، جشنواره و سایر هنرمندان عرصه نمایش‌های آیینی و سنتی باید به گونه‌ای با این مقوله برخورد کنند که آثار به عنوان یک پدیده هنری باقی بماند و به نمایش‌های آزاد پهلو نزند و برای دستیابی به چنین هدفی، جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی با هدایت و نظارت جمعی از پیشکسوتان و بزرگان این حوزه، بستری مناسب برای تحقق این خواسته را فراهم می‌آورد.
بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی از ۱۴ آذرماه سال جاری به دبیری داود فتحعلی بیگی برگزار می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha