• جمعه / ۳ دی ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1400100301360
  • خبرنگار : 71641

مالیاتی در پیچ‌وتاب اجرا

مهلت تمام شد و خانه خالی معرفی نشد!‍

مهلت تمام شد و خانه خالی معرفی نشد!‍

طبق قانون، وزارت راه و شهرسازی برای معرفی خانه‌های خالی تا پایان آذرماه سال‌جاری فرصت داشت در حالی‌که این وزارتخانه ادعای ارسال اطلاعات ۲.۳ میلیون خانه خالی را به سازمان امور مالیاتی داشت اما سازمان مالیاتی اعلام می‌کند که این اطلاعات را دریافت نکرده است. از سوی دیگر، سامانه املاک و اسکان نیز به دلیل مشکلاتی فعلا امکان ثبت اطلاعات سکونتی برای شناسایی خانه‌های خالی و صاحبان آن‌ها را ندارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس قانون مالیات خانه‌های خالی مصوب آذرماه سال گذشته، اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد،  مشمول مالیات می‌شود و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور،  ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.  

در این بین، وظیفه شناسایی خانه‌های خالی را بر عهده وزارت راه و شهرسازی از طریق سامانه املاک و اسکان گذاشته شده است اما در حال حاضر امکان درج اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان وجود ندارد و رستم قاسمی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ گفته است که به زودی این سامانه مجددا راه‌اندازی خواهد شد.

از سوی دیگر، ماه‌هاست که بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی اختلاف بر سر معرفی خانه‌های خالی ایجاد شده است زیرا، وزارت راه می‌گوید که اطلاعات ۲.۳ میلیون خانه خالی را به سازمان امور مالیاتی داده اما این سازمان اعلام می‌کند که این اطلاعات را دریافت نکرده است.

در این زمینه، رئیس سازمان امور مالیاتی به ایسنا گفته بود که تا زمانی که مهلت قانونی در نظر گرفته شده برای وزارت راه و شهرسازی به منظور تکمیل اطلاعات مربوط به خانه‌های خالی تمام نشده است‌، اطلاعاتی که در این زمینه در اختیار وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد، نمی‌توان به عنوان اطلاعات نهایی تلقی کرد. 

اختلاف دیگری که در زمینه معرفی خانه‌های خالی مطرح می‌شود، به چگونگی معرفی این واحدها بر می‌گردد که گفته می‌شود، اطلاعات به صورت دستی و در قالب سی‌دی تحویل سازمان امور مالیاتی شده اما سازمان امور مالیاتی ترجیح می‌دهد که این اطلاعات را در قالب سامانه دولتی دریافت کند.

این در حالی است که مسئولان سازمان مالیاتی بارها سامانه املاک و اسکان را مرجع اطلاعات واحدهای خالی از سکنه اعلام کرده‌اند.

سرانجام، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به این اختلاف اینگونه خاتمه داد که به دلیل پایین بودن ضریب امنیت سامانه املاک و اسکان در پی حمله سایبری تابستان امسال که به توقف دو ماهه این سامانه منجر شد، سامانه‌ای امن با محوریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد شود که تاکنون چنین سامانه‌ای طراحی و به وزارت راه و شهرسازی تحویل نشده است.

لازم به ذکر است که مجوز ایجاد یک سامانه جدید قرار است توسط مجلس ارائه شود و قبلا این مجوز از سوی ستاد ملی کرونا ارائه شده بود.

از آنجا که طبق بند یک تبصره ۸ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم باید تا پایان آذرماه، اطلاعات خانه‌های خالی به دست سازمان مالیاتی می‌رسید که این سازمان تا پایان دی ماه به صاحبان این خانه‌ها اطلاع دهد تا با فرصت یک ماهه مالیات را وصول کند؛ اما در حال حاضر، ۳ روز از مهلت قانونی ارسال اطلاعات واحدهای خالی از سکنه گذشته و خبری از این اطلاعات نیست و اخذ این مالیات را درگیر اختلافات کرده است.

بنابراین، در حالی به ماه‌های پایانی سال نزدیک می‌شویم که صاحبان خانه‌های خالی باید تا پایان بهمن‌ماه نسبت به پرداخت مالیات مربوطه طبق قانون اقدام کنند اما فعلا نه تعداد و نه صاحبان این خانه‌ها مشخص نشده است که اجرای این قانون در سالجاری را دور از تصور می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۱۲:۰۹

خبری نیست و خبری هم نخواهد شد چون مافیایی سنگین‌تر و خطرناک تر از خودروسازی پشت بازار املاک ایران نشسته. .. فرمول جهانی عبارتست از اخذ مالیات سالانه از کلیه ی املاک که در همه جا جواب داده و نیازی به سامانه و مامانه هم نداره هیچ استثنایی هم نخواهد داشت و راستی آزمایی هم نیاز نداره

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۱۳:۲۴

خواهشها تو این فشار کرونا و گرانی نجومی مواد و وسایل لطفا به فکر پر کردن جیب دولت نباشید و انقدر این مطلب را بزرگ نکنید

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۱۳:۵۵

این کار شناسایی خانه های خالی هم مثل تمام کارهایتان دکوری و نون دونی شده برای چند نفر از بستگان مسولان اگر واقعا دنبال انجام شدن کار هستید و دلسوز مردم چرا شماره ای اعلام نمی کنید که مردم و مستاجران خانه های مورد نظر را اعلام کنند به همین راحتی ...

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۱۴:۰۹

تنها راه شناسایی خانه خالی، بسیج مردمی است و راستی آزمایی از اطلاعات مردم. وگرنه تنها درصد کمی خانه خالی های خودشون رو معرفی می‌کنند.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۱۸:۰۳

چطور دولت پس از اینکه فهمید املاک خالی بیشتر مربوط به ارگانها و سازمانها است مالیات بگیرد.

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۱۸:۲۱

شما که در اخبار دیروز خواندید که نزدیک به چهل درصد خانه های خالی مربوط به سازمانها و ارگانها و بانکها است.پس چطور قبول میکنید که سامانه به علت مشکلات خراب است.اگر این املاک مال اشخاص حقیقی بود الان سامانه درست شده بود

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۱۹:۴۳

این قبیل قوانین تا وقتی که شفافیت در معاملات نباشد قابل اجرا نیست و مانند بسیاری از مصوبات غیر کارشناسی به زباله دان خواهد رفت

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۳ ۲۳:۵۶

اینا از خانه های خالی نمی‌خوان مالیات بگیرن، برای اینکه خانه های خالی مال خودشونه. .

avatar
۱۴۰۰-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۱

کسانی که ب دنبال اجرای مالیات خانه های خالی هستند فقط ب دنبال نارضایتی ... هستند ...