• شنبه / ۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۲۳:۱۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1400110906716
  • خبرنگار : 71625

درس‌گفتارهایی درباره کوارتت‌های شوستاکوویچ برگزار می‌شود

درس‌گفتارهایی درباره کوارتت‌های شوستاکوویچ برگزار می‌شود

در باب «بیان صدای خاموش خود»، درس‌گفتارهایی درباره کوارتت‌های شوستاکوویچ، در مدرسه بیدار برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، آروین صداقت‌کیش ـ آهنگساز، پژوهشگر و منتقد موسیقی ـ هدایت این دوره را به عهده دارد که از ۱۳ بهمن ماه به مدت ۶ جلسه دو ساعته برگزار می‌گردد. این درس‌گفتار به سه شیوه حضوری، آنلاین و آفلاین تدارک دیده شده است.

در توضیحات این دوره درس‌گفتار کوارتت‌های شوستاکویچ با عنوان درباب بیان صدای خاموش خود اینگونه شرح داده شده است:

«کوارتت‌های شوستاکویچ فرصتِ منحصر به فردی در اختیار اهالی تفکر موسیقایی قرار می‌دهد که چگونگی جدال خاموشی محتوم و اراده‌ی معطوف به شکستنِ خاموشی را در هیأت فرم و سبک موسیقایی دریابند. برآنیم تا در حد گنجایش درس‌گفتاری محدود، این نگاه شناخته‌شده و البته تا حدودی غالب در موسیقی‌شناسی و تاریخ موسیقی (خصوصا انگلیسی زبان) را بکاویم و ضمن پی‌گیری سیر تحول فنی، نسبت ۱۵ کوارتت را با مثلثی شکل‌یافته از امر سیاسی، امر نو هنری و «خود» مطالعه کنیم.

چراکه «موقعیت شوستاکویچ در جهان موسیقی موقعیتی به غایت خاص بود. بیش از هر چیز زندگی او در اتحاد شوروی عصر استالین و فشاری که دستگاه تبلیغاتی ـ هنری رسمی بر او وارد می‌کرد تا آثارش را به هر شکل ممکن با قرائت استالینی از ارزش‌های زیباشناختی رشد یافته بر بستر مارکسیسم-لنینیسم همخوان کند، این موقعیت لکنت‌گرفته را به او بخشید. شوستاکویچ در عصری که مدرنیسم تمام جنبه‌های هنر را درمی‌نوردید، تا اندازه‌ای به اجبارْ مجرای تداوم جهان کلاسیک-رومانتیک شد. از سوی دیگر سیطره‌ی امر سیاسی بر سبک‌شناسی کارش او را در جایگاه تنش دائمی میان تن دادن به سکوت محض یا یافتن راهی برای به گوش رساندن صدای خاموش خود قرار داد. در نهایت او راهی خلاقانه یافت؛ صدای خاموش او در قالب امر تراژیک و دوگانه‌ی پرتنش جدیت-طنز راهی به بیرون یافت و ماندگار شد.»

دوره درس‌گفتارهایی درباره کوارتت‌های شوستاکوویچ از ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۰ روزهای چهارشنبه از ساعت ۱۹ الی ۲۱ در مدرسه بیدار آغاز می‌شود.

علاقه‌مندان به شرکت در دوره‌ در مدرسه بیدار از طریق یکی از راه‌های ارتباطی زیر می‌توانند اقدام نمایند:
سایت: www.bidar.school
ایمیل: institutebidar@gmail.com
اینستاگرام: bidar.school
کانال یوتیوب:Bidar School
آدرس: مدرسه‌ی بیدار، خیابان نجات الهی، کوچه‌ی نوید، پلاک ۴، طبقه‌ی همکف شرقی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha