• چهارشنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1400112721132
  • خبرنگار : 71461

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور:

بزرگترین دستاورد اربعین حسینی؛ اجتماعی‌سازی گفتمان امت اسلامی است

بزرگترین دستاورد اربعین حسینی؛ اجتماعی‌سازی گفتمان امت اسلامی است

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: بزرگترین دستاورد اربعین حسینی؛ اجتماعی‌سازی گفتمان امت اسلامی است و حقیقتاً این بزرگترین و بی‌نظیرترین راهپیمایی‌ فرهنگی و معنوی جهانی است که به بهانه راهپیمایی اربعین حسینی شکل می‌گیرد. امروز حماسه اربعین جهانی است، پس مخاطب‌شناسی این حماسه را نیز باید جهانی دید.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور - رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی - در آئین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان هفتمین جایزۀ جهانی اربعین که در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد با اشاره به اینکه در گذشته‌ای نه چندان دور اربعین حکم یک مناسبت مذهبی یا رویداد تلخ تاریخی را داشت، اظهار کرد: در واقع اربعین روزی بود که در آن، مصائب اهل‌بیت(ع) در چهلمین روز شهادت امام حسین(ع) به تصویر کشیده می‌شد و پیروان مکتب اهل بیت(ع) در آن روز بر این مصائب بزرگ گریسته و به ساحت مقدس حضرت زینب(س) به عنوان اصلی‌ترین پیام‌رسان بزرگ کربلا ابراز ارادت می‌کردند.

وی ادامه داد: اما امروز به برکت خون شهدای کربلا و الطاف پنهان و آشکار الهی، اربعین دیگر صرفا یک عزاداری تاریخی ـ مذهبی برای شیعیان محسوب نمی‌شود بلکه به آن باید به عنوان زمینه‌سازی برای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی نگاه کنیم. یکی از زمینه‌های مهم امت‌سازی به عنوان مقدمه تمدن نوین اسلامی، اربعین است و بدون شک برای اجتماعی‌سازی گفتمان انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی، باید اربعین را جستجو کنیم.

 رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  اظهار کرد:اربعین تجلی یک اتحاد مقدس و جوشنده حول محوریت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور با اشاره به شیوع ویروس کرونا و موانع ایجاد شده تاکید کرد: امسال علیرغم محدودیت‌های ناشی از فراگیری ویروس کرونا و کمتر سفر کردن زائران کربلا، استقبال بسیاری از فراخوان جایزه جهانی اربعین شد و حجم بیشتری از آن به عکس، فیلم و سفرنامه اختصاص یافت. این بیانگر آن است که این جایزه توانسته به رسالت خود عمل کند.

وی افزود: خنثی‌سازی هراس ساختگی بین دو ملت ایران و عراق توسط تلاش‌های شبانه‌روزی رسانه‌های استکبار، نخستین برکت راهپیمایی اربعین است، امروز حتی دشمنان خاندان عصمت و طهارت(ع) نیز نمی‌توانند جوشش و زایش نهفته در ذات اربعین حسینی را کتمان کنند. اینکه هر سال بزرگترین راهپیمایی جهان در مسیر نجف اشرف تا کربلای معلی برگزار می‌شود، پیامی فراتر از یک واقعه تاریخی برای جهانیان دارد.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: دومین برکت راهپیمایی اربعین حسینی شکل‌گیری فضائل اخلاقی است، روابط دو کشور ایران و عراق بر پایه‌های محکم برادری و دوستی متصل است که این مهم را هر ساله در راهپیمایی اربعین شاهد هستیم.
 حجت‌الاسلام  ایمانی‌پور یادآور شد: شبیه‌سازی حماسه حسینی و زنده نگه داشتن این جریان حماسی برکت سوم راهپیمایی اربعین است.

وی اقتدار فرهنگی و معنوی پیروان مکتب اهل بیت(ع) را چهارمین برکت راهپیمایی اربعین حسینی دانست و تصریح کرد: حضور میلیونی پیروان مکتب اهل بیت(ع) در مراسم اربعین و راهپیمایی عظیم شبانه‌روزی این جمعیت، خود یک کنگره عظیم جهانی است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یادآور شد: بزرگترین دستاورد اربعین حسینی؛ اجتماعی‌سازی گفتمان امت اسلامی است و حقیقتاً این بزرگترین و بی‌نظیرترین راهپیمایی‌ فرهنگی و معنوی جهانی است که به بهانه راهپیمایی اربعین حسینی شکل می‌گیرد. امروز حماسه اربعین جهانی است، پس مخاطب‌شناسی این حماسه را نیز باید جهانی دید.

حجت‌الاسلام ایمانی‌پور با بیان اینکه مستندسازی اربعین رسالتی مهم برای همه پیروان اهل بیت(ع) و آزادی‌خواهان جهان است، گفت: ارسال هزاران اثر به دبیرخانه این مراسم، نشان‌دهنده موفقیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دستیابی به این هدف مهم و البته انگیزه‌ای برای استمرار و گسترش این دستاورد بزرگ خواهد بود که امید است این جایزه جهانی توفیق داشته باشد در این مسیر گام‌های سازنده‌ای را بردارد.
 

ارسال آثاری از ۲۴ کشور به دبیرخانه هفتمین جایزه جهانی اربعین

در بخش دیگری از این آئین، محمدرضا فاضل، معاون اداره‌کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنانی کوتاه افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر اساس وظیفه فرهنگی و دینی خود جایزه جهانی اربعین را با هدف اشاعه فرهنگ عاشورا و نمایش جلوه‌های دلدادگی به حضرت سیدالشهدا (ع) در سال ۱۳۹۳ پایه‌گذاری و دبیرخانه این جایزه در ابتدا با تقدیر از صاحبان عکس‌های برگزیده راهپیمایی بزرگ اربعین کار خود را آغاز کرد.

وی ادامه داد: این دبیرخانه در ادامه، شناسایی آثار برتر در رشته‌های فیلم، سفرنامه و فعالیت برتر در فضای مجازی را در دستور کار خود قرار داد و در هفتمین دوره، بخش کتاب نیز به رشته‌های جایزه اضافه شد.

فاضل تأکید کرد: در این دوره برغم محدودیت‌های ناشی از فراگیری بیماری کرونا، استقبال شایانی از فراخوان جایزه شد و آثاری از ۲۴ کشور به دبیرخانه رسید و مورد ارزیابی و قضاوت داوران قرار گرفت. دبیرخانه جایزه جهانی اربعین، امروز همزمان با برگزاری آیین اختتامیه دوره هفتم، با رونمایی از پوستر هشتمین جایزه، آغاز آن را رسماً اعلام می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha