• دوشنبه / ۸ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401010803265
  • خبرنگار : 71282

در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شد:

از دست دادن کارگران حین کار تلخ ترین اتفاق سال گذشته

از دست دادن کارگران حین کار تلخ ترین اتفاق سال گذشته

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران از حوادث ناشی از کار و از دست دادن کارگران به عنوان تلخ ترین اتفاق سال گذشته یاد کرد و حفظ امنیت شغلی مسئولان ایمنی و بهداشت حرفه ای را خواستار شد.

ابوالفضل اشرف منصوری در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی رویدادهای سال گذشته جامعه کارگری اظهار کرد: معتقدم مصوبه شورای عالی کار در افزایش دستمزد بهترین رویداد ممکن در حوزه کارگری بود و امیدواریم بحث رضایتمندی از حقوق و معیشت استمرار داشته باشد.

وی حوادث ناشی از کار و از دست دادن کارگران حین انجام کار را تلخ ترین اتفاق سال گذشته عنوان کرد و ضایعه بزرگی برای خانواده های آنها و جامعه کارگری دانست.

اشرف منصوری درباره آمار حوادث کار گفت: متاسفانه به دلیل آنکه تعدد آماری داریم، آمار حوادث ناشی از کار مشخص نیست. معمولا همه ساله با حوادث کار مواجه هستیم و بخشی از آن به این دلیل است که می خواهیم ضوابط اجرایی و الزامات را صرفا از طریق بازرسان پیاده کنیم در حالی که در این زمینه محدودیت داریم.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ادامه داد: تعداد بازرسان کم و تعداد کارگاه‌ها زیاد است و خیلی از کارگاه از جمله کارگاه‌های خصوصی و شخصی، ثبت شده نیستند و این مسأله ضایعه و هزینه هایی را هم برای دولت و هم جامعه کارگری به بار می‌آورد.

وی تصریح کرد: یکی از موارد عدم توفیق در این بخش، آگاهی و اطلاع رسانی کم است و فقر آموزشی و پایین بودن فرهنگ ایمنی کار در بروز حوادث شغلی اثرگذار است.

اشرف منصوری افزایش آگاهی و آموزش را موجب کاهش آمار حوادث کار دانست و گفت: متاسفانه بحث دور زدن قوانین و الزامات ایمنی  به واسطه بیمه ها باعث شده تا تفکر غیر انسانی همچنان حاکم باشد و با نادیده گرفتن قوانین،تصور می‌کنیم با خرید بیمه می توانیم جان انسان‌ها را معامله کنیم.

وی همکاری و مشارکت همه متولیان امر در حوزه ایمنی کار را خواستار شد و گفت: پیشنهادی که داریم این است که امسال همه متولیان امر در حوزه کار و کارگاه‌ها اعم از سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار، وزارت راه و شهرسازی وزارت نفت و ... در زمینه حفظ سلامت نیروی انسانی و کنترل حوادث مشارکت کنند.

وی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی باید مقررات ملی ساختمان را اجرایی کند، خاطرنشان کرد: اگر همه دستگاه‌ها دست به دست هم بدهند و با یکدیگر مشارکت و همکاری کنند، در کاهش حوادث کار موثر است.

این مقام کارگری در پایان بر ضرورت حفظ امنیت شغلی مسئولان ایمنی و بهداشت حرفه ای تاکید کرد و گفت: متاسفانه امنیت شغلی مسئولان ایمنی و بهداشت حرفه ای به واسطه اجرایی کردن آیین‌نامه‌ها و مقررات ایمنی در خطر است و اگر بخواهند از انجام کار پرخطر پیشگیری یا ممانعت کنند، با اخراج و از دست دادن کار مواجه می شوند لذا خواستار حمایت از این شغل و حرفه هستیم و معتقدیم حفظ امنیت شغلی مسئولان ایمنی و بهداشت حرفه ای به کاهش حوادث ناشی از کار منجر می شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha