• دوشنبه / ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401032316070
  • خبرنگار : 71623

یک واردکننده و توزیع کننده مواد اولیه کیف و کفش خواستار شد

بگذارید ماشین آلات دست دوم وارد کنیم!

بگذارید ماشین آلات دست دوم وارد کنیم!

یک واردکننده و توزیع کننده مواد اولیه کیف و کفش با بیان اینکه با توجه به فرسودگی ماشین آلات و کمبود تولیدکنندگان دارای جواز، نیاز داریم اجازه واردات ماشین آلات دست دوم به بازرگانان هم داده شود، گفت: حدود ۵۰۰ هزار کارگر در صنف کیف و کفش فعالیت می‌کنند که ۲۵ هزار نفر در شرف بیکار شدن هستند، البته شنیده‌ها حاکی از این است که حدود ۳۰۰۰ نفر تاکنون بیکار شده‌اند.

امیر دیانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در بیشتر صنوف، تولیدکنندگان کارت بازرگانی دارند و واردات و صادرات انجام می‌دهند، اما وضعیت صنف کیف و کفش اینطور نیست، چرا که اکثر فعالان این صنف جواز ندارند. حدود ۵۰۰ هزار کارگر در این صنف فعالیت می‌کنند که ۲۵ هزار نفر در شرف بیکار شدن هستند. البته شنیده‌ها حاکی از این است که حدود ۳۰۰۰ نفر تاکنون بیکار شده‌اند. ورود هفت تا ۸۰۰۰  کارگر هم در بخش واردات و فروش مواد اولیه این صنف فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ هزار کارگاه تولیدی در صنف کیف و کفش فعالیت می‌کنند که فقط ۵۰۰۰ واحد دارای مجوز هستند، تصریح کرد: اما وزارت صمت می‌گوید فقط به مشکلات واحدهای دارای مجوز رسیدگی می‌کند. یکی از درخواست های اصلی ما صدور مجوز برای واردات ماشین آلات مستعمل برای این صنف است. اما وزارت صمت فقط به تولیدکنندگان اجازه واردات ماشین آلات مستعمل می‌دهد که آنها هم کارت بازرگانی و امکان واردات ندارند. بازرگانان هم فقط می‌توانند ماشین آلات نو وارد کنند. شرایط دریافت جواز هم برای تولیدکنندگان بسیار دشوار است.

دیانی با بیان اینکه در بین ۵۰۰۰ تولیدکننده با مجوز، حتی پنج تولیدکننده با کارت بازرگانی وجود ندارد، تصریح کرد: از طرف دیگر صنف کفش یک بازرگان اصلی دارد که ۳۰۰۰ قلم مواد اولیه وارد می‌کند، اما در مواردی به این شرکت اجازه فعالیت داده نمی‌شود. این در حالی است که دستگاه‌های قدیمی تولید کفش در حال تخریب هستند و باید مجوز واردات دستگاه‌های مستعمل به بازرگانان داده شود.

وی در ادامه با اشاره به سختگیری‌های روند طولانی ترخیص کالاها از گمرک، گفت: در حال حاضر هم دیرکرد در تخصیص ارز باعث شده شرکت‌های اروپایی قیمت خود را بالا ببرند، برای مثال یکی از شرکت‌ها اعلام کرده اگر تا ۱۵ روز آینده پول پرداخت نشود باید ۱۰ درصد اضافه پرداخت کنیم. شنیده‌ها حاکی از این است که این مشکل می‌تواند از طریق معاونت صنایع وزارت صمت حل شود و زودتر ارز اختصاص پیدا کند.

این بازرگان پیش‌تر هم با اشاره به مشکلاتی که بانک مرکزی، گمرک و وزارت صمت برای واردات مواد اولیه این صنف ایجاد کرده، گفته بود که اگر این مشکلات برطرف نشود امکان دارد اشتغال بیش از ۲۵ هزار نفر از بین رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha