• پنجشنبه / ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1401032618537
  • خبرنگار : 71614

ضرورت مقاوم‌سازی ابنیه شهری/ متروپل نتیجه اقدامات یک فرد نیست

ضرورت مقاوم‌سازی ابنیه شهری/ متروپل نتیجه اقدامات یک فرد نیست

رییس پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با بیان اینکه حادثه متروپل نتیجه اقدامات تنها یک شهردار یا ناظر نیست، گفت: فرآیندهای نادرستی در مسیر ساخت و ساز وجود دارد که اصلاح نشده و متأسفانه ادامه‌دار خواهد بود.

به گزارش ایسنا، امیرحسین گرکانی در نشست‌ تخصصی بررسی ابعاد مدیریتی حادثه ساختمان متروپل آبادان گفت:‌ ساختمان متروپل در منطقه‌ای با خطر نسبی لرزه خیزی کم قرار داشته و شتاب دو دهم دارد. پس باید به این نکته توجه کنیم که این ساختمان کاربری عمومی داشت و قطعا در کاربری‌های عمومی، ساختمان‌ها باید از ضریب ایمنی بالاتری برخوردار باشند.

وی افزود: پس از گذشت سی سال از زلزله گیلان- زنجان که خوشبختانه طی این مدت در کشور اقدامات ارزشمندی در حوزه ایمن‌سازی ابنیه صورت گرفته و به‌روزرسانی آیین‌نامه 2800، وقوع این اتفاق جای تأسف داشت و بیشتر هم متوجه جامعه مهندسی کشور است.

 گرکانی ادامه داد: اسناد خوبی از منظر حقوقی در کشور داریم، طبق ماده 519 قانون مجازات اسلامی سال 1399 و ماده 333 قانون مدنی مالک و سازنده باید پاسخگو باشد. شهرداری طبق قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آن‌ها مصوب سال 1384 باید پاسخگو باشد و تبصره 7 ماده 100 هم شهرداری را موظف به نظارت بر ساختمان‌های در حال اجرا می‌داند. طبق ماده 23 قانون نوسازی و عمران شهری مصوب سال 1347 نیز اختیارات تعیین تعداد طبقات و کیفیت ساخت به شهرداری داده شده است. وزارت کار و امور اجتماعی نیز باید تدابیر لازم را در زمینه کیفیت ابنیه داشته باشد و از طریق مقامات قضایی ورود کند. وزارت راه و شهرسازی نیز تا رفع تخلف ساختمانی مسئول پیگیری است.

رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت بلایای طبیعی با بیان این نکته که حادثه متروپل نتیجه اقدامات تنها یک فرد شهردار یا یک فرد ناظر نیست، گفت: فرآیندهای نادرستی در مسیر ساخت و ساز وجود دارد که اصلاح نشده و متأسفانه ادامه‌دار خواهد بود.

ضرورت مقاوم‌سازی ابنیه شهری

گرکانی با بیان این موضوع که پژوهشکده سوانح طبیعی خود را مکلف می‌داند که در بحث پیشگیری و کاهش خطر بتواند این حوادث تلخ را به درس‌آموخته تبدیل کند، به ارائه پیشنهادات خود پرداخت و گفت: قطعا مقاوم‌سازی ابنیه شهری باید در اولویت قرار بگیرد، این یک اقدام توصیه‌ای نیست بلکه یک اقدام کاملا ضروری و جدی است؛ همانطور که طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی از سال 1384 در روستاها انجام شده است. می‌توان از این تجربه خوب که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاها انجام شده، در شهرها استفاده نمود و سیستم‌های حمایتی و تشویقی راه‌اندازی نمود.

وی اظهارکرد: ارزیابی ایمنی و استحکام ساختمان‌های مهم باید در رأس کار قرار گیرد. اگر از جریان‌های مردم‌نهاد با اخلاق کاری و حرفه‌ای برای رصد ساختمان‌سازی استفاده شود، می‌تواند بسیار مؤثر باشد. در طرح‌های تفصیلی متاسفانه وقتی فضایی را به شهرها الحاق می‌کنیم، کار ژئوتکنیک الزام‌آور نیست که می‌بایست این موضوع نیز مد نظر قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha