• شنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401041812271
  • خبرنگار : 71641

با کارت به کارت می‌توان مالیات کارتخوان را دور زد؟

با کارت به کارت می‌توان مالیات کارتخوان را دور زد؟

براساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، از این به بعد مالیات درآمد مشاغل و اصناف بر مبنای عملکرد کارتخوان آن‌ها محاسبه می‌شود که این موضوع برخی از مشاغل و کسب‌وکارها را به انجام کارت به کارت برای انتقال وجوه مربوط به تجارت خود سوق داده است.

به گزارش ایسنا، در راستای اجرای ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان،  بانک مرکزی باید با همکاری سازمان مالیاتی دستگاه‌های کارتخوان بانکی یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی را ساماندهی کند که در سال گذشته، اتصال دستگاه‌های کارتخوان بانکی و یا درگاه‌های پرداخت الکترونیکی به پرونده‌های مالیاتی کلید خورد.

براساس اعلام رئیس سازمان امور مالیاتی، در سال گذشته بالغ بر ۷.۲ میلیون کارتخوان به پرونده مالیاتی متصل و حدود سه میلیون کارتخوان نیز غیرفعال شدند.

همچنین طبق گفته وی، وضعیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارتخوان بلاتکلیف مانده است و آن‌ها نه به پرونده مالیاتی متصل و نه غیرفعال شده‌اند که بانک مرکزی باید تا یک ماه آینده آن‌ها را غیرفعال کند.

در این بین، نگرانی مشاغل از مالیات باعث شد تا از کارتخوان استفاده نکنند و عمده انتقال وجوه در تجارت و کسب‌وکار خود را از طریق کارت به کارت انجام دهند که گزارش‌ سازمان مالیاتی درباره سوت‌زنی نیز بیانگر ثبت بیشترین شکایت‌های مردمی از استفاده نکردن اصناف به‌خصوص پزشکان از کارتخوان است.

البته، بیشترین آمار گزارش‌های سوت زنی مربوط به پزشکان است که از تعداد ۷۸۱ گزارش تخلف مربوط به حوزه پزشکی (اعم از پزشک، بیمارستان، درمانگاه و...)، که اغلب در زمینه استفاده نکردن از کارتخوان بوده، پس از اخذ و تکمیل اطلاعات کافی، به ۱۶۶ نفر از متخلفین، پیامکی حاوی ضرورت قانونی نصب و استفاده از کارتخوان و پیامدهای قانونی عدم نصب و استفاده دستگاه پوز، ارسال شده است.

فارغ از این موضوع، گزارش‌های دیگری نیز درباره استفاده نکردن سایر مشاغل از کارتخوان ثبت شده که ایسنا پیش از این، در گزارش « قابل توجه آرایشگرانی که از مالیات فرار می‌کنند...»، به بیان فرار مالیاتی برخی از آرایشگاه‌ها به وسیله استفاده نکردن از کارتخوان پرداخت.

در شرایطی که اغلب مشاغل به استفاده نکردن از کارتخوان رو آورده‌اند، در خردادماه امسال سازمان امور مالیاتی قدم بعدی برای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان برداشت و تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی را آغاز کرد که براساس آن هر یک از فعالان اقتصادی و مشاغل باید حساب‌های تجاری خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند و این حساب مبنای فروش و درآمد آن‌ها قرار خواهد گرفت.

پس از این اقدام، مؤدیان ملزم شدند تا در زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی حساب‌های تجاری خود را اعلام کنند.

بنابراین، تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی، کار برخی از مشاغل که می‌خواهند مالیات کارتخوان را با کارت به کارت کردن، دور بزنند، سخت کرد زیرا، با این تفکیک اگر فردی بخواهد از طریق کارت یا حساب بانکی خود از کارتخوان استفاده نکند، نظارت بانکی بر آن حساب‌ها بیشتر می‌شود.

به عبارت دیگر، حساب‌ها و کارت‌های بانکی که بیشتر از سقف تعداد و مبلغی که شورای پول و اعتبار تعیین می‌کند، در ماه تراکنش داشته باشند، به عنوان حساب تجاری شناسایی می‌شوند و مشمول پرداخت مالیات خواهند شد.

در این زمینه، طبق گفته رئیس سازمان امور مالیاتی، بانک مرکزی در ماه آینده آیین‌نامه تفکیک حساب‌های تجاری را منتشر می‌کند تا مشخص شود، چه تعداد و مبلغ تراکنش در ماه یک حساب را به عنوان حساب تجاری شناسایی می‌کند که با ابلاغ این آیین‌نامه و اجرای آن در ماه‌های آینده به نوعی راه دور زدن مالیات کارتخوان با کارت به کارت کردن بسته خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۰ ۰۸:۱۶

در بسیاری از شهرهای توریستی و زیارتی مثل مشهد شیراز قم و غیره عمده درآمد کاسبا از طریق دریافت نقدی ارز دلار و دیناره که هیچ جا هم ثبت نمیشه. مالیات اینها به چه صورت دریافت میشه ؟

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۰ ۱۱:۱۳

اونامالیات نمیدن فقط مالیات مال فقرایی مثل ماست

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۲ ۰۹:۲۱

چرا باید کارت به کارت مالیات داشته باشه مگه در آمده . یکی به یکی قرض داده الان داره قرضشو برمی گردونه باید مالیات بده ؟؟. ...

avatar
۱۴۰۱-۰۴-۲۶ ۱۲:۴۳

همه انتقالات که خرید و فروش و دارای سود نیست! پول نقد کردن، پول قرض دادن به یکی یا اصلا برگشت پول بخاطر لغو معامله و امثال اینا هم از حساب تجاری پرداخت میشه! مالیات رو بر روی اجناس کشیدین بس نبود! سود فروشندگی رو بخاطر مشکلات اقتصادی زیر ۱۰ درصد کردین بس نبود! الانم رسیدین از کارت ها تیغ بزنین؟

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۸ ۰۷:۲۴

سلام چند تا سوال دارم 1 _ فروشنده سکه برای یک عدد سکه یک گرمی که 4 میلیون و 800 هزار تومان قیمت داشت اولا از بنده در خواست کارت شناسایی کرد که تا جایی که میدونم طبق قانون کارت ملی فقط برای مبالغ بالای 15 میلیون گرفته میشه اما سوال دومم که مهمتره اینه که اگه چنین فروشندگانی که ادعای رعایت قوانین رو دارند برای چنین خریدی بیان از مشتری کارت رو بگیرند و : بجای اینکه از طریق کارت خوان پول رو بگیرند بیان از طریق عابر بانک پول رو به حساب خودشون کارت به کارت کنند و یه هزینه اضافه از حساب مشتری بخاطر تراکنش کسر بشه در این صورت آیا این فرار مالیاتی طلا فروش نیست؟؟؟ تقریبا 1600 تومان هزینه تراکنش کارت به کارت برای خرید یک سکه یک گرمی با قیمت 4 میلیون و 800 از حساب بنده کسر شد در حالی که طلا فروشان خودشون رو مدعی رعایت قوانین اتحادیه ها میدونند اما نکته سوم اینجاست که سکه ای که به بنده داد تا جایی که میدونیم باید سکه های یک گرمی در بسته بندی کاملا سالم و بدون دستکاری پلاستیک به مشتری تحویل داده بشن در حالی که طلا فروش به بنده گفت قیمت سکه یک گرمی که در بسته بندی کاملا سالم و دست نخورده هستش 5 میلیون و 100 هزار هستش من قبل از خرید اون سکه از داخل اینترنت نگاه کردم و قیمت سکه 5 میلیون و 10 (ده)هزار تومان بود و وقتی از ایشون درخواست کردم از سکه هایی که بسته بندیش کاملا دست نخورده هستش بدن ایشون گفتند که این مدل سکه با پلاستیک کامل رو نداریم آیا بسته بندی اصلی سکه های یک گرمی مگر نباید 4 گوشه آن مشابه با پرس بسته بندی پلاستیک کارت ملی های قدیمی بصورت گرد باشه ؟؟ پس چرا این سکه های یک گرمی موجود در بازار گوشه هاش تیزه و کاملا مشخصه که با قیچی برش خورده و به مرور گوشه هاش باز میشه و تازه حاشیه هاش هم کمتره و حتی بصورت کج با قیچی برش خورده مشکل اینه که هم باعث زودتر خراب شدنش میشه و دوما اصلا در هر حالت چنین سکه ای رو هر طلا فروش موقع خریدش ممکنه تو سرش بزنه و از قیمتش کم کنه در حالی که خودشون با دسته خودشون اینارو قیچی میکنند و به مردم قالب میکنند تا اینطوری گوشه هاش زود خراب بشه و بعد با قیمت پایینتر خریداری کنند و تازه همون سکه رو بهم گفت همونجا بخواد ازم بخره 300 هزار ازش کسر میشه ((( چرا اینقدر کارمزد ؟؟)))