• جمعه / ۱۴ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۰:۱۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401051410662
  • خبرنگار : 71625

با تاکید بر ضرورت حفظ جریان موسیقی در مناسبت ها

می توانیم کنسرت‌های مذهبی با خواننده‌های پاپ داشته باشیم

می توانیم کنسرت‌های مذهبی با خواننده‌های پاپ داشته باشیم

یک پژوهشگر موسیقی درباره راه هایی که به ادامه جریان صحیح موسیقی در کشور در ایام سوگواری و مناسبت های مذهبی می‌انجامد، گفت: قبلا طی طرحی بیان کرده بودیم که می‌توان در ایام سوگواری بجز مداحی، خیلی از نوحه‌ها و نغمات مذهبی را همراه با سازهایی همچون ترومپت، دهل، نی و دمام که در این نوع مناسبت‌ها استفاده می‌شوند و البته سازهای ایرانی اجرا کرد. همچنین می‌توان با استفاده از موسیقی‌ الکترونیک، فضاسازی‌هایی مناسب محرم و عزا خلق و اجرا کرد.

متین رضوانپور ـ پژوهش‌گر موسیقی و خواننده موسیقی آیینی ـ که کارهایی را در زمینه موسیقی مذهبی هم دارد، در گفت وگویی با ایسنا خاطرنشان کرد: در طرح پیشنهادی ما همچنین عنوان شده بود که در ایام سوگواری، کنسرت‌های مذهبی مانند سوگواره‌ها را با حضور اقوام ایرانی که انواع و اقسام نغمات مذهبی را همراه با ساز می‌نوازند، مویه خوانی دارند و یا همچون بختیاری‌ها کرنا و دهل می‌نوازند، برگزار شود.

ولی این پژوهشگر موسیقی در ادامه می‌گوید که باوجود پیشنهادها و راه‌حل‌های مختلفی که برای ادامه جریان برگزاری کنسرت در این سال‌ها ارائه شده، اما چندان به آنها عمل نشده مگر در حد چند جشنواره. اگرچه که اگر حمایت صورت بگیرد، حتی می‌توانیم کنسرت‌های مذهبی توسط خواننده‌های پاپ داشته باشیم.

رضوان‌پور تصریح می‌کند: اگر این راه‌حل‌ها به مرحله اجرا برسند، از آنجایی که بحث امام حسین (ع) از همه مقولات جداست و همه، چه خواننده باشند، چه مداح امام (ع)، چه در داخل کشور و چه خارج از کشور باشند، امام حسین (ع) را دوست دارند، از این موضوع استقبال خواهد شد.

می توانیم کنسرت‌های مذهبی با خواننده‌های پاپ داشته باشیم
عزاداری شب پنجم محرم / اهواز

در این زمینه بخوانید:

چگونه می‌توان در ایام عزاداری همچنان کنسرت برگزار کرد؟

از او سوال می‌کنیم که با توجه به تعداد بالای تولید آثار موسیقی مذهبی و البته انتقادهایی که به کیفیت آنها وارد می شود، آیا ساخت کارهای کمتر ولی باکیفیت و تاثیرگذارتر می تواند در این حوزه راهگشا باشد؟ که پاسخ می‌دهد: کنترل این امر به علت درگیر بودن بخش زیادی از جامعه با آن، کار سختی است و اصلا دست ما نیست. باید عموم مردم را هم در نظر گرفت؛ بخشی از جامعه مداحی‌ها و نوحه‌های کنونی را دوست دارند و نباید آنها را محروم کرد، به شرط اینکه کارها باکیفیت باشند. ولی مسئله مهم این است که در کنار مداحی‌های فعلی، کارهای سنتی و نواحی هم ساخته و اجرا شود تا مردم حق انتخاب داشته باشند و باتوجه به سلیقه خود انتخاب کنند.

او ادامه می‌دهد: البته باید این مسئله را هم در نظر گرفت که تعداد افرادی که امروز کارهای مذهبی و یا سفارشی می‌سازند زیاد است و نمی‌توان آنها را مجبور کرد که کم کار کنند؛ گرچه که ممکن است اگر ۱۰ نفر در این زمینه آلبومی منتشر کنند، از بین آنها تنها یک نفر خوب کار کرده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha