• جمعه / ۲۲ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401072211556
  • خبرنگار : 71573

سهم کتاب کودک از کتاب‌هایی با موضوع پیامبر چقدر است؟

سهم کتاب کودک از کتاب‌هایی با موضوع پیامبر  چقدر است؟

معرفی شخصیت حضرت محمد (ص) و سیره او، همواره یکی از دغدغه‌های  نویسندگان و پژوهشگران بوده و کتاب‌های بسیاری در این زمینه نوشته است؛ از جمله برای گروه سنی کودک و نوجوان. سهم این گروه سنی در میان کتاب‌های منتشر شده در سال‌ ۱۴۰۰، طبق آمار رسمی، بیش از ۲۰۰ عنوان و در سال ۱۴۰۱ هم حدود ۱۰۰ عنوان کتاب بوده است.

 به گزارش ایسنا، بر اساس آمار خانه کتاب و ادبیات ایران،  از دهه ۸۰ تا کنون ۱۱۷  هزار و ۴۱۳ عنوان کتاب درباره پیامبر اکرم (ص)  منتشر شده است که بر اساس تقسیم‌بندی موضوعی سایت خانه کتاب، ۳۷ هزار و ۷۹ عنوان کتاب در بخش دین، ۲۰ هزار و ۶۸۷ عنوان در بخش ادبیات، ۸۷۵ در موضوع  تفاسیر، علوم و مطالعات قرآنی، ۲ هزار و ۷۶۹ عنوان در بخش سیره پیامبر و امامان و تاریخ اسلامی، ۳ هزار و ۸۶۷ عنوان در بخش فلسفه، ۲ هزار و ۶۰۶ در شعر فارسی، ۶ هزار و ۸۵۲ عنوان کتاب در بخش آموزشی، ۹ هزار و ۱۸۱ عنوان در بخش کمک درسی، ۹ هزار و ۵۰ عنوان کتاب در بخش علوم عملی، در موضوع ادبیات خارجی ( رمان)  هزار و ۳۶ عنوان، داستان فارسی (رمان) هزار و ۴۴۶ عنوان کتاب، تاریخ و جغرافیا هم  ۶ هزار و ۲۳۸ عنوان عنوان، در بخش هنر  ۲ هزار و ۱۷۳ عنوان کتاب، جامعه‌شناسی و علوم اجتماعی، هزار و  ۸۶۸ عنوان کتاب،در بخش زبان هزار و ۷۰۷ عنوان کتاب و سهم  کتاب کودک از این کتاب‌ها ۱۰هزار و ۸۱۸ عنوان کتاب است.

بر اساس این داده ۶۲ هزار و ۹۷۷ عنوان چاپ اول هستند و مابقی چاپ مجدد. البته باید یادآور شد، برخی از این کتاب‌ها به واسطه تعریف کلیدواژه‌های متعدد در بخش‌هایی مشترک هستند یا به واسطه تعریف کلیدواژه‌ای در در این دسته‌بندی‌ قرار گرفته‌اند.

 در سال ۱۴۰۰، بیش از ۶ هزار عنوان کتاب  و در سال ۱۴۰۱  هم حدود ۲ هزار و ۷۲۳ عنوان کتاب درباره پیامبر منتشر شده است که سهم کتاب کودک در سال ۱۴۰۰، ۴۹۹ عنوان  کتاب بوده که ۲۰۰ عنوان  کتاب چاپ اول و ۲۹۹ عنوان نیز چاپ مجدد هستند. سهم  کتاب کودک از کتاب‌های منتشر شده در سال ۱۴۰۱ با موضوع حضرت محمد (ص) نیز ۲۷۶ عنوان کتاب است که از این میزان ۹۷ عنوان چاپ اول و ۱۷۹ عنوان چاپ مجدد هستند.

از این جمله است: «آخرین فرستاده: زندگی‌نامه حضرت محمد (ص)» نوشته رضا رهگذر، «یاران حضرت محمد(ص)» (برای نوجوانان و جوانان) نوشته نقی عباسی، «۱۰ قصه از جوامع‌ الحکایات محمد عوفی» نوشته حسین فتاحی، «گلی برای آخرین پیامبر: زندگی‌نامه حضرت فاطمه (س)»، «من حضرت محمد(ص) را دوست دارم» نوشته غلامرضا حیدری ابهری، «۱۰ قصه از حضرت محمد(ص)» نوشته رضا رهگذر، «حضرت محمد(ص): آخرین پیامبر)» نوشته ابراهیم حسن‌بیگی، «حضرت محمد(ص)» نوشته فاطمه قدیانی، «حضرت محمد(ص)» نوشته زهرا عبدی، «حضرت محمد (ص)» نوشته مهدی وحیدی‌ صدر، «محمد(ص) مثل گل بود: آموزش سبک زندگی پیامبر (ص) به کودکان» نوشته غلامرضا حیدری ابهری و...

هرچند مجموعه قصه‌هایی از پیامبران و امامان نیز در میان کتاب‌های معرفی شده در این داده‌ها به چشم می‌خورد که شاید به واسطه داستان‌های قرآنی و مذهبی در دسته‌بندی داستان‌هایی با موضوع حضرت محمد(ص) قرار گرفته‌اند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha