• سه‌شنبه / ۸ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401090804896
  • خبرنگار : 71573

انتشار درسنامه آموزش خط فارسی برای فارسی‌آموزان خارجی

انتشار درسنامه آموزش خط فارسی برای فارسی‌آموزان خارجی

درسنامه «دبیره: آموزش خط فارسی ویژه فارسی آموزان خارجی» نوشته تالیف سعید صفری با تصویب شورای آموزشی و انتشاراتی دانشگاه بلگراد منتشر می‌شود.

به گزارش  ایسنا، با تصویب شورای آموزشی و انتشاراتی دانشگاه بلگراد و با مشارکت و حمایت بنیاد سعدی و رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در بلگراد، درسنامه «دبیره: آموزش خط فارسی؛ ویژه فارسی آموزان خارجی» تالیف سعید صفری، استاد زبان فارسی دانشگاه بلگراد- منتشر خواهد شد.

این کتاب به عنوان سرفصل درسی برای سطح مقدماتی دانشجویان این دانشگاه تعیین و تصویب شده است. این درسنامه نخستین اثر دانشگاهی است که با شیوه‌ای جدید و به‌طور ویژه به مقوله آموزش خط و نظام نوشتاری فارسی به فارسی‌آموزان خارجی می‌پردازد.

در این کتاب آموزشی، دانشجویان به ترتیب با نویسه‌ها و تطابق آن با واج‌های فارسی، شیوه اتصال حروف، تشکیل واژه و واحدهای بزرگتر از واژه آشنا می‌شوند و در ادامه ضمن یادگیری نکات آموزشی، تمرین‌های متعددی برای آموزش واژه‌نویسی/ واژه‌خوانی، جمله‌نویسی/جمله‌خوانی، متن‌نویسی/متن‌خوانی و روان‌خوانی ارایه شده است.

در بخش اول کتاب، اطلاعاتی در خصوص زبان و ادب فارسی و نیز تاریخچه خط فارسی گنجانده شده است و دانشجویان با پیشینه تاریخی خطوطی که زبان فارسی در طول تاریخ با آن‌ها نوشته شده؛ از جمله خط میخی در فارسی باستان، خطوط پهلوی، اوستایی و خط فارسی امروز آشنا می‌شوند. از دیگر ویژگی‌های این کتاب، بکارگیری قلم‏‌های (فونت) گوناگون در متن‌های آموزشی، استفاده از آثار فاخر زبان فارسی کهن و معاصر به عنوان نمونه‌های کار تمرینی، تخصیص بخش ویژه خوانش متون رسانه و مطبوعات و طراحی چشم‌نواز با استفاده از جلوه‌های بصری و هنری خط و نقاشی ایرانی است.

در بخشی از پیشگفتار این کتاب آمده است: «درسنامه دَبیره به فارسی آموزان کمک می‌کند تا به سهولت و گام به گام خط فارسی و خواندن را بیاموزند و در ادامه با تقویت سایر مهارت‌ها، زبان فارسی را به آسانی فراگیرند. مخاطب اصلی این درسنامه، دانشجویان و علاقمندان به زبان فارسی هستند که هیچ‌گونه آشنایی با زبان و خط فارسی ندارند و از این رو، این کتاب، دریچه‌ای است که با آن می‌توانند به دنیای بزرگ زبان و ادب فارسی و تاریخ و تمدن ایران گام نهاده و از زیبایی‌های یک زبان اصیل و کلاسیک شرقی لذت ببرند.»

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha