• یکشنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401102517155
  • خبرنگار : 71498

وزیر نفت:

شبکه گاز در سراسر کشور پایدار است

شبکه گاز در سراسر کشور پایدار است

وزیر نفت با تأکید بر صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف گاز، اعلام کرد که شبگه گاز در سراسر کشور پایدار است.

به گزارش ایسنا، جواد اوجی امروز در جریان سفر به استان خراسان رضوی و شهر تربت‌جام، در گفت و گویی تلویزیونی، گفت: امروز در این سفر روند گازرسانی در خراسان رضوی بررسی شد و اکنون خوشبختانه شبکه گاز در سراسر کشور پایدار است و تنها ۱۷ هزار مشترک در شهرستان تربت جام از نعمت گاز بی‌بهره شدند که کارکنان شرکت‌های گاز و پالایش و پخش در تلاش برای خدمت‌رسانی هستند.

وی ادامه داد: از روز گذشته (شنبه، ۲۴ دی‌ماه) هم در این شهر توزیع نفت سفید و کپسول گاز به‌صورت رایگان آغاز شده است و نزدیک به ۱۷ هزار بخاری برقی و نفتی از امروز ازسوی شرکت گاز توزیع می‌شود.

وزیر نفت تأکید کرد: در این سفر همچنین دستور تقویت انتقال گاز تربت جام از شهر فریمان یا مشهد را صادر کردم که سال آینده این مشکل رخ ندهد زیر این شهر در سرشاخه خطوط لوله انتقال گاز است.

اوجی با اشاره به گازرسانی به حدود ۳۶ هزار و ۳۶۵ روستا و هزار و ۲۲۴ شهر و نزدیک به ۴۸۰ کیلومتر خط  انتقال گاز در کشور، تصریح کرد: این شبکه‌ای بی‌نظیر در دنیاست و مصرف و توزیع گاز در این چند روز هم باتوجه به سرمای شدید مدیریت شد.

وی با قدردانی از مردم به‌دلیل مصرف بهینه گاز و صرفه‌جویی که روزانه ۲ میلیون مترمکعب به شبکه گاز کمک شد، گفت: میانگین دمای ۲۰ استان منفی بوده است.

وزیر نفت در پایان اظهار کرد: اکنون گاز خانگی کشورهای‌ ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان هم قطع شده و ترکمنستان سوآپ گاز را از روز پنجشنبه (۲۲ دی‌ماه) به ایران قطع کرد که ما به سرعت آرایش شبکه را تغییر دادیم و هیچ جا جز جنوب خراسان رضوی قطعی گاز نداشتیم.

چالش تأمین گاز در سه استان کشور

وزیر نفت افزود: شبکه سراسری انتقال گاز تاکنون پایدار بوده است، در برخی نقاط جنوب استان خراسان رضوی از شامگاه شنبه چالش ایجاد شد، اما همکاران ما در تلاش هستند و خانه‌به‌خانه می‌روند و نفت سفید، بخاری و کپسول گاز مایع (ال‌پی‌جی) توزیع می‌کنند.

اوجی روز یکشنبه در جریان سفر به استان خراسان رضوی با بیان اینکه طی روزهای اخیر میانگین دما در ۲۰ استان کشور  زیر صفر و کم‌سابقه است، اظهار کرد: با تدابیر انجام شده، تعمیرات اساسی و اقدام‌هایی در سکوهای تولید گاز، ظرفیت برداشت گاز طبیعی در این روزها افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه برداشت روزانه گاز خام حدود ۹۹۰ میلیون متر مکعب و تولید گاز شیرین خروجی از پالایشگاه‌های گازی به ۸۴۸ میلیون مترمکعب رسیده که رکوردی بی‌نظیر است، گفت: طی چند روز اخیر و با توجه به سرما در استان‌های شرقی کشور روزانه نزدیک به ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع مصرف شد که این مقدار با مصرف بهینه و همکاری مردم به‌ویژه در استان‌های شمالی ستودنی است.

وزیر نفت با بیان اینکه صرفه‌جویی در تهران طی روزهای گذشته به‌طور میانگین روزانه ۶ میلیون مترمکعب بوده که اقدامی ستودنی است، مردم همکاری دارند اما تقاضا داریم این روند تداوم یابد تا دیگر مشترکان دچار قطعی گاز نشوند، افزود: تا  عصر شنبه (۲۴ دی‌ماه) خوشبختانه در هیچ جای کشور شاهد قطعی گاز نبودیم، اما در شهرستان‌های شمال‌شرق کشور، با توجه به مصرف بالای گاز در مقایسه با پارسال، در بعضی از شهرها و روستاها در جنوب استان خراسان رضوی به علت افت فشار، با محدودیت گازرسانی روبه‌رو شدیم.

به گفته اوجی البته همکاران در شرکت ملی گاز ایران و استان‌ها موضوع را دنبال می‌کنند و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز تدابیر مطلوبی را در نظر گرفته و به‌همین منظور سوخت مایع، نفت سفید و کپسول، بخاری نفتی و برقی نیز برای مشترکان تدارک دیده شده است.

اوجی با بیا اینکه از روزهای ابتدایی که موضوع قطع گاز ترکمنستان به‌دلیل سرمای بی‌سابقه در این کشور رخ داد، واردات از این کشور متوقف شد اما با تدابیر اندیشیده شده، شبکه انتقال پایدار و مصرف مدیریت شد، گفت: در هر سه استان خراسان و استان‌های گلستان و مازندران به‌سرعت ستاد مدیریت سوخت و بحران تشکیل و با همکاری مطلوب استانداران کشور و کارکنان صنعت نفت و گاز شرایط مدیریت شد تا مردم دچار چالش نشوند.

وزیر نفت با بیان اینکه شبکه سراسری انتقال گاز تاکنون پایدار بوده است، در برخی نقاط جنوب استان خراسان رضوی از شامگاه شنبه چالش ایجاد شد، اما همکاران ما در تلاش هستند و خانه‌به‌خانه می‌روند و نفت سفید، بخاری و کپسول گاز مایع (ال‌پی‌جی) توزیع می‌کنند، تصریح کرد: باتوجه به شرایط آب و هوایی پیش‌بینی مصرف روزانه گاز در خراسان رضوی بیش از ۶۴ میلیون متر مکعب بود که با همکاری مردم در این استان، به‌طور میانگین ۲ میلیون متر مکعب صرفه‌جویی شد که ستودنی است.

اوجی اظهار کرد: کار مطلوب استاندار خراسان رضوی برگزاری نشست‌های مستمر در ستاد مدیریت سوخت و بحران بود تا با اتخاذ راهکارها مردم کم‌ترین چالش را داشته باشند، امروز نیز به اتفاق ایشان از بعضی از شهرستان‌هایی که با محدودیت گازرسانی روبه‌رو بودند به‌صورت میدانی بازدید می‌شود. طبق تصمیم‌های گرفته شده برای حل مشکل گاز جنوب خراسان رضوی توافق شد شرکت‌های ملی گاز و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای احداث خط لوله «تابش» تسریع شود تا استان‌های مربوطه از نظر فرآورده‌های نفتی در سال‌های آینده مشکلی نداشته باشند.

وی با بیان اینکه احداث خط لوله گاز به استان خراسان رضوی تقویت خواهد شد و در موضوع تولید گاز و مدیریت مصرف تصمیم‌های مطلوبی گرفته شده است، تأکید کرد: سازمان راهداری و پلیس راهور در این مدت تلاش‌های زیادی داشتند و امید می‌رود تسهیل تردد نفتکش‌های جاده‌پیمای سوخت برای نیروگاه‌های تولید برق را نیز در اولویت قرار دهند.

وزیر نفت اظهار کرد: خوشبختانه امسال مشوق‌های خوبی در دولت مصوب شد که هر مشترک که مصرف گاز خود را یک درصد کاهش دهد، سه درصد تخفیف بگیرد و از سوی دیگر مشترکانی که خارج از الگو، مصرف می‌کنند اخطار بگیرند و حتی گازشان قطع و در قبوض نیز جرایم برایشان اعمال شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۵ ۱۵:۳۹

شبکه که بله. گاز توش هست ؟