• دوشنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401111007457
  • خبرنگار : 71631

ماجرای لوستر منحصربه‌فردی که میلیون‌ها پوند می‌ارزد

ماجرای لوستر منحصربه‌فردی که میلیون‌ها پوند می‌ارزد

حدس و گمان گاهی اوقات جواب می‌دهد، دست کم برای یک نقاش انگلستانی که این طور بوده است. او یکی از آثار هنری نابغه مجسمه‌سازی را در یک فروشگاه عتیقه فروشی شناسایی کرد و حالا می‌تواند آن را به قیمت میلیون‌ها پوند به فروش برساند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، «جان کراکستون»‌ نقاش اهل انگلستان برای خرید لوستر عجیب و غریبی که گمان می‌کرد یکی از آثار «آلبرتو جاکومتی»، مجسمه‌ساز مشهور سوئیسی باشد ۲۵۰ پوند پرداخت کرد. حالا قیمت همان لوستر که در دهه ۴۰ میلادی خلق شده است، ممکن است در چند هفته آینده در حراجی کریستیز تا ۷ میلیون پوند برسد. آثار هنری «جاکومتی»‌ گران‌ترین مجسمه‌ها در حراجی محسوب می‌شوند و آثار هنر او اغلب رکورد فروش را جا به جا می‌کنند.

ارزش این لوستر بین ۱.۵ میلیون پوند تا ۲.۵ میلیون پوند برآورد شده است، اما «میشل مک‌مولان»‌، کارشناس حراجی کریستیز معتقد است این برآوردها برای چنین لوستر ارزشمندی که به شدت کمیاب است یک تخمین محافظه‌کارانه است. «مک مولان»‌ بیان کرد: «بازار فروش آثار آلبرتو و برادرش دیه‌گو جاکومتی از هر زمان دیگری قدرتمندتر شده است،‌ چراکه یکی از لوسترهای جاکومتی در سال ۲۰۱۸ به قیمت ۷,۶۰۲,۴۰۰ پوند فروخته شد.»

ماجرای لوستر منحصربه‌فردی که میلیون‌ها پوند می‌ارزد
آلبرتو جاکومتی

هنگامی که «کراکستون» برای نخستین‌بار در دهه ۶۰ میلادی این لوستر منحصر به فرد را در مغازه‌ای در خیابان مریلبون مشاهده کرد، معتقد بود که این لوستر توسط دوست فقیدش و مجموعه‌دار هنری «پیتر واتسون»‌ سفارش داده شده است. کراکستون  که در سال ۲۰۰۹ درگذشت با اطمینان از خرید خود، آن را به مدت ۵۰ سال در خانه خود در شمال لندن آویزان کرد.

از ارزش زیبایی شناختی این لوستر که بگذریم، این اثر هنری زمانی در سالن دفتر ناحیه بلومزبری مجله «هورایزن»‌، مجله فرهنگی که اکنون تعطیل شده است نیز استفاده می‌شد. این مجله فرهنگی توسط «واتسون»‌ و «سریل کانلی‌»‌ در سال ۱۹۳۹ راه‌اندازی شد و آثار تحسین‌شده اشخاصی همچون «دیلن توماس» و «جوروج اورول»‌ را چاپ می‌کرد.

واتسون که ثروت خانوادگی را به ارث برده بود، در زمان زندگی در پاریس مجموعه ارزشمندی از آثار هنری مدرن و سوررئالیستی را جمع‌آوری کرد. هنگامی که در طول جنگ جهانی دوم به لندن بازگشت، به سرمایه‌گذاری در استعدادهای بریتانیایی مانند هنری مور، لوسیان فروید و کراکستون روی آورد. او لوستر  رادر سفر برگشت به اروپا در سال ۱۹۴۶ یا ۱۹۴۷ به جاکومتی سفارش داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha