• سه‌شنبه / ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401111108665
  • خبرنگار : 71282

بیشترین دستمزد دریافتی متعلق به کارگر "دروگر غلات"

بیشترین دستمزد دریافتی متعلق به کارگر "دروگر غلات"

بر اساس یافته‌های یک پژوهش، کارگران دروگر غلات و نشاکار بیشترین دستمزد روزانه مشاغل منتخب کشاورزی در سال گذشته را دریافت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، جایگاه بخش کشاورزی به عنوان موتور محرک رشد و توسعه اقتصادی در ساختار شهری و روستایی از جمله موضوعاتی است که همواره مورد بحث و اظهارنظر کارشناسان بوده است.

بررسی روند توسعه‌ کشورهای مختلف حاکی از آن است که توسعه‌ بخش کشاورزی به ‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی و یا حتی فراتر از آن به‌عنوان پیش ‌نیاز ضروری برای تحقق توسعه پایدار کشور امری حیاتی است.

به اعتقاد کارشناسان بدون برداشتن موانع توسعه در این بخش، نمی‌توان انتظار داشت سایر بخش‌ها از جمله بخش صنعت به شکوفایی و توسعه دست یابند.

کشاورزی دانش و هنر کشت و پرورش گیاهان به منظور به دست آوردن محصول است. علیرغم آنکه کشاورزی متمرکز مبتنی بر کشت تک محصولی بیشترین خروجی در قرن ۲۱ را به خود اختصاص داده اما زندگی نزدیک به ۲ میلیارد انسان همچنان به کشاورزی معیشتی وابسته است.

مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی از وضعیت دستمزد نیروی انسانی شاغل در بخش کشاورزی، به کمترین و بیشترین میزان دستمزد روزانه کارگران ۷ شغل منتخب بخش کشاورزی اعم از میوه چین، دروگر غلات، نشاکار، وجین کار و تنک‌کار، نهرکش و مرزبند، بیل زن زمین زراعی و بیل زن باغ پرداخته است.

بیشترین دستمزد دریافتی متعلق به کارگر "دروگر غلات"

دستمزد کارگران کشاورزی شامل وجه نقد بوده و در مواردی که به جای تمام یا قسمتی از آن غذا یا سهمی از محصول داده شده باشد، ارزش ریالی آن به قیمت روز پرداخت، برآورد و به وجه نقد اضافه می‌شود.

بررسی متوسط دستمزد روزانه کارگران در مشاغل منتخب بخش کشاورزی در مناطق روستایی نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کارگران دروگر غلات و پس از آن نشاکار بیشترین دستمزد روزانه را در مقایسه با دیگر مشاغل بخش کشاورزی دریافت کرده‌اند. کمترین دستمزد دریافتی متعلق به کارگران وجین کار و تنک‌کار بوده و دستمزد زنان وجین کار در سال گذشته بیش از مردان بوده است.

بیشترین دستمزد دریافتی متعلق به کارگر "دروگر غلات"

بررسی نتایج این طرح نشان می دهد که در سال ۱۴۰۰ بیشترین و کمترین متوسط دستمزد روزانه مشاغل منتخب کشاورزی در میان مردان به کارگر "دروگر غلات" با رقم ۲۵۴۴۰۵ تومان و کارگر "وجین کار و تنک کار" با رقم ۱۶۰۵۸۵ تومان اختصاص داشته است.

به گزارش ایسنا، بیشترین و کمترین دستمزد روزانه در بین زنان طی سال گذشته نیز به ترتیب مربوط به کارگر "وجین کار و تنک کار" با ۱۸۸۴۴۸ تومان و کارگر "میوه چین" با۱۴۲۳۱۴ تومان اختصاص دارد. این گزارش نشان می‌دهد که دستمزد روزانه کارگران ۷ شغل منتخب بخش کشاورزی در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha