• شنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1401112921649
  • خبرنگار : 71668

گفت‌وگوی ایسنا با بازدیدکنندگان نمایشگاه تجسمی فجر

کسی برای تفریح اینجا نیامده است

کسی برای تفریح اینجا نیامده است

جشنواره تجسمی فجر جمعه ـ ۲۸ بهمن ماه ـ به کار خود پایان داد. جشنواره‌ای نوپاتر از دیگر جشنواره‌های فجر، که به همان آرامی روشن شدن چراغش، به دور از جنجال و هیاهو به کار خود پایان داد.

نمایشگاه پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از هفتم بهمن ماه کار خود را آغاز کرده بود و روز گذشته، پس از ۲۱ روز برپایی، به ایستگاه پایانی خود رسید.

خبرنگار ایسنا به منظور آخرین بازدید از این رویداد هنری، در شرایطی که بسیاری از نگاه‌ها به آغاز جشنواره موسیقی معطوف شده بود، در مکان برگزاری حاضر شد تا آخرین روایت از نمایشگاه را در آخرین روز، با تمرکز بر گفت‌وگو با بازدیدکنندگان بنویسد.

آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل این مشاهدات است:

جمعه ظهر، در آخرین ساعات پایانی برگزاری نمایشگاه تجسمی فجر، وارد موسسه فرهنگی هنری صبا و مشغول تماشای ۴۴۰ اثر روی دیوارها شدم.

موضوع این جشنواره آزاد اعلام شده بود و به تبع آن، تنوع چشم‌گیری در آثار دیده می‌شد. با این همه شاید بتوان گفت، در رشته کارتون و کاریکاتور بیشتر به موضوعات سیاسی یا ورزش و به طور خاص فوتبال پرداخته شده بود. در رشته نگارگری نیز موضوع آثار بیشتر حول محور «گل و مرغ»، «سیمرغ»، «قاب قرآنی» و «تذهیب» می گذشت.

کسی برای تفریح اینجا نیامده است

پس از تماشای آثار، تلاش کردم در گفت‌وگویی با بازدیدکنندگان حاضر در نمایشگاه، نظرات مردمی درباره پانزدهمین جشنواره تجسمی فجر را جویا شوم.

در این میان مردی که خودش هم در حوزه هنرهای تجسمی فعالیت دارد، می‌گوید: به نظر من کیفیت آثار امسال بهتر شده و می‌توان گفت کارها پخته شده و هویت پیدا کرده است.
او درباره مشاهداتش از نمایشگاه تجسمی فجر در سال‌های گذشته، یادآور می‌شود: سال‌های قبل کارها بیشتر در سبک غربی، اکسپرسیونیسم یا امپرسیونیسم بود و فرم دقیقی دیده نمی‌شد و رنگ‌ها قابل شناسایی نبود.
او رویکرد داوران جشنواره‌های گذشته را مسبب این اتفاق می‌داند و می‌گوید: این سبک، بهانه‌ای شده بود تا چنین آثاری به اسم مدرنیته به جشنواره راه پیدا کنند.
او درباره سبک مورد علاقه‌اش بیان می‌کند: برای من هویت در کار مهم است و دوست دارم کارها تقلیدی نباشد. البته به مینیاتور علاقه بیشتری دارم.

کسی برای تفریح اینجا نیامده است

در ادامه سراغ دختر و پسر جوانی می‌روم که در حال تماشای آثار تصویرسازی هستند. دختر که دانشجوی رشته مالکیت فکری است و برای پایان‌نامه‌اش به نمایشگاه آمده است، می‌گوید: دفعه اولی است که به این نمایشگاه می‌آیم و بعضی از کارها توجهم را جلب کرد.
او در ادامه بیان می‌کند: از آنجا که در حوزه هنرهای مفهومی مشغول به کار هستم، بیشتر این سبک را می‌پسندم.

پسر هم می‌گوید: امسال برای کمک کردن در پایان‌نامه دوستم، به اینجا می‌آیم اما چند سال پیش هم تجربه حضور در این فضا را داشتم.
او درباره کیفیت آثار می‌گوید: احساس می‌کنم شاید امسال همه افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، آثارشان را برای جشنواره ارسال نکرده‌اند اما با این وجود جشنواره تهی از معنا نیست و بعضی از کارها از کیفیت قابل قبولی برخوردارند.

کسی برای تفریح اینجا نیامده است

در ادامه بازدید از نمایشگاه جشنواره تجسمی فجر، فردی که در بخش پژوهشی این جشنواره مشغول به کار است، می‌گوید: به نظرم نمایشگاه از سال‌های گذشته بهتر شده و تکلیفش با خودش روشن‌تر شده است؛ زیرا وقتی پسوند فجر برای این نمایشگاه به کار گرفته می‌شود، باید ربطی به دهه فجر داشته باشد. می‌توانم بگویم در چند سال اخیر، آثار هیچ ربطی به جشنواره نداشتند اما امسال مخاطب می‌داند کارهایی که قرار است ببیند مرتبط با دهه فجر است.
او با اشاره به اینکه عده‌ای جشنواره را تحریم کرده بودند، بیان می‌کند: با این وجود، کیفیت آثار خوب بود و در بخش عکس و تصویرسازی قوی‌تر عمل کرده بود. از نقاشی، خیلی خبری نیست. خوش‌نویسی در حد کیفی معمولی و حوزه هنرهای سنتی، تکرار مکررات گذشته است.
او در پاسخ به این سوال که آیا اینکه آثار جشنواره باید ربطی به دهه فجر داشته باشد را در رشته‌های دیگر نیز ملزم می‌داند، می‌گوید: یک کشور می‌تواند چندین جشنواره به مناسبت‌های مختلف داشته باشد اما وقتی فلسفه شکل‌گیری این نمایشگاه، دهه فجر است باید آثار در حوزه‌های دیگر سینما، تئاتر و موسیقی نیز با انقلاب اسلامی مرتبط باشد.
او سپس از اینکه کارها نسبت به دوره‌های پیش، شعارزده نبودند، ابراز خرسندی می‌کند و می‌گوید: شعارزدگی یک مدت خیلی اذیت‌کننده بود اما تا اینجا که آثار را دیدم، شاید فقط یک اثر شعارزده به چشمم خورد.

کسی برای تفریح اینجا نیامده است

گفت‌وگوی پایانی‌مان با یک دانشجوی رشته کامپیوتر است که اولین تجربه حضورش در نمایشگاه را می‌گذراند. او می‌گوید: آثار رشته نقاشی خیلی خوب بود ولی من اینطور فکر می‌کنم که اگر کسی تصور و سررشته‌ای از هنر نداشته باشد، فهم آثار برایش دشوار خواهد بود.

در این زمینه بخوانید:

اینجا با عزت‌الله انتظامی هم شوخی می‌کنند

گویی که پرت شده‌ای به زمان حافظ و سعدی

به گزارش ایسنا، نمایشگاه پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که از هفتم بهمن ماه جاری در فرهنگستان هنر برپا شد، آثار منتخب هنرمندان حاضر در رشته‌های نگارگری، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، طراحی گرافیک، حجم، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور را روی دیوار برد.

قرار است مراسم اختتامیه پنجم اسفند ماه در تالار وحدت برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۹ ۱۳:۰۲

این جشنواره باید هم داورش همین باشد، بازدیدکننده اش همین باشد، گزارشگرش هم همین باشد.