• جمعه / ۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1401120503263
  • خبرنگار : 71451

آینده‌نگری امام خمینی (ره) درباره سپاه و چند واقعیت

آینده‌نگری امام خمینی (ره) درباره سپاه و چند واقعیت

امروز سوم شعبان سالروز ولادت امام حسین است. این روز به نام روز پاسدار نامگذاری شده است. بر همین مبنا مروری  بر رسالت تاریخی سپاه داریم.

به گزارش ایسنا، مذهب تشیعی که امام حسین (ع) آن را در روز عاشورا به رنگ سرخ درآورد موجب شد تا انسان‌هایی از او و ایثارش الگو بگیرند تا در زمان‌هایی که ظلم و باطل می‌خواهند به ملت یا عقیده‌ای چنگ‌اندازی کند، سینه‌ سپر کنند و با مقاومت و شهادت خود اجازه ندهند ارزش‌های الهی کمرنگ یا از صحنه روزگار محو شوند. خون امام حسین(ع) نه فقط اسلام ناب محمدی را ریشه‌دار کرد بلکه، انقلاب اسلامی ایران را هم به درختی تناور و پر شاخ و برگ تبدیل کرد که شکوهش برای دیگر کشورهای جهان اسلام سایه آرامش بوده و هست.

نکته‌ای که باید به خاطر داشت این‌ است که پایان هشت سال دفاع مقدس مانند عاشورا هیچ‌گاه در دل تاریخ گم نشد و همچنان ادامه یافت و از پس این استمرار تاریخی، تفکر و ایمانی که محصول خلوص و فداکاری رزمندگان بود بار دیگر بازآفرینی شد.

امروز سوم شعبان سالروز ولادت امام حسین است. این روز به نام روز پاسدار نامگذاری شده است. بر همین مبنا مروری  بر رسالت تاریخی سپاه داریم.

براساس قانون، یکی از نقش‌های مهم و حیاتی سپاه، مبارزه و مقابله با جریان‌های برانداز است. فعالیت این جریان‌ها به ویژه در سال‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی به اوج رسید. گروه‌هایی چون سازمان مجاهدین خلق (منافقان) چریک‌های فدایی اکثریت و اقلیت، حزب دموکرات، ‌کومله، حزب خلق مسلمان، احزاب خلق بلوچ، ترکمن، غرب و حزب توده، آن چنان تحرکاتی علیه انقلاب اسلامی شروع کرده بودند که اگر این تحرکات در هر کشور دیگری به وقوع می‌پیوست، کوچک‌ترین پیامد آن کشتار وسیع مردم و ساقط شدن دولت بود؛ اما با حماسه‌آفرینی یک نیروی الهی به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تمام این جریان‌ها به تاریخ پیوستند برخی شهرهای استان‌های، کردستان، آذربایجان‌غربی، مازندران‌ و سیستان و بلوچستان‌ به این رشادها شهادت می‌دهند.

یکی دیگر از وظایف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حفاظت از شخصیت‌های کشوری از جمله مقامات اجرای و دینی است و این نیرو از اوایل انقلاب اسلامی این کار خطیر را بر عهده دارد.

پس از ترورهای سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۲، سپاه کارنامه درخشانی از خود در بحث حفاظت از سرمایه‌های انسانی برجای گذاشت. در واقع با دستور حضرت امام خمینی(ره) بود که سپاه وارد فاز دفاع از مسئولان شد. حضرت امام در واگذاری این وظیفه مهم به سپاه فرمودند: «پاسداران انقلاب و رؤسای آنان مؤظفند از این شخصیت‌های ارزنده انقلابی حفاظت کنند و رفت آمدهای مشکوک را تحت نظر بگیرند.»

امام (ره) توطئه‌های دشمنان به ویژه منافقان و سایر گروه‌های ضدانقلاب را به خوبی پیش‌بینی کرده بود. یکی از گروه‌ها، گروه معروف «فرقان» بود که جنایت‌های زیادی در ترور مسئولان کشور مرتکب شده بود. سردار شهید محمد بروجردی که بعدها به «مسیح کردستان» معروف شد در ماجرای پرونده این گروه خدمات بسیاری ارائه کرد.

ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که سپاه مجموعاً در سال ۱۳۶۵، ۱۲۰ فروند قایق تندرو از جمله قایق‌های سوئدی ۱۳ متری برای عملیات چریکی در خلیج فارس در اختیار داشت. در صورتی که آمریکا حداقل از ۵۰ فروند ناو هواپیمابر و ناوچه جنگی مجهز به آخرین سیستم‌های دفاعی و هجومی بهره می‌برد.

آمریکا در سال ۱۳۶۶ سکوهای نفتی ایران را هدف حملات خودشان قرار داد. البته این کار آمریکا در ۲۴ مهر ۶۶ یک حماقت بزرگ بود چون منجر به بزرگترین بحران اقتصادی جهان بعد از فروپاشی سال ۱۹۲۹ شد.

رشادت‌های سپاه در مرزهای دریایی و به ویژه در بحث حفاظت از منافق حیاتی کشور آنچنان است که اشاره به آن در این مقال امکانپذیر نیست و مطالب مطروحه قطره‌ای از دریای بیکران حماسه‌آفرینی‌های این نهاد انقلابی در دوران دفاع مقدس محسوب می‌شود.

اغراق نیست اگر آغاز تحولات منجر به ساخت و پیشرفت در عرصه‌های مختلف موشکی را با سردار شهید حسن تهرانی‌مقدم همزمان بدانیم. در حالی که ایران در زمان طاغوت نمی‌توانست کوچک‌ترین سلاحی تولید کند اما امروزه تجهیزاتی نظیر موشک‌های ماهواره‌بر و دوربرد و همچنین قایق‌های پرنده توسط ایران تولید می‌شود که سپاه را به یک نیروی راهبردی و استراتژیک تبدیل کرده‌ است که بخش مهمی از آن مدیون تلاش‌های شهید حسن تهرانی‌مقدم است.

در واقع اقدامات منجر به کسب قدرت موشکی توسط ایران با فداکاری غیورمردان تیپ موشکی سپاه همراه بوده است. حسن تهرانی‌مقدم برای موفقیت در این راه فرماندهی آتش‌های پشتیبانی سپاه، توپخانه سپاه و تشکیل تیپ موشکی سپاه را به طور متوالی در روزگار تحریم و حداقل امکانات نظامی طی کرد.

اولین بار در عملیات طریق‌القدس (آزادسازی بستان) که روز هشتم آذر ۱۳۶۰ انجام شد، تطابق آتش‌های خمپاره روی پل «سابله» متمرکز، و باعث شکست و عقب‌نشینی نیروهای دشمن شد و سپاه برای نخستین بار شیرینی موفقیت فرماندهی آتش‌های پشتیبانی خود را حس کرد. عملیات بزرگ و غرورانگیز فتح‌المبین در اولین روزهای سال ۱۳۶۱ رقم خورد و دشمن متجاوز بعثی از بخش اعظم مناطق اشغال شده خوزستان بیرون رانده شد. فرماندهی آتش‌های پشتیبانی در این عملیات هم، خوش درخشید.

سی‌ام فروردین ماه ۱۳۶۱ که ‌رحیم صفوی(سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی)، در پایگاه گلف اهواز (محل قرارگاه مرکزی کربلا) طی حکمی حسن تهرانی‌مقدم را به عنوان مسئول تطبیق آتش‌های توپخانه و خمپاره‌های سپاه به فرماندهان قرارگاه‌های قدس، نصر، فجر و منطقه ۸ معرفی کرد، طهرانی‌مقدم در مدت کوتاه توانسته بود با تعداد محدودی از نیروهای سپاه، آتش‌های پشتیبانی را سر و سامان بدهد که فصل جدیدی برایش گشوده شد.

توپخانه سپاه، روز به روز توسعه پیدا می‌کرد و خودش را در جنگ بیش از پیش نشان می‌داد. دیگر عملیاتی بدون پشتیبانی توپخانه انجام نمی‌گرفت. توپخانه از یگان‌های موثر و مهم سپاه، در جنگ نقش آفرینی می‌کرد و حرفی برای گفتن داشت.

وقتی قرار شد یک گروه سی چهل نفره از بچه‌های زبده و کاربلد توپخانه برای فراگیری نحوه کار با موشک «اسکاد بی» به سوریه بروند، افق جدید پیش روی بچه‌های موشکی گشوده شد. یعنی تشکیل تیپ موشکی در دل توپخانه سپاه.

با وجود تحریم ورود انوع مواد اولیه به داخل کشورمان در زمان جنگ تحمیلی که هنوز هم ادامه دارد، پاسداران انقلاب اسلامی با بهره‌مندی از رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) و همچنین بکارگیری دانش فنی بومی و اعتماد به جوانان راهی را بنا نهادند که امروزه وزنه چانه‌زنی کشورمان را در مقابله با زیاده‌خواهی‌های دشمنان به شدت تقویت و سنگین کرده است.

امام راحل از بدو تأسیس سپاه و در زمان هشت سال جنگ تحمیلی نقش سپاه را به‌ عنوان نیرویی نظامی - فرهنگی در انقلاب اسلامی، خطیر قلمداد کردند و امروز شاهد آن هستیم که نگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی به بار نشسته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۵ ۱۱:۱۷

اینکه اقتصادیک کشورثروتمندبه دست نظامیان بیافته،هیچ افتخاری نداره"

avatar
۱۴۰۱-۱۲-۰۶ ۰۱:۵۶

اساسا هیچ کشوری بدون قدرت نظامی هیچ قدرتی ندارد .نظر شما اگر مغرضانه نباشد یقینا ساده لوحانه است.تاریخ عبرت انسانهاست.