• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402012814377
  • خبرنگار : 71049

یک کارشناس مسایل منطقه مطرح کرد

پذیرش سوریه در اتحادیه عرب؛ پذیرش محور مقاومت و انزوای اسراییل

پذیرش سوریه در اتحادیه عرب؛ پذیرش محور مقاومت و انزوای اسراییل

یک کارشناس مسایل منطقه گفت: کشورهای عربی منطقه به لحاظ سیاسی پذیرفتند که سوریه نقش مهمی در تحولات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی دارد و پذیرش سوریه البته به نوعی پذیرش محور مقاومت و بازگشت به انزوای اسراییل خواهد بود.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به دعوت رسمی ملک سلمان پادشاه عربستان از بشار اسد رییس جمهور سوریه برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در ریاض در ۲۹ اردیبهشت گفت: این دعوت نشان می‌دهد که آنها به این نتیجه رسیدند که سوریه بعد از ۱۲ سال توانسته از بحران نفس‌گیر داخلی خارج شود. بازگشت سوریه به اتحادیه عرب که عضویتش در ۲۰۱۱ موقتا تعلیق شد به معنای بازیافتن نقش سوریه در منطقه تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه اغلب کشورهای عرب در بحران سوریه نقش تخریبی ایفا کردند و تلاش کردند دولت بشار را سرنگون کنند افزود: با توجه به ناکامی این کشورها در شکست سوریه اما این کشور توانست بعد از ۱۲ سال از بحران خارج شود.

این کارشناس مسایل منطقه اظهار کرد: یک سلسله اتفاقات در ماه‌های اخیر رخ داد که در پی آنها امروز شاهد تحولاتی از جمله نزدیکی دوباره کشورهای عرب منطقه به سوریه هستیم. نخست توافق ایران و عربستان در پکن بود که موجب شد عربستان در سیاست های تهاجمی خود نسبت به ایران و محور مقاومت تغییر نظر دهد و الان کشورهای عرب به ویژه عربستان به این نتیجه رسیدند که همسویی با آمریکا نتیجه‌ و دستاوردی برای کشورهای عرب نخواهد داشت و عربستان و برخی کشورهای منطقه به سمت چین، روسیه و ایران متمایل شدند و این یک تغییر در نگاه استراتژیک کشورهای عرب نسبت به رخدادهای منطقه است.

هانی‌زاده گفت: تحول دیگر شرایط در اراضی اشغالی و بحران اسراییل طی هفته‌های اخیر است. این تحولات کشورهای عربی را بر آن داشته تا در سیاست‌های خود تجدید نظر کند. اسراییل با بحران داخلی و منطقه‌ای مواجه شده و تلقی کشورهای عربی این است که ممکن است این رژیم وارد چرخه فروپاشی شود و قبل از آن، آنها درصدد بازسازی حیثیت خود هستند چون اینها در عادی سازی رابطه با اسراییل دچار شتاب‌زدگی شدند.

این کارشناس مسایل منطقه در ادامه با تاکید بر اینکه نشست ریاض آبستن تحولات و اتفاقات قابل توجه و متفاوتی خواهد بود، تصریح کرد: احتمال دارد احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب که وابستگی شدیدی به اسراییل دارد برکنار شود و یک دبیرکل جدید با نگرش جدید انتخاب شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد نشان می‌دهد کشورهای عربی به طور جدی در پی بازسازی حیثیت و دوری استراتژیک از اسراییل هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha