• یکشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402020300870
  • خبرنگار : 71619

معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان شرقی:

تعیین حریم «ربع رشیدی» و مرمت ۲۲ بنا در آذربایجان شرقی

تعیین حریم «ربع رشیدی» و مرمت ۲۲ بنا در آذربایجان شرقی
محوطه باستانی «ربع رشیدی» در آذربایجان شرقی

معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان شرقی از ادامه کاوش‌های باستان‌شناسی در «ربع رشیدی»، تعیین حریم این محوطه باستانی و مرمت ۲۴ بنای تاریخی دیگر این استان خبر داد.

وحید نواداد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که پرونده تعیین حریم «کارخانه چرم‌سازی خسروی»، «روستای تاریخی کندوان اسکو»، «حمام تاریخی آغچه ریش چارا ویماق» و «تپه دو برادران مراغه» تهیه شده است که با توجه به تشکیل نشدن جلسه شورای حریم از سال گذشته، همچنان معطل مصوبه حریم هستند، افزود: تعیین حریم «کول تپه هادی شهر»، ادامه کاوش‌های باستان‌شناسی در «اوجان» و «ربع رشیدی» تبریز و تعیین حریم محوطه‌ها و تپه‌های تاریخی واقع در محدوده‌های شهری از جمله برنامه‌های میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ است.

او افزود: متن قرآن به دست‌خط استاد شهریار، متن دست‌خط شعر علی ای همای رحمت استاد شهریار، ۱۰ مورد از اشیای موزه دانشگاه تبریز، شیر سنگی ورزقان، قبر صندوقی مسجد جامع تسوج و اسب سنگی ورزقان از جمله آثار منقولی هستند که امسال ثبت ملی می‌شوند.

نواداد همچنین گفت: در حوزه آثار غیرمنقول، بناهای واجد ارزشی در بافت مطالعه شده شهرهای تبریز و مراغه، «خانه توکلی اُسکو»، «خانه افتخاری خسروشاه» و «خانه ابوالقاسم جوان»، «خانه ارزرومی»، «خانه جورابچیان»، «خانه آتشبار»، «حمام خان»،   «قبرستان امامیه»، «مسجد حسن درزی» در تبریز، «کاروانسرای روستای لار» در شبستر، «مهمان‌خانه روستای قره جه محمد مرند»، «حمام ممقان» و «مقبره پیرسلطان هوراند» از جمله آثاری هستند که باید در سال ۱۴۰۲ به ثبت برسند.

معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان شرقی ادامه داد: آیین‌ها و آداب و رسوم در حوزه مردم‌شناسی استان، هنر مکتب تبریز، فنون تهیه و کاشت سبزی در اراضی حکم‌آباد تبریز و مکتب موسیقی تبریز از جمله آثار ناملموسی هستند که امسال در اولویت ثبت قرار دارند. همچنین قصد داریم درختان کهنسال و آبشارهای شناسایی شده در سطح استان را به عنوان میراث طبیعی آذربایجان شرقی به ثبت برسانیم.

نواداد درباره آثار و بناهای آذربایجان شرقی که قرار است در سال ۱۴۰۲ با اولویت مرمت شوند، گفت: «کلیسای سهرل شبستر»، «مسجد قانلی»، «مسجد جامع تسوج»، «ربع رشیدی»، «خانه کلانتر تبریز»، «حمام آذرشهر»،   «روستای حیله‌ور»، «خانه پدری استاد شهریار» در بستان آباد، «خانه سیف‌العلما بناب»، «دبیرستان فرودسی» در تبریز، «ارگ علیشاه»، «موزه آذربایجان»، «موزه عصر آهن تبریز»، «قلعه بابک کلیبر»، «مسجد جامع مرند»، «خانه عطایی اهر»، «مسجد ترک» و «امام‌زاده کندوان» در میانه، «خانه فتح‌الله یف» تبریز، «پل‌دختر» و «قلعه دختر» در میانه، «مسجد ضریر» و «کلیسای هوانس» در مراغه و «مسجد حاج غفار» در تبریز از جمله آثار بناهایی هستند که قصد داریم امسال اقدامات مرمتی در آن‌ها انجام دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۳ ۲۲:۱۴

چرا به بی توجهی حاکميت به اثار باستانی آذربایجان اینقدر بی تفاوت هستید؟ این آثار اگر در کویر بود کل پول کشور را برای حفظ و احیای آن خرج میکردند