• چهارشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1402020602669
  • خبرنگار : 71667

مهم‌ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور چیست؟

مهم‌ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور چیست؟

پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها (FTTH)، مهم‌ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور است و به گفته وزیر ارتباطات این پروژه زیرساخت توسعه کشور در دهه‌های آینده بوده و همه باید برای تحقق آن تلاش کنیم.

به گزارش ایسنا، فیبر نوری اکنون بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در جهان را تشکیل داده است؛ فناوری اصلی که طی سال‌های گذشته در بخش ارتباطات ثابت ایران کمتر به کار گرفته شده بود، اما در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.

شبکه زیرساخت کشور با سرمایه‌گذاری دولت، بیش از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمان‌های مسکونی و تجاری کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه به‌رغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوری‌های جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.

این در حالی است که بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب‌وکارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت‌ برثانیه به پهن‌باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب‌وکار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن‌باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل گیرد.

در همین رابطه، عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - در نشست با مدیران اپراتورهای فعال در پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها(FTTH)، با اشاره به اینکه این پروژه مهم‌ترین پروژه زیرساخت ارتباطی کشور است، گفت: این پروژه زیرساخت توسعه کشور در دهه های آینده است و همه باید برای تحقق آن تلاش کنیم.

وی با اشاره به اینکه این پروژه اولویت نخست سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات است، افزود: هر مشکل و نارسایی در مسیر انجام این پروژه باشد به صورت روزانه از طریق مجری طرح و مدیران سازمان تنظیم مقررات و در صورت نیاز اینجانب به عنوان وزیر ارتباطات پیگیری و رفع می شود.

وزیر ارتباطات به تبصره‌های قانون بودجه و مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات برای مشوق های اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: بر همین اساس وزیر کشور نیز به تمامی استانداران و شهرداری های کشور برای همکاری با این پروژه دستورالعملی را ابلاغ کرده است.

وی به عدم اطلاع مردم نسبت به انجام این پروژه و مزایای آن اشاره کرد و افزود: اپراتورهای فعال در این پروژه باید نسبت به اطلاع رسانی انجام این پروژه و مزایای آن برای مردم اقدام کنند.

زارع پور در پاسخ به موضوع تامین مالی که از طرف برخی از مدیران اپراتورها مطرح شد نیز با اشاره به راه اندازی صندوق این پروژه بر اساس قانون بودجه سال جاری، گفت: با تصویب آیین نامه این حساب و واریز سهم هزار میلیارد تومانی وزارت ارتباطات و بخشی از حق السهم دولت از درآمد اپراتورها، مشکلی از نظر تامین مالی این پروژه در سال جاری وجود ندارد و با این مکانیزم ها این مشکل حل می شود.

وی تاکید کرد که باید با یک کار جهادی تا پایان سال جاری ۱۰ میلیون خانوار و کسب و کار تحت پوشش فیبرنوری قرار گیرند.

وزیر ارتباطات از مدیران اپراتورهای فعال در این پروژه خواست برنامه خود برای اتصال مدارس و دانشگاه‌ها به شبکه فیبرنوری را ارائه و تا پایان شهریور ماه این کار در شهرهای تحت پوشش انجام شود.

بر اساس همین گزارش، در ابتدای این نشست صادق عباسی شاهکوه - مجری طرح شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها گزارشی از روند انجام کار ارائه کرد. همچنین مدیران اپراتورهای فعال در این پروژه نیز گزارشی از پیشرفت پروژه در شهرهای محوله به خود ارائه داشتند و در ادامه به موضوعاتی مانند، حمایت ها و تامین مالی پروژه، مشکلات واردات تجهیزات، تعرفه های مراکز استان ها، افزایش هزینه های ارزی و اصلاح مشوق های موجود اشاره کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۹ ۰۸:۱۸

ایسنا بی زحمت پیگیر روند ایجاد فیبرنوری در تهران و واگذاری اینترنت پرسرعت FTTH در تهران باشید. هیچ تحرک خاصی در سطح شهر نیست . نه کنده کاری خاصی و نه مرکزمخابراتی خاصی که خط پرسرعت واگذار کند. به نظر یک ژست تبلیغاتی است