• شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402042415249
  • خبرنگار : 71461

در دومین همایش ملی بنیاد سادات عنوان شد:

هیئت‌های مذهبی می‌توانند مبلّغ گسترش فرهنگ سادات باشند

هیئت‌های مذهبی می‌توانند مبلّغ گسترش فرهنگ سادات باشند

دومین گردهمایی ملی بنیاد سادات با حضور رؤساء و دبیران بنیاد سادات در استانها، برخی مدیران تشکل های فعال مرتبط و خیرین برگزار شد.

به گزارش ایسنا، دومین همایش سراسری بنیاد سادات امروز شنبه(۲۴ تیرماه) در مجتمع آموزشی آدینه برگزار شد.

در ابتدای این همایش حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: موضوع سادات بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به وجود آمد و به آن پرداخته شد اما باید بیشتر بر روی این موضوع کار شود چرا که سیره عصمت و طهارت ائمه (ع) می‌تواند برای مسلمانان سازنده باشد.

وی افزود: در شرایطی که دنیای غرب و جبهه استکبار در پی ضربه زدن به دین اسلام هستند و عده‌ای فریب خورده و کینه توز به کتاب مقدس ما توهین می‌کنند لازم است تا این گونه جریانات مثل سادات را در جهان اسلام تقویت کنیم.

حجت الاسلام تقوی اظهار کرد: مسئله سادات یک موضوع پرجاذبه‌ای است چرا که مردم به خاندان پیغمبر(ص) علاقه‌مند هستند بنابراین در مقوله فرهنگی اگر بخواهیم موضوعی را تبدیل به فرهنگ کنیم باید عمومی شود، به شرطی که کار را مدیریت کنیم و بر روی آن سرمایه‌گذاری کنیم.

نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز هیئت‌های مذهبی برای گسترش فرهنگ سادات می‌توانند مبلغ شوند و همچنین از همه هسته‌های قرآنی در کشور می‌توانیم در این مسیر استفاده کنیم. بنیاد سادات باید این زمینه‌ها و تشکل‌ها را شناسایی کند و به عنوان بازوی محرک خود از آن استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: موضوع اهل بیت(ع) و ذریه پیامبر(ع) از موضوعاتی است که در قرآن و سنت مورد توجه قرار گرفته است و هیچ فرقه‌ای از فرق اسلامی نیست که منکر دوستی و محبت اهل بیت (ع) باشد. باید بدانیم روزی که امام زمان (عج) ظهور کند کسانی که به استقبال ایشان می‌روند فرزندان صدیقه طاهره و سادات مکرم هستند.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم دین‌مان کامل شود و از آن بهره کامل ببریم باید از محبت اهل‌بیت(ع) استفاده کنیم، گفت: نگاه به چهره ذریه رسول خدا(ص) یکی از عبادت‌ها است. دوستی و محبت به اهل‌بیت پیامبر(ع) دارای آثار و برکاتی است و ما اگر محبت این بزرگواران را داشته باشیم براساس آموزه های قرآنی عمل کرده‌ایم.

وی در همین خصوص ادامه داد: برکات دیگر دوستی با اهل بیت(ع) این است که خواست پیغمبر (ص) را عمل کردیم و در نهایت شفاعت پیامبر(ص) هم شامل حال ما خواهد شد. برکت دیگر زنده نگه داشتن نام پیغمبر(ص) است و در نهایت اینکه سادات خودشان پرچمند، هرکسی که سیدی را ببیند به یاد پیغمبر و خاندان مطهر ایشان می‌افتند.

وی در پایان سخن خود گفت: وظیفه سادات پرهیز از گناه، پاسداری از میراث دین‌شان و تسلیم خدا بودن است.

در بخش دیگری از این همایش، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین قریشی از جلد دوم کتاب «سادات در ایران و جهان» رونمایی شد.

سپس حجت‌الاسلام والمسلمین قریشی نماینده ولی فقیه در ارومیه یادآور شد: جایگاه سادات در حکومت عباسی جایگاه مفیدی بود و این مسئله در حکومت‌ها و ادوار بعدی هم ادامه پیدا کرد و مورد توجه بودند و حکومت‌ها از این مسئله منتفع می‌شدند.

وی اظهار کرد: در کتاب «الاحکام سلطانیه» راجع به وظایف سادات آمده است، دو نوع نقابت داریم که یکی، نقابت ساده و دیگری نقابت عامه بود.

در مورد وظیفه سادات در این کتاب آمده است: نقیب باید حافظ نسب باشد، همچنین مدیریت این نسب هم با نقیب بود. در نقابت عامه هم آمده است، زمانی که اختلافی میان مردم به وجود می‌آمد، نقیب مسئول حل این اختلافات بود و اگر حق قرار بود جاری شود، نقیب حق جاری می‌کرد.

به گفته وی باید از فرصت بزرگ سادات برای شبکه‌سازی استفاده کنیم.

مجید صمدیان رییس بنیاد سادات هم در بخشی از این همایش ضمن تشکر از دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و معاون امور فرهنگی مجمع تقریب اظهار کرد: شبکه‌سازی در امور فرهنگی حوزه سادات بسیار حائز اهمیت است. زمانی که ما شبکه سازی سادات را دنبال می‌کنیم نتیجه این شبکه‌سازی خدمت به سادات در عرصه‌های مختلف خواهد بود.

وی افزود: خود سادات منشاء خیر و برکت هستند اما آموزش، اشتغال، ازدواج اسکان از جمله خدمات اجتماعی است که باید دنبال شود.

صمدیان تصریح کرد: همایش جامعه بزرگ سادات قرار است، در دی ماه سال جاری مصادف با ولادت با سعادت حضرت زهرا(س) برگزار شود.

در بخش دیگری از این همایش، ماموستا عبدالسلام کریمی نماینده رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی خاطرنشان کرد: مسائل مربوط به اهل بیت (ع) و سادات از اهم موضوعات است که ربطی به فرقه و مذهب ندارد، این یک تاکید دینی و قرآنی است و فقط در حدیث و ‌آیات نیامده است.

وی افزود: مطالبه خداوند متعال از بندگانش تکمیل ایمان است و ایمان شخص به جز از طریق محبت به اهل بیت(ع) تکمیل نمی شود.

ماموستا کریمی در ادامه به تشریح آیه مباهله پرداخت و گفت: امروز باید اولویت کاری ما کار فرهنگی باشد. دین ما دین علم و پژوهش است نه شمشیر؛ ما در دین‌مان شمشیر برمی‌داریم تا شمشیر را از دست ظالم بیاندازیم.

وی ادامه داد: حضرت علی (ع) شمشیر نکشید تا زمانی که خوارج دست به شمشیر بردند. امروز باید با تبلیغ کار فرهنگی‌مان را در زمینه سادات پیش ببریم زیرا مقدمه تبلیغ، تبیین و مقدمه تبیین پژوهش است.ما نباید مردم را از دین به وسیله اعمال خودمان متنفر کنیم، امروز مشکل ما با خطاهاست و مسئولین باید بدانند خدمت به مردم، خدمت به اسلام و خداست بنابراین آنها موظفند تا ضعف‌های خود را در این زمینه برطرف کنند.

در بخش پایانی این همایش، سردار ضیاءالدین حزنی دبیر قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران در این همایش اظهار کرد: ما در سپاه یک مرکز آمار و اطلاعات داریم که در بخشی از گزارش آن آمده است که در دنیا ۱۰۰ میلیون سادات داریم و در کشورمان با جمعیت نزدیک به ۸۵ میلیون، تعداد سادات به ۶ میلیون نفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه ماموریت اصلی سپاه دفاع از امنیت کشور است، گفت: اعلام آمادگی خود را برای خدمت‌رسانی هرچه تمام‌تر به سادات معظم اعلام می‌کنیم.

همچنین در این همایش نمایندگان سادات در استان‌ها در حضور حجت‌الاسلام یاسینی به ارائه پیشنهادات و ایده‌های خود برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت سادات در ایران و جهان پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha