• شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402043119829
  • منبع : سازمان بورس و اوراق بهادار

رئیس سازمان بورس:

نگرانی خیلی جدی درباره وضعیت بورس وجود ندارد

نگرانی خیلی جدی درباره وضعیت بورس وجود ندارد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه به هیچ وجه به دنبال رانت برای یک صنعت خاص نیستیم، درباره وضعیت بورس توضیحاتی ارائه کرد و گفت: با توجه به گزاراشات سه ماهه‌ای که منتشر می‌شود، از این پس نگرانی خیلی جدی‌ نداریم، امیدواریم پیگیری ما زودتر جواب دهد و بتوانیم به جمع‌بندی برسیم اما از آنجا که تصمیم یک نفر نیست و باید مراحلی طی شود، نمی‌توان برای بهبود وضعیت بورس زمان تعیین کرد.

به گزارش ایسنا، مجید عشقی درباره وضعیت بازار سرمایه، گفت: بورس تا اواسط اردیبهشت ماه وضعیت نسبتا مناسبی داشت اما متاسفانه توالی چند تصمیم که از نظر ما بدون در نظر گرفتن وضعیت شرکت‌ها و روند قیمت‌های جهانی چه در حوزه گاز، چه محصولات پتروشیمی، فلزات و سایر محصولات گرفته شد، به ضرر صنعت بود و اثرات منفی بر سودآوری شرکت‌ها داشت. از یک سو نحوه ابلاغ این مصوبات و از سوی دیگر مصادف شدن آن با اعلام برخی تغییرات در شرایط سودآوری شرکت‌های پالایشی موجب شد، بازار با یک جو روانی منفی روبه‌رو شود و متاسفانه اعتماد سرمایه‌گذاران لطمه دید.

وی افزود: در جلسه کمیسیون اقتصادی خوشبختانه مباحث خوبی مطرح و مقرر شد، هماهنگی‌هایی صورت گیرد تا پیشنهادات اصلاحی برای اینکه این تصمیم اصلاح شود و قیمت‌گذاری‌ها، متناسب با شرایط قیمت‌های جهانی انجام شود، ارائه گردد.

به هیچ وجه به دنبال رانت برای یک صنعت خاص نیستیم

رئیس سازمان بورس افزود: ما به هیچ وجه به دنبال رانت برای یک صنعت خاص نیستیم، قطعا این به ضرر کشور است اما تعیین فرمول مناسب برای صنایع در بلندمدت هم به سرمایه‌گذاری بیشتر منجر می‌شود و هم اطمینان سرمایه‌گذاران را در پی خواهد داشت، ان‌شاءالله این موضوع را از سوی مجلس و دولت پیگیری می‌کنیم تا به نتیجه برسیم.

طبق اعلام سازمان بورس، وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی وضعیت بورس مناسب می‌شود؟، بیان کرد: به نظر می‌رسد با توجه به گزاراشات سه ماهه‌ای که منتشر می‌شود، از این پس نگرانی خیلی جدی‌ نداریم، امیدواریم پیگیری ما زودتر جواب دهد و بتوانیم به جمع‌بندی برسیم اما از آنجا که تصمیم یک نفر نیست و باید مراحلی طی شود، نمی‌توان برای آن زمان تعیین کرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که پیشنهادات شما برای حمایت از بورس در لایحه برنامه هفتم چیست؟ گفت: ما همواره گفتیم که بازار سرمایه حمایت لازم ندارد، اگر مفاد برنامه هفتم به گونه‌ای باشد که جایگاه بازار سرمایه برای تامین مالی بخش واقعی اقتصاد درست دیده شود، همین کافی است.

عشقی تصریح کرد: بازار سرمایه می‌تواند به جای اینکه به حمایت نیاز داشته باشد، به تامین مالی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کمک کند؛ نیازمند این هستیم که برخی ساختارها در برنامه هفتم دیده شود که پیشنهادات ارائه شده و در حال پیگیری هستیم تا این پیشنهادات تصویب شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۳۱ ۱۲:۴۸

از 16 اردیبهشت تا الان اکثریت سهم ها حدود 50 درصد ریزش داشته دیگه چه اتفاقی باید بیفته تا احساس نگرانی داشته باشیم پولی که میتونه باعث رشد اقتصادی کشور بشه از بورس خارج و در سایر بازار ها مثل ارز، طلا و خودرو وارد میشه و به زودی نتیجه اش مشخص میشه

avatar
۱۴۰۲-۰۴-۳۱ ۱۶:۳۷

اولا حضور در بازار سهام تا وقتی که برای بازیگران این بازار، عمدتا نقش لاتاری و بلیط بخت آزمایی را دارد، نمیتواند موجب رشد اقتصادی بنگاهها شود. یک دلیل ساده اینکه اکثر قریب به اتفاق بورس بازان، حاضر به مشارکت در افزایش سرمایه شرکتها از محل "آورده نقدی سهامداران" نیستند و هر نمادی که شامل چنین افزایش سرمایه ای باشد، تا مدتها خروج سهامدار حقیقی و ریزش قیمت را شاهد خواهد بود. پس 99.9% کسانی که پول وارد بورس میکنند، فقط بدنبال کسب سود بادآورده از محل افزایش بی دلیل و جهش شارپ قیمت سهام هستند !! ثانیا بورس کالا در حوزه کشاورزی، بجای اینکه مرجعی امین برای تامین منافع تولیدکنندگان و کشاورزان باشد، تبدیل شده به محلی برای سفته بازان و نوسانگیران و دلالان و مافیای از خدا بی خبر. برای مثال؛ کافیست روند معاملات قراردادهای آتی زعفران را ببینید که چگونه بدون پشتوانه واقعی در بازار فیزیکی زعفران (بازار مشهد) به ناگهان شاهد رشد هیجانی قیمت قراردادهای آتی هستیم و سودش فقط به جیب سفته بازان و نوسانگیران سرازیر میشود !! ممنونم از ایسنا.