به گزارش ایسنا، فیلمهای سینمایی «میان صخرهها» به نویسندگی و کارگردانی مختار عبداللهی و تهیهکنندگی محمد احمدی، «دستانداز» آخرین ساخته کمال تبریزی و به تهیهکنندگی محمد آفریده، «نارگیل ۲» به کارگردانی داوود اطیابی، «ستون ۱۴» به کارگردانی امیرحسین همتی و «آخرین تولد» به کارگردانی و نویسندگی نوید محمودی پس از دو سال از این هفته در سینماها اکران شدند.
اکران فیلمی با بازی رضا عطاران
همچنین فیلم «روشن» به کارگردانی سیدروحالله حجازی سال ۱۳۹۹ در سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر رونمایی شد واگرچه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای رضا عطاران به همراه داشت اما بعد از جشنواره وارد فهرست فیلمهای «مشکلدار» شد و نتوانست تا مدتها مجوز اکران بگیرد. این فیلم که چند ماه است پروانه نمایش گرفته، تاکنون به دلایل متعدد مهیای اکران نبود ولی سرانجام قرار است از فصل پاییز روی پرده سینماها برود.
فیلم جدید بهروز افخمی کلید خورد
در خبری هم اعلام شد که فیلمبرداری تازهترین اثر سینمایی بهروز افخمی همزمان با روز خبرنگار، با روایت یک خبرنگار از ساعات پایانی عمر شهید طیب حاجرضایی و اسماعیل رضایی کلید بخورد.
عرضه ۶ فیلم سینمایی در شبکه نمایش خانگی
در ادامه، فیلمهای سینمایی «امروز» ساخته رضا میرکریمی، «چهارراه استانبول» ساخته مصطفی کیایی، «لانتوری» ساخته رضا درمیشیان، «عادت نمیکنیم» ساخته ابراهیم ابراهیمیان و «هت تریک» ساخته رامتین لوافی در پلتفرم فیلمنت و فیلم سینمایی «فرش باد» ساخته کمال تبریزی در شبکه نمایش خانگی عرضه شد.
بازگشت «زخم کاری»
همچنین تاریخ پخش فصل دوم از سریال «زخم کاری» مشخص شد؛ قسمت اول از فصل دوم سریال «زخم کاری» با عنوان «بازگشت» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، جمعه ۱۷ شهریور در فیلیمو پخش خواهد شد.
در ادامه، آمار فیلمها و اطلاعات بخش سینمای بینالملل چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران اعلام شد.
درخشش آثار ایرانی در جشنوارههای بینالمللی
همچنین فیلم سینمایی «شهرک» به نویسندگی و کارگردانی علی حضرتی، در نخستین حضور بینالمللی خود به بخش رسمی مسابقه دهمین جشنواره «تریپولی» لبنان راه یافت و همزمان با این اتفاق از پوستر بینالمللی این فیلم سینمایی با طراحی محمد موحدنیا رونمایی شد. علاوه بر این، جشنواره بینالمللی مستند «مگالسو» در کشور پرتغال به کار خود پایان داد و یک جایزه هم نصیب سینماگران ایرانی شد.
فیلم مستند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان توانست جایزه دوم بخش اکولوژی را از نهمین جشنواره سبز مونتهنگرو دریافت کند و هجدهمین جشنواره فیلم مستند یاماگاتا که از معتبرترین جشنوارههای سینمای مستند در آسیاست، آثار سه سینماگر ایرانی را در برنامه نمایش خود قرار داد.
و اینکه فیلم کوتاه «تایتانیک: نسخه مناسب برای خانوادههای ایرانی» به نویسندگی و کارگردانی فرنوش صمدی، در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه جشنواره تورنتو پذیرفته شد.
درگذشت ۵ هنرمند
رضا نوروزی مدیر تدارکات، مدیر تولید و تهیه کننده بر اثر عوارض ناشی از دیابت، داریوش زمانی از اعضای انجمن مفاخر ایران، «مارک مارگولیس» بازیگر سریال «برکینگ بد» در ۸۳ سالگی، «ویلیام فریدکین» کارگردان برنده اسکار و «آرتور اشمیت» تدوینگر فیلم در این هفته از دنیا رفتند.
چند خبر کوتاه از سینمای جهان
از سویی با معرفی نماینده سوئیس به عنوان اولین کشور، رقابت شاخه بهترین فیلم بینالمللی نود و ششمین دوره جوایز سینمایی اسکار رسما آغاز شد و شصت و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم «نیویورک» فهرست فیلمهای بخش اصلی را با حضور آثار مهم سال سینمای جهان اعلام کرد.
همچنین «پدرو آلمودوار» و «اسپایک لی» به عنوان اولین برگزیدگان بخش بزرگداشت جشنواره بینالمللی فیلم تورنتو معرفی شدند.
در خبر دیگری نیز اعلام شد که جشنواره دریای سرخ عربستان اعلام کرد امسال برنامه ویژه "زن در سینما" را در هشتادمین جشنواره ونیز برگزار نخواهد کرد.
افشای دلیل احتمالی مرگ بازیگر ۲۵ ساله
«باربی» و نخستین زن میلیاردر سینما
بیشتر بخوانید:
جشن تولدی که امین تارخ ستاره آن بود
طوری شوخی کردیم که کارمان با سانسورهای عجیب مواجه نشود
گفتوگویی هم با نویسنده و بازیگر «فوفو مسافری از کامادو» داشتیم که هر هفته سهشنبهها از پلتفرم فیلمنت عرضه میشود. مجید افشاری، عضو گروه نویسندگان و بازیگر سریال «فوفو مسافری از کامادو» در گفتوگویی با ایسنا تاکید کرد که تلاش کردهاند فیلمنامهای متفاوت که برای کودکان و خانوادههایشان جذاب باشد، نوشته و به تولید برسانند.
نمایش ساز در شبکه نمایش خانگی ممنوع است؟
به دنبال انتشار مطالبی درباره حذف صحنههای ساز زدن یک نوازنده زن در یکی از برنامههای پلتفرمها، با محمدصادق افراسیابی، معاون امور کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا گفتوگویی داشتیم و از او درباره اینکه آیا نمایش ساز در رسانههای صوت و تصویر فراگیر ممنوع است، پرسیدیم. پاسخ این سوال را اینجا بخوانید.
اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای ایران
هفدهم مرداد مراسم روز خبرنگار و اختتامیه بیست و یکمین جشنواره ملی رسانههای ایران با حضور رئیسجمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از معاونان در سالن اجلاس سران برگزار شد.
از شرط خاطره اسدی تا خودگردان شدن تماشاخانه ایرانشهر
همچنین مدیرکل هنرهای نمایشی با صدور حکمی، مهدی حامدسقایان را به عنوان دبیر چهلودومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر منصوب کرد.
گفتوگویی هم با خاطره اسدی داشتیم که این روزها با نمایش «آخرین سهشنبه سال» روی صحنه است و به ایسنا گفت که اگر پیشنهادهای خوبی در تئاتر داشته باشد، دوست دارد همیشه روی صحنه بماند.
در ادامه، مدیر تماشاخانه ایرانشهر با ارائه گزارشی از عملکرد یک سال گذشته این تماشاخانه، از خودگردان شدن این مکان هنری خبر داد.
معرفی بازیگران نمایش«لحظهها و همیشه» و انتشار جزییاتی درباره نمایش «مکبث» نیز از تازهترین خبرهای تئاتری بود که در این هفته منتشر شد.
شهرهای راهیافته به هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران
نشست خبری «شهرهای راهیافته به مرحله نهایی هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران» برگزار شد و شهرهای راهیافته به مرحله نهایی هشتمین دوره پایتخت کتاب ایران معرفی شدند.
«شَبَح» را با «شِبْهْ» اشتباه نگیریم!
پنج موسیقی محلی برای گیتار
در ادامه اعلام شد که لیلی افشار (نوازنده چیرهدست و آهنگساز گیتار کلاسیک) پنج آواز محلی ایرانی را برای سازش تنظیم و در کتابی منتشر کرد. «گل گندم»، «عزیز جون»، «لیلا لیلا»، «جان مریم»، «لالایی» و «سنه ده قالماز» از جمله آثاری هستند که او برای ساز گیتار تنظیم و نشر «ماهور» هم آن را منتشر کرده است.
دبیر جشنواره موسیقی فجر: بر سر مواضع خود میمانم
سیونهمین جشنواره موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی برگزار خواهد شد؛ جشنوارهای که در همه این سالها با فراز و فرودهایش برگزار شده اما همیشه نقدهایی به سیاستگذاریهای آن وارد بوده است. ایسنا میزگردی با رضا مهدوی و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره سی و نهم یعنی شاهین فرهت، محمدعلی مرآتی، هادی آرزم و محمد میرزمانی برگزار کرد. رضا مهدوی در این نشست اعلام کرد: بر سر مواضع خودم میمانم و همچنان به دنبال یک دبیرخانه دائمی برای این جشنواره هستم.
در این لینک گزارش میزگرد ایسنا با اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی فجر را بخوانید.
نقد علی رهبری به جشنواره موسیقی فجر
در ادامه علی رهبری (موسیقیدان و رهبر ارکستر) از جشنواره موسیقی فجر و اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره سی و نهم انتقاد کرد.
ممانعت از حضور ساز کیوان ساکت روی صحنه!
چند روز پیش که قرار بود کیوان ساکت در برنامه «تد تهران» سخنرانی کند، با ممانعت برای حضور سازش روی صحنه مواجه شد؛ اقدامی که از طرف تداکس تهران برخورد سلیقهای برج میلاد خوانده شد؛ اما روابط عمومی برج میلاد تهران در واکنش به این موضوع اعلام کرد: «برج میلاد حافظ شأن هنرمندان و اجرای ضوابط است ولی برگزارکنندگان تدکس، شأن و مقام هنری ساکت را رعایت نکردند.»
چه کسی به تار «ساکت» حکم ممنوعیت داد؟
همچنین مدیرعامل بنیاد رودکی در حکمی، امید صدیق را به عنوان رییس «تالار وحدت» منصوب کرد.
۵ نکته به زائران و موکبدارها
در ادامه، رییس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه اربعین از ثبت بیش از چهارهزار درخواست تمدید و صدور پروانه موکبداری خبر داد و پنج نکته را به موکبداران و زائران یادآور شد.
عمره در پاییز راهاندازی میشود؟
افزون بر اینها، در شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت از کارشناسی برای ازسرگیری سفرهای عمره تا ماه ربیع (مهرماه) خبر داده شد. همچنین تاکید شد همه واحدها باید تلاش کنند تا سفر عمره در تراز نظام جمهوری اسلامی ایران راهاندازی شود.
شرایط گردشگری و هتلداری اصلا خوب نیست
هتلداران نیز در این هفته گرد هم آمدند و رییس جامعه هتلداران ایران د راین نشست گفت: متاسفانه شرایط گردشگری و هتلداری اصلا خوب نیست و در چند سال گذشته مکرر با بحران مواجه شده و صنعت هتلداری به شدت آسیب دیده است.
گردشگران خارجی برمیگردند؛ چینیها بیشتر
رییس پیشین جامعه تورگردانان نیز از تغییر وضعیت سفر گردشگران خارجی به ایران خبر داد و گفت: اگرچه در تابستان هیچ توری نداشتیم، اما برای پاییز تعداد درخواستها برای سفر به ایران زیاد است و در فروردین و اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ حجم این درخواستها بیشتر از پاییز هم شده است.
اتاقی که تاریخ ایران را تغییر داد
به مناسبت ۱۱۷ سالگی مشروطه، درهای «اتاق فرمان مشروطه» پس از مرمت به روی مردم باز شد. همچنین به مناسبت یکصد و هفدهمین سالروز امضای فرمان مشروطه، نمایشگاه روایی «مشروطه، از تهران تا صاحبقرانیه» در محوطه باغ تاریخی کاخ نیاوران برگزار شد.
آزادی قاچاقچیان، ریجکت باستانشناسان و خبری از نقشبرجسته سرقتی
همچنین در این هفته نشست خبری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد که رییس پژوهشگاه درباره چالشهای مربوط به بودجه، کاوشهای نجاتبخشی، محدودیتها و ممنوعیتهای ورود باستانشناسان خارجی به ایران، بیتوجهی به قاچاق و جعل گسترده آثار تاریخی در مقابل اعمال محدودیتها و بروکراسیهای اداری برای انجام آزمایشها و مطالعات یافتههای باستانشناسی سخن گفت.
وضعیت نامناسب خانه «زینتالملک»
یک فعال میراث فرهنگی نیز از وضعیت نامناسب نگهداری خانه «زینتالملک» در شیراز خبر داد و گفت: بیشتر سنگ اِزارۀ دیوارهای بنا تَرک برداشته و یا شکسته و در حال فروریختن است. گچبریها و آیینهکاریها آسیب دیده و واگذاری بیشتر اتاقهای این خانه با کاربری ناهمگون همچون بستنیفروشی و رستوران، چهرۀ ناخوشایندی را از این بنای قاجاری به نمایش گذاشته است.
حمله به ساختمان قرن نوزدهمی
در خبری هم اعلام شد ورودی سنگی گالری «ویتوریو امانوئل»، بازار قدیمی در بخش شمالی میدان دلدوئومو شهر میلان در ایتالیا مورد حمله گرافیتیکارها قرار گرفت.
چند کشف تاریخی
همچنین کارگران معدن زغال سنگ در صربستان بقایای یک قایق باستانی متعلق به امپراتوری روم، باستانشناسان مجسمه نوعی حیوان عصر یخبندان و بقایای یک روستای گمشده ۱۵۰۰ ساله را در قلب مکزیکوسیتی کشف کردند.
راهکاری برای حفظ محبوبترین اثر یونان
«بادبزن» منحصر بهفرد بافقیها
انتهای پیام
نظرات