• یکشنبه / ۲ مهر ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1402070200827
  • خبرنگار : 71342

چرا هنرمند ایرانی به مغولستان رفت؟

چرا هنرمند ایرانی به مغولستان رفت؟

عرفان خطیب‌زاده، دانش آموخته جوان تئاتر به عنوان تنها نماینده تئاتر ایران در کنفرانس/جشنواره بین المللی تئاتر مغولستان ۲۰۲۳ حضور داشت و مقاله‌ای را ارایه کرد.

این دانش آموخته تئاتر که در گرایش نمایش عروسکی در دانشکده هنرهای زیبا تحصیل کرده است، درباره حضور خود در کنفرانس/جشنواره بین المللی تئاتر مغولستان به ایسنا گفت: این رویداد یک سال در میان زیر نظر ITI  جهانی  و یونسکو برگزار می‌شود و امسال میزبان کنفرانسی با موضوع «تئاتر و عشایر» بود که پس از ارسال مقاله در نهایت ۱۲ تن از سراسر جهان انتخاب شدند.

خطیب‌زاده که مقاله و سخنرانی تخصصی خود را با موضوع «تئاتر کاربردی و ارتقا سبک زندگی عشایر» در این رویداد فرهنگی ارایه کرده است، درباره محتوای آن توضیح داد: در دنیا ۳۵ میلیون عشایر داریم که در کشورهای گوناگون زندگی می‌کنند. از آنجا که یکی از اهداف تئاتر، ایجاد تغییرات اجتماعی است، تلاش کردم مقاله‌ای بنویسم درباره اینکه تئاتر کاربردی که شامل تئاتر خیابانی، پرفورمنس، تعلیمی (پداگوژی) و تئاتر درمانی است، چگونه می‌تواند به ارتقای فرهنگی و سبک زندگی عشایر کمک کند.

چرا هنرمند ایرانی به مغولستان رفت؟

او ادامه داد: به عنوان نمونه در کشور مغلوستان ۶۰۰ هزار عشایر به پایتخت و شهرهای بزرگ مغولستان پناه آورده‌اند. عین همین مساله‌ را در ایران هم داریم. عشایری که به پایتخت آمده‌اند، آموزش زندگی در یک شهر مدرن را ندیده‌اند. آنان به عنوان اعضای یک جامعه سنتی، در محیط مدرن شهر باید از مترو و وسایل عمومی و ... استفاده کنند. در گذشته نوع خوراک آنان فقط شامل خوراک‌های طبیعی بوده، اما در شهر نوع تغذیه آنان عوض می‌شود . در مقاله خود توضیح دادم که  با تئاتر پداگوژی می‌توانیم نمایش‌های کوتاهی برای آموزش زندگی مدرن به عشایر بسازیم. همچنانکه با تئاتر شورایی، می‌توانیم مشکلات عشایر را به دنیا منتقل کنیم و صدای آنان باشیم. به این معنا که شرایط حضور عشایر را در میان مردم بیاوریم تا خود آنان روایتگر مشکلات خویش باشند.

چرا هنرمند ایرانی به مغولستان رفت؟

خطیب‌زاده این مقاله را در۱۰ صفحه به زبان انگلیسی ارایه کرده و سخنرانی کوتاهی در همین زمینه برای معرفی مقاله انجام داده است.

به گفته او، به طور همزمان جشنواره بین‌المللی این رویداد ۲۲ تا ۲۹ شهریور با حضور نمایندگانی از کشورهای آلمان، چین، کره جنوبی، رومانی، هند، مراکش، ژاپن، مغولستان و ... برگزار شد و در آیین پایانی آن، عرفان خطیب‌زاده جایزه بهترین بازیگر نقش زن مکمل سال را اهدا کرد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha