• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402071610619
  • خبرنگار : 71049

یک کارشناس مسایل بین‌الملل: عادی‌سازی روابط با اسراییل در منطقه متوقف می‌شود

یک کارشناس مسایل بین‌الملل: عادی‌سازی روابط با اسراییل در منطقه متوقف می‌شود

یک کارشناس مسایل سیاسی و بین‌الملل گفت: اسراییلی‌ها تصور می‌کردند ملت فلسطین به دلایل منطقه‌ای، قومی و وابستگی‌هایی‌ که دارند یا به خاطر سیاست‌ دولت‌های منطقه در سازش با این رژیم تصمیم انقلابی نمی‌گیرند و انتظار چنین ضربه‌ای را نداشتند.

به گزارش ایسنا، «محمد الضیف،» فرمانده کل گردان‌های «شهید عزالدین قسام» شاخه نظامی جنبش حماس صبح روز شنبه هفته جاری ضمن اعلام آغاز عملیات طوفان الاقصی، تاکید کرد: پس از نفوذ اعضای مقاومت به قلب اراضی اشغالی، وضعیت جنگی اعلام می‌کنیم.

در پی حملات سنگین راکتی و موشکی مقاومت، اژیرهای خطر در تمام شهرک‌های صهیونیستی نزدیک مرز نوار غزه و نیز دیگر شهرهای اشغالی از جمله تل‌آویو به صدا درآمدند. رادیو رژیم صهیونیستی نیز از ورود نیروهای مقاومت به داخل شهرک‌های اطراف غزه و تیراندازی در این شهرک‌ها خبر داد.

رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در پایان روز شنبه اعلام کرد که تعداد کشته شدگان صهیونیست به ۳۰۰ نفر رسیده است. جروزالم پست نیز گزارش داد که برآوردهای غیررسمی نشان می‌دهند که حدود ۷۵۰ صهیونیست همچنان مفقود هستند. هم‌چنین تا بدین لحظه ۲۵۶ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند که ۲۰ تن کودک هستند. وزارت بهداشت غزه همچنین اعلام کرد که آمار مجروحان در نوار غزه به ۱۷۸۸ تن رسیده است.

در عین حال، با حمله موثر و ناگهانی حماس دکترین دفاعی عملیاتی آن در مرز نوار غزه در هم شکسته شده است.

گلعاد آردان سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، این عملیات سهمگین را با حادثه یازده سپتامبر در آمریکا مقایسه کرد که واشنگتن را غافلگیر کرده بود.

«جواد منصوری» در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به عملیات طوفان الاقصی و زمینه‌های شکل‌گیری چنین عملیاتی به طور غیرمنتظره از سوی فلسطینان گفت: در یک سال گذشته چندین اتفاق روی داده است که به نوعی زمینه‌ساز عملیات اخیر فلسطینیان شد؛ اولین اتفاق مهم بالا گرفتن اختلافات در داخل رژیم اسراییل به شکل گسترده بود که دستگاه‌ها و مسئولان این رژیم را درگیر کرد و مسائل سیاسی داخلی اسراییل به مساله اول حکومت تبدیل شد و این بالطبع به تضعیف و غفلت از آنچه در اطرافش می‌گذرد منتهی شد.

وی افزود: تحولات و نوآوری‌هایی در جنبش مردمی فلسطین در سال‌های اخیر اتفاق افتاده است و به عبارت دیگر نیروهای انقلابی فلسطینی با استفاده از تجربیات چند دهه گذشته روش‌ها و سیاست‌ها و تاکتیک‌های جدید را انتخاب کردند و بر اساس آنها تدارکات تازه‌ای در نظر گرفتند. نکته دیگر اینکه رژیم اسراییل با این تصور که عادی‌سازی با چند کشور همسایه و دوستان غرب در منطقه جنبش فلسطین را به سازش و انصراف از ادامه جنگ متمایل می‌کند فکر می کرد توسل به اقداماتی از این دست دیگر اتفاق نمی‌افتد.

این کارشناس مسایل سیاسی و بین‌المللی تصریح کرد: به عبارت دیگر تصور اسراییل این بود که دوستان جدید این رژیم در منطقه مانع از اقدامات تاثیرگذار از سوی جنبش‌های فلسطینی علیه رژیم صهیونیستی می‌شوند، در حالی که این دولت‌ها چنین توانی را نداشتند و جنبش فلسطین در عین رابطه عادی که با این کشورها دارد، برای رسیدن به حقوق قانونی و طبیعی خودش نمی‌تواند و نمی‌خواهد با هیچ جریانی سازش کند. حتی اگر فلسطینی‌ها مجبور به پذیرش یا وانمود کردن به این شوند که جریان عادی سازی روابط اسراییل با کشورهای عرب منطقه را پذیرفته‌اند، اما به طور قطع پذیرش این سیاست همیشگی نبوده و نیست.

منصوری درباره دلایل دیگر عملیات طوفان الاقصی اظهار کرد: نکته دیگر که در این جریان موثر است، این است که از سال‌های گذشته به این مساله ایمان داشتیم که معادلات منطقه به شکلی است که بالاخره این تعاملات به هم می‌ریزد. شکل‌گیری نسل جوان انقلابی فلسطین یکی از این مسایل است که در تغییر معادلات مربوط به تحولات سرزمین‌های اشغالی قابل توجه است. یکی از نخست وزیران اسراییل گفته بود، هر روز می‌بینم متولدین فلسطینی سه برابر ما هستند، برای آینده خودمان نگران می‌شوم و امروز این اتفاق افتاده است و نسل جوان فلسطینی با جمعیتی قابل توجه در تداوم مبارزه علیه اسراییلی‌ها و تحمل سختی‌ها هم‌چنان بر خواسته قانونی، ملی و طبیعی خود پافشاری می‌کنند. هم‌چنین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، فرهنگ ملی‌گرایی یا به نوعی سازش‌طلبی و انعطاف برای رسیدن به خواسته‌ها از سوی ملت فلسطین به تدریج با روحیه انقلابی و اسلامی جا به جا شد و امروز شهادت طلبی در میان ملت فلسطین یک افتخار و یک ارزش است.

وی خاطرنشان کرد: از 1385 شمسی که ملت فلسطین و گروه‌های جهادی در جنگ 33 روزه، اسراییل را شکست دادند، رمز پیروزی در مقابل اسراییل را آموختند و تغییر کلی از همان زمان ایجاد شد.

این کارشناس مسایل سیاسی و بین المللی در پاسخ به این پرسش که اسراییل مدعی نفوذناپذیری نظامی و اطلاعاتی بوده است اما شواهد نشان می دهد که در مقابل عملیات طوفان الاقصی غافلگیر شدند؟ گفت: به نظر می‌رسد دولت اسراییل در چند دهه گذشته، یک غرور فوق‌العاده نسبت به نفوذ ناپذیری‌اش پیدا کرده بود و بسیاری از واقعیت‌های منطقه را آن طور که باید نمی‌دید، به هر حال یک نوع خوش‌بینی یا نادیده گرفتن واقعیات به خصوص در مورد عادی‌سازی روابط  داشت و تصور نمی‌کرد ملت فلسطین طور مستقل آن هم در شرایطی که برخی از دولت‌های منطقه به سمت عادی سازی روابط حرکت کردند، برای خود تصمیم بگیرد. آنها تصور می‌کردند که این ملت به دلایل منطقه‌ای، قومی و وابستگی‌هایی‌ که دارد یا بعضی به خاطر سیاست‌های دولت‌های منطقه به نوعی سازش کشیده شوند و خیلی تصور این تصمیم انقلابی را از سوی فلسطینی‌ها نداشت و طبیعی است این ضربه را بخورد.

منصوری با اشاره به انجام عملیات طوفان الاقصی در روز شنبه که روز تعطیل در سرزمین‌های اشغالی است گفت: انجام این عملیات در روز شنبه قابل توجه است و از طرفی شایعه‌ای و خبری مبنی بر اینکه قرار است حمله گسترده‌ای علیه غزه از سوی اسراییل انجام شود در روزهای گذشته شنیده می‌شد، که شاید بتوان گفت، فلسطینی‌ها در واقع پیش‌دستی کردند و اول حمله کردند.

وی درباره سرنوشت عادی سازی روابط برخی کشورهای منطقه با رژیم اسراییل خاطرنشان کرد: در این مقطع شاید کشورهای موافق عادی سازی نتوانند به صراحت درباره عملیات و درگیری شکل گرفته، موضع‌گیری کنند و از همین روست که وزیر خارجه آمریکا با این دولت‌ها تماس گرفت و درخواست آتش بس و میانجی‌گری کرده با این تصور که فلسطینی ها درخواست این کشورها را می‌پذیرند، اما این کشورها قدرت و نفوذی برای طرح این درخواست از جنبش‌های فلسطینی ندارند و قطعا فلسطینی‌ها این درخواست‌ها را تا رسیدن به اهداف‌شان نمی‌پذیرند. در عین حال در روزهای آینده باید ببینیم شرایط به چه گونه‌ای رقم می‌خورد اما قطعا جریان عادی‌سازی روابط متوقف می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha